Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PRZEDSTAWICIELE FIRM a FORUM

MARTINA1

Czy przedstawiciele firm mają mieć wydzielony dział do kontaktu?  

41 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy przedstawiciele firm mają mieć wydzielony dział do kontaktu?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 81
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Coś tu chyba się poosuło - miała to być bezterminowa ankieta z możliwością głosowania, a pokazuje tylko wyniki - Hmm DZIWNE ? :roll:

Wyniki pokazuja sie osoba, ktore juz zaglosowaly. Jesli ktos nie glosowal to widzi ankiete bezterminowa, wiec nic sie nie popsulo .

Najpierw to spróbowalam napisać ,duużo później pokazać :D ,nikogo nie reklamuję . WW. przeze mnie forum jest nudne co łatwo stwierdzić nawet po 1 zaglądnięciu ...ale tę opcję z przedstawicielami to mają dopracowaną ...a jak można coś zmienić na lepsze to czemu nie ?

Bo jakoś argument o przyzwyczajeniu mnie nie przekonuje .... :wink:

A może tamto forum jest nudne właśnie z tego powodu?

Dla mnie jak ktoś udziela mi dobrej rady to nie ma dla mnie znaczenia czy robi to firma, czy osoba doświadczona. Zaufanie do rad z forum mam takie same. Co mi z tego, że firma żadziej będzie się myliła (bo, że nie są nieomylni nikogo nie trzeba przekonywać), ale będzie radziła swoje rozwiązania.

DOBREJ RADY ZA DOBRĄ KASĘ ? nie o takie dobre rady chodzi ...tylko ogólnie forum ekspertów do dyspozycji - + nasze doświadczenia bez podszywania się pod kolegów .

O oddzielenie ziarna od plew - tak obrazowo ...ujmując ....każdy budujący dom dysponuje mniejszą czy większą kasą (nie ważne czy z kredytu) - DO WYDANIA

.....by jego wybory mogły być jak najbardziej optymalne nie powinien mieć do czynienia z marketingiem bezpośrednim tu na forum . Powinien mieć luz w wyborze ,zwłaszcza że korzystając z forum ma zaufanie do kolegów i ŁATWIEJ mu coś opchnąć .... A to czy forum Bd jest takie czy inne nie jest tu dyskutowana , służyło za przykład dobrego usystematyzowania relacji FIRMA -FORUMOWICZ .

Nie ukrywam, że jestem sprzedawcą okien firmy Jezierski oraz zajmuję sie montażem stolarki okiennej

Nie ukrywam, że jestem tu także najlepszym doradcą - ten tytuł sami mi nadaliście.

Nie ukrywam, że wśród moich klientów jest także pewna rzesza Forumowiczów.

Czy moja tu obecność jest li tylko z chęci pozyskiwania w Was klientów?

Sorki ale chyba coś nie tak w interpretacji naszej tu obecności.

Nie raz pisałem, że gdybym chciał mieć tylko z Was klientele to już dawno poszedłbym z torbami i na suchy chleb dla konia bym nie zarobił.

Wyrzucenie nas z Wymiany Doświadczeń tylko Wam, a nie nam, zaszkodzi gdy zaczniecie bazować na podpowiedziach ludzi nie mających tak naprawdę zbyt wielkiego doświadczenia - to, że się wybudowało chałupę, czy wstawiło jedno okno nie czyni jeszcze osobą doświadczoną :) Jakże często podpowiedzi innych Forumowiczów mijają się z wiedzą fachową i są w stylu "wydaje mi się" a nie "wiem, że tak ma być" i narobią Wam więcej szkody niż pożytku.

Poza tym, wiele pytań zacznie pojawiać się w mailach do nas i pomijając fakt, że nie za to nam płacą, by czas ,zamiast pracy, indywidualnym odpowiedziom poświęcać, to te ewentualne odpowiedzi, byłyby przydatne szerszemu gronu zainteresowanych

Mnie jest obojętne gdzie tu będę zaglądał - to już bardziej przyzwyczajenie do obcowania z Wami niż jakakolwiek konieczność wywołana poszukiwaniem zarobku

Poza tym w stopce każdy może sprawdzić z kim ma doczynienia - czyż nie?

... ja też mam firmę budowlaną, może dlatego zajrzałem od niedawna na to forum, które jest dość bogatym zasobem wszelkich informacji związanych z budową...

skoro już tu jestem to chętnie podzielę się swoim doświadczeniem, oczywiście nieodpłatnie... jeżeli ktoś z forumowiczów będzie miał ochotę nawiązać ze mną współpracę to będzie mi bardzo miło, ale na siłę nikogo nie namawiam....

nie rozumiem podziałów na tych "lepszych" (czytaj inwestorów) i "gorszych" (czytaj usługodawców)... przecież jeżeli chcę za darmo podzielić się swoją wiedzą to na pewno więcej pożytku z mojego pobytu na forum wyniesie inwestor niż ja ;)...

... chyba każdy widzi, że czytając np wątki mojego poprzednika (jareko) czy adama_mk (przepraszam innych niewymienionych ;) można się w krótkim czasie dowiedzieć wielu istotnych rzeczy.... (w tym konkretnym przypadku o oknach i wentylacji)... jak ktoś czytał to wie, że np adam_mk zdradza wszystkie "tajniki" i wręcz sam namawia na samodzielne wykonanie instalacji (oszczędność kilka tys dla inwestora) - dziwny ten jego marketing... ;)

...wykonawcy i inwestorzy są na siebie "skazani" więc szanujmy się nawzajem, to na prawdę nic nie kosztuje... myślę że nie ma potrzeby tworzenia podziałów i barier... ;)

Martina 1, tak się zastanawiam, a co ty budujesz?

Ponad 1000 postów i żadnego konkretnego, nić o sobie (przynajmniej w ostatnich 200)

Może ty jesteś jakaś konkurencja?

Prosimy dziennik, pochwalić się....

NIE SPRZEDAJĘ NIC , nie reklamuję ..w żadnej branży powiązanej nie pracuję

EZS chciało CI się czytać ?

Jestem na etapie wydzielenia działki , wyboru projektu i gromadzenia funduszy .Przygotowuję się do budowy po to by mieć jak najmniej z nią problemów ....tyle tytułem wyjaśnień .

Zaczynają się tu dopisywać różne scenariusze ,których ja nie przewiduję ...np. wyrzucanie z działu doświadczeń prosiłam o zaglądniecie do FB ,które zalinkowałam by można było zaglądnąć jak to funkcjonuje ....

Wiem ,że pomysł nie musi się podobać ,wiem ,że różnie do tego się podchodzi i są osoby ,które doradzają na poziomie ...niestety są też takie ,którym nie warto ręki podać ...bywa i tak .

I teraz podanie takiego pomysłu czystych i jasnych relacji ,nie jest tworzeniem podziałów i barier ,ale wyrazem normalności ....

(i nie ważne kto i jak doradza )

...

Wiem ,że pomysł nie musi się podobać ,wiem ,że różnie do tego się podchodzi i są osoby ,które doradzają na poziomie ...niestety są też takie ,którym nie warto ręki podać ...bywa i tak .

krótko i na temat

którym? gdzie oni są?

tym, co nie zgadzają się z Tobą?

na razie dużo ryczysz

mleka niet

masa pary w gwizdek, w przypadku takiego pracownika, dawno bym się go pozbył, za niegospodarność

ANKIETA - jasno i precyzyjnie określiła cel .........

Mój drogi - akcja już sie odbyła i pozamiatane .........

Ankieta jest swego rodzaju wynikiem tego co było i nie warto wracać ...

a myślałam ,że mężczyźni nie plotkują :wink:

nie są ciekawscy :lol:

i porównanie z krową , gwizdkiem itp. :roll: ciekawe ,ale nie fascynujące ...

A za próbę pociągnięcia mnie za język 100 pkt. :D

A to kolejnym krokiem powinno być zabronienie sprzedawcom pisania na innych wątkach.

A kto to jest "sprzedawca" lub "przedstawiciel firmy" ??

Jak rozumiem porad fachowym mają udzielać w wątkach tylko ludzie, ktorzy nie są w żaden sposób związani z branżą budowlaną. Na przykład lekarze, taksówkarze, recepcjonistki etc ( nie ubliżając żadnemu z zawodów).

I jak rozumiem porady np. Jareko (sorry Jarek) nie powinny wystepować w żadnym wątku o oknach, bo to "sprzedaż bezpośrednia" i nie daj Bóg ktoś z forum zrobi u Jareko zakupy.

Ja się tylko zapytam : czy kogoś pogięło ?

P.S. Poprośmy Jareko, żeby zaczął udzielać się w wątku o karmieniu piersią. Forest Natura może pisać o projektach ogrodów a Andrzej Wilhelmii niech zajmie się przepisami na ciekawe potrawy.

Generalnie każdy piszący na tym FORUM PUBLICZNYM musi wylegitymować się zaświadczeniem z miejsca pracy, żeby nie było wątpliwości. A następnie proponuję przesłanie skany pozwolenia na budowę- w końcu, podstępnie podszywa się pod "naszego kolegę".

Forumowicze nie są dziećmi. Zbierają oferty, porównują ceny, wybierają dostawców. NIe są manipulowani. Nie są omamiani. Pracują z tym z kim chcą.

Proponuję zastanowić się nad włożeniem głowy pod zimną wodę.