Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PRZEDSTAWICIELE FIRM a FORUM

MARTINA1

Czy przedstawiciele firm mają mieć wydzielony dział do kontaktu?  

41 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy przedstawiciele firm mają mieć wydzielony dział do kontaktu?

Recommended Posts

W związku z obecnością przedstawicieli firm na forum i występowaniem ich w roli ,,naszych " kolegów , jestem za jasnością sytuacji , wydzieleniem im odpowiedniego działu i podaniem konkretnego kontaktu .Prowadzenie przez nich wątków lub działanie np. pod parasolem ,,naszego kolegi dzielącego się doświadczeniem od 2004 w 2 tematach " jest wg mnie nieuczciwe i naraża nas wyrafinowane formy sprzedaży bezpośredniej ......

Każdego kto chce się wypowiedzieć w temacie zapraszam i proponuję ankietę powyżej .

• Odpowiedzi 81
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no to kawa na ławę czy jak to się tam nazywa

jeśli myślisz, że "słuzbowi doradzacze" znikną dzięki wydzieleniu im działu to, używajac eufemizmu, nie będzie to łatwe

ale żebym nie był taki ostry 8) sam dział miałby może sens jako skondensowane miejsce na reklamy. Tyle pewnie że redakcja chciałaby mieć z tego jakąś końcówkę (wcale się nie dziwię) i kółko pewnie się zamknie

utopia

sprzedawcy nie są głupi żeby pisać coś w dziale mało poczytnym zamiast przemycać kryptoreklamy na wymianie doświadczeń, najpoczytniejszym filarze tego forum, bo kto i jak miałby ich do tego zmusić?

a kto zostałby tym Jedynym Sprawiedliwym? i na jakiej zasadzie by działał, bo jest na forum kilku fachowców pracujących w swojej branży dłuższy czas, mających spore doświadczenie, którzy swoimi postami b. wielu pomogli zupełnie bezinteresownie, osobiście jestem wdzięczny kilku z nich, po ich eksmisji znacząco obniżyłby się poziom tego forum niestety

hm .... fajnie by było, aczkolwiek ..... nierealne do wykonania ......

fachowcy mają już swój dział "ogłoszenia drobne" gdzie mogą oferować swoje usługi - i wielu korzysta ....

także funkcjonuje na forum zakaz reklamy w stopce i nicku ....

a mimo tego - jest jak jest ..... i zawsze tak będzie i nic tego nie zmieni .....

mimo tego zagłosowałam na TAK, bo generalnie to fajna inicjatywa ....

a swoją drogą - kto aż tak zalazł Ci za skórę? :wink: :D

Jestem na NIE, żandnego kolejnego działu gdzie się kogoś zamyka bo i za co ?

Jak wywalisz wszystkich ludzi w ten czy inny sposób związanych z branżą sądze że forum wiele straci na wartości. A to że ktos coś sprzeda przy okazji, próbuj może i Tobie się uda.

Wiecej luzu.

Ależ to sa fatalne skojarzenia z tym zamykaniem ...

W tym dziale mogłaby być pełna lista przedstawicieli (kto i co) wraz z kontaktem . Ponadtto stosowny emblemacik firmowy wydróżniający z reszty forumowiczów .....wtedy te cenne porady byłyby sygnowane niejako przez firmę ...a nie jak teraz działa dawane ,,kolegów "= sprzedawców .

Sprzedawcy są cwani - fakt ,techniki sprzedażowe mają w jednym paluszku -drugi fakt ...wcześniej podałam przykład forum Budujemy Dom jest to jasno określone gość ma odpowiedni znaczek i wiemy z kim dyskutujemy może dzielić się doświadczeniem ,ale nie jako nasz kolega ....

jasne, np MR :-?

nie spotkałem się z subtelnością przedstawicieli firm na forum, zazwyczaj sami Forumowicze, często w niewybredny sposób, demaskują takiego "subtelniaka",

a jeżeli ktoś się uchował, to chwała mu za to, znaczy potrafi nienachalnie, a to już sztuka

kiedyś już byli tacy, co znaczki kazali nosić, na szczęście im nie wyszło

i co to ma do wymiany doświadczeń :roll:

A na innym forum jest to normalne i wygląda to tak :

http://forum.budujemydom.pl/...

Zaczynam podejrzewać, że sama uprawiasz kryptoreklamę, już po raz trzeci nam tu wyjeżdżasz z tym Forum Budujemy Dom. Ja przywykłem do takiej, a nie innej formy Forum Muratora i jakoś z tym żyję. Skoro tak bardzo Ci pasuje Budujemy Dom...

Najpierw to spróbowalam napisać ,duużo później pokazać :D ,nikogo nie reklamuję . WW. przeze mnie forum jest nudne co łatwo stwierdzić nawet po 1 zaglądnięciu ...ale tę opcję z przedstawicielami to mają dopracowaną ...a jak można coś zmienić na lepsze to czemu nie ?

Bo jakoś argument o przyzwyczajeniu mnie nie przekonuje .... :wink:

jeżeli już, to bym była za tym, żeby w stopce byłą informacja np "usługi...",

kiedyś było i rzeczywiście od razu było widać, kto jest kto. bo żaden producent czy usługodawca nie odmówił sobie zareklamowania firmy, a my mieliśmy jasność sytuacji. Ale to się nie podoba redakcji, bo reklama darmo. Więc nic z tego nie będzie.

Usuwać ich nie chcę. Niektórzy bardzo pomagają innym, niektórzy nie pomagają ale nawet z ich wypowiedzi przy odrobinie wiedzy da się coś wycisnąć. Często wbrew ich woli :wink: