Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PRZEDSTAWICIELE FIRM a FORUM

MARTINA1

Czy przedstawiciele firm mają mieć wydzielony dział do kontaktu?  

41 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy przedstawiciele firm mają mieć wydzielony dział do kontaktu?

Recommended Posts

Odpowiedź dla Nefer

jazda po bandzie (bez teściowej )

Na początek proponuję CI zimny prysznic - OD RAZU ...

i w związku z tematem - zmianę formy z fantazjowania (co by było gdyby... )

na przeczytanie wątku ze zrozumieniem i odniesienie się (jeśli już ) do podanej propozycji nt. której nie zająknęłaś się ani słowem...

Wróżeniem się nie zajmuję i przewidywaniem przyszłości również - więc wymyślanie jakichś dalszych ciągów historii - jest czystą manipulacją i nic nowego nie wnosi poza tym ,że fantazję posiadasz - a to rzecz ,która mnie najmniej interesuje w tym temacie ..... :roll:

A teraz z tego powodu ,że wypowiedzi te są stwierdzeniem ,i odpowiedzią Redakcji zacytuję je razem :

,, teraz podanie takiego pomysłu czystych i jasnych relacji ,nie jest tworzeniem podziałów i barier ,ale wyrazem normalności ....

(i nie ważne kto i jak doradza ) "

,,Tak się stanie - pracujemy nad forum, w którym bedą po prostu płatne nicki reklamowe."

• Odpowiedzi 81
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

sory Martina ale udzielasz się tu tak często i tak nachalnie - w mej ocenie - promujesz swoim zdaniem jedyne słuszne rozwiązanie ze aż staje się to co najmniej zastanawiające

Ktoś ci aż tak na odcisk nadepnął? Mówisz ze nie budujesz wiec raczej żaden w wykonawców cie jeszcze nie wk... A może dolegliwości zdrowotne powodują taka chęć udowadniania na sile wszystkim swej racji?

Założyłaś ankietę - super - daj się innym wypowiedzieć a nie udowadniać ze tylko ty masz racje - bo nie masz.

Tak się stanie - pracujemy nad forum, w którym bedą po prostu płatne nicki reklamowe.
i wtedy większość z nas albo odejdzie albo nas wyrzucicie - nie zamierzam płacić za żadną reklamę - od reklamy jest wydzielony dział

Dla mnie każdy kto wie że 2+2=4 pozna czy ma doczynienia z handlowcem czy nie

MARTINA1, nie dostrzegasz braku związku, miedzy tym co napisała Redakcja, a tym, co Ty próbujesz „załatwić” i czego dotyczy ankieta?

W moim rozumieniu Redakcja rozważa możliwość, dobrowolnego „wykupienia” przez chętnych (komercyjnej) reklamy swojej firmy.

Moim zdaniem w rezultacie nic to nie zmieni – bo miernikiem nie będzie napis (reklama firmy) tylko to co dany „delikwent” pisze (doradza), a i technicznie nie widzę ani możliwości, ani tym bardziej potrzeby, aby w sposób sztuczny ograniczać ich wypowiedzi do jednego, wyznaczonego, miejsca.

Utworzenie „getta” dla wykonawców (sprzedawców) może w sumie, w niezbyt odległej perspektywie, doprowadzić do takich absurdów o jakich pisze Nefer – co też należy wziąć pod uwagę.

Sorry Jareko

- ja ten wątek założyłam primo,

- secundo - sam wypowiedziałeś się 4 razy ,

- terzio - do promowania wybrałabym coś innego (jakby mi na tym zależało )

a nie temat po którym mam gwarancję ,że narażam się wielu przedstawicielom firm i raczej długo będą mi to pamiętać ...

więc PUDŁO .... :lol:

I pamiętaj nie ma ludzi nie zastąpionych , jeśli zaś są są to naprawdę WYJĄTKI ...

NIE WIEM CZY MOŻESZ WYPOWIADAĆ SIĘ W IMIENIU WIĘKSZOŚCI -KOGOŚ REPREZENTUJESZ ? - tu na forum ?

,,i wtedy większość z nas albo odejdzie albo nas wyrzucicie - nie zamierzam płacić za żadną reklamę - od reklamy jest wydzielony dział "

Odnieś się do tego Twojego cytatu.

tak siedzę od rana i myśle ... już po kawie, więc lepiej mi to idzie :wink: :lol:

i swoją drogą faktycznie -

jareko , Andrzej Wilhelmi, Rom-Kon i inni - o ile uboższe byłoby forum bez ich fachowych rad..... :roll:

natomiast - może nie bywam wszędzie na forum gdzie trza , ale chyba dość rzadko się zdarza żeby nasi forumowi fachowcy nahalnie zachęcali do swych usług na np. wymianie doświadczeń .... Ci co chcą zachęcać mają swoje wątki w ogłoszeniach drobnych ....

oczywiście nie da się wykluczyć takiego zachęcania wszedzie - ale forumowicze swój rozum mają i jeśli nie chcą - nie skorzystają ... bądź taki delikwent po prostu dostaje po nosie na opamietanie :wink:

MARTINA1 - wiem, że skarży to sie w szkole .... ale można zrobić tak na tym forum , że jesli widzisz że ktoś nahalnie się reklamuje , to zgłaszasz moderatorowi i On robi z tym porządek ...

nie czytałam dokładnie - przyznam się - tego wątku od którego zaczęła się dyskusja .... ale dyskusja z fachowcem - jak z każdym innym - każdy broni swoich poglądów ... :wink:

są na tym forum fachowcy którzy mają punkt widzenia że jedynie słuszny jest ich produkt - i tak doradzają , pod kątem tego produktu (np. Regulusy :wink: ) ... ale starzy bywalcy już się przyzwyczaili , że nie przegadasz i - czasem lepiej olać ....

i podtrzymuję to co napisałam że wykonanie nierealne ...

więc nie ma o czym dyskutować tak naprawdę ....

sądząc po treści i sposobie dyskucji Autorki wątku, tak naprawdę sama nie wie czego chce (implementacja regół z innego forum to skrajna głupota), zważywszy, że trwa to dośc długo (bo nie tylko w tym wątku), prawdopodobnie należy wykluczyć chorobę szalonych krów

proponuję zasięgnięcie porady endokrynologa

szkoda takiego jałowego bicia piany

nicki komercyjne mogą być, chętnie wymienię się doświadczeniami z tymi profesjonalnie doświadczonymi

jednakże dobrowolne, bez parcia na ubieranie kogokolwiek w cokolwiek, a tym bardziej tworzenia getta, jak już zresztą zauważyłem wcześniej - przypinania znaczków

niech redakcja robi komercjalizację forum, ciekawe co wyjdzie, jestem za, a co z tego wyjdzie - pożyjom uwidim

zresztą nie sądzę, żeby Ci, którzy są tu priv, mieli parcie na bycie komerchą, to założenie sobie samemu kagańca, nie każdy to lubi :D

a nie temat po którym mam gwarancję ,że narażam się wielu przedstawicielom firm i raczej długo będą mi to pamiętać ...

I zapewne, będą Cię straszyć po nocach... :o :lol:

Masz gwarancję - ale ciężko Ci będzie wyegzekwować reklamacje w tym zakresie, o ile gwarant nie zapewni realizacji :roll:

Polemizować można Jareko jak ma się argumenty jak ich brak nazywa się to pyskówką ...

Do sSiwy12 co Redakcja wymyśli - to poda i wtedy zobaczymy ..

Daggulka - to co zaproponowałam jest pokazane w forum Budujemy DOM - jaka ta forma i jak jest to rozwiązane ...

Odnoście się proszę DO TEGO - A NIE CZYSTO SPEKULACYJNYCH WIZJI i info NT. wyrzucania z forum ...

[ moderowano - SPAM ]

DROGI Barbosso już nawet sposób pokazania rozwiązania jakiejś sprawy CIĘ drażni ?

Polemizować można Jareko jak ma się argumenty jak ich brak nazywa się to pyskówką ....[ moderowano - SPAM ]

masz racje, polemika to WYMIANA poglądów i argumentów - nie lubię rozmawiać z ściana i dla mnie cala ta "dyskusja" z tobą właśnie tylko pyskówką się staje. Miłego dnia i promowania innego forum

Daggulka - to co zaproponowałam jest pokazane w forum Budujemy DOM - jaka ta forma i jak jest to rozwiązane ...

wlazłam pooglądać ... jak dla mnie za bardzo to wszystko poukładane .... pewnie banują za byle duperelę ... u nas podoba mi się zdecydowanie bardziej .... :roll:

http://forum.budujemydom.pl/

I wcześniej w „założeniu” tematu:

W związku z obecnością przedstawicieli firm na forum i występowaniem ich w roli ,,naszych " kolegów , jestem za jasnością sytuacji , wydzieleniem im odpowiedniego działu i podaniem konkretnego kontaktu ....

Od jakiegoś czasu bywam na tym Forum. Nie ma tam „wydzielonego” działu.

Inaczej rozwiązano „ekspertów” którymi z założenia są tylko przedstawiciele firm – za sowitą opłatą.

Zlokalizowano ich w fikcyjnym forum, które działa tylko na zasadzie „zadaj pytanie ekspertowi”.

Natomiast samo forum działa na dokładnie na takich samych zasadach jak to, czyli tam też piszą i udzielają odpowiedzi sprzedawcy – mimo iż nie są w „Forum Ekspertów”. Tak wygląda normalność

To dla wyjaśnienia.

Ps. Tam też nie wyrzucają tak chetnie - czego dowodem jest niejaki Pan T.B., znany również i tytaj :lol:

czyli cała sprawa sprowadza się do reklamy innego forum, portalu budowlanego, czy czego tam

ok Pani Marto

tu już raczej widzę ustawkę pomiędzy redakcjami, jako jedyną skuteczną formę rozwiązania problemów Pani Marty

ciekawi mnie tylko jaką broń wybierzecie?

może mokre ręczniki zwinięte w marchewę :roll:

a może coś w kiślu :roll:

Polemizować można Jareko jak ma się argumenty jak ich brak nazywa się to pyskówką ...

Do sSiwy12 co Redakcja wymyśli - to poda i wtedy zobaczymy ..

Odnoście się proszę DO TEGO - A NIE CZYSTO SPEKULACYJNYCH WIZJI i info NT. wyrzucania z forum ...

[ moderowano - SPAM ]

DROGI Barbosso już nawet sposób pokazania rozwiązania jakiejś sprawy CIĘ drażni ?

Skoro tak reklamujesz tamto forum to co Ty tutaj robisz skoro jestes z nami od kwietnia, a ciagle masz jakies "problemy" :roll: .

magpie101- A któż CI powiedział ,że reklamuję ? KOLEGA ?

nic nie reklamuję , teraz nawet linka będę bała się podać bo zaraz będzie że reklamuję .

Chciałam by odnoszono się do tego przykładu ,gdyż uważam że jest dobry , a nic innego nie wpadło mi w ręce ...

I w sumie jest ankieta głosujcie i piszccie jak Wam się podoba ... ale nie wymyślajcie i nie twórzcie jakichś dziwnych wizji...

Pisałam już ,że tam nudno ,ale jest to ,,coś " co nazywa się forum ekspertów i jak potrzebujesz to trafiasz bez pudła , a nie po koleżeńsku wazelinują ...

sSIWY - dobrze to opisałeś ...

Chyba nie odczytałaś tego właściwie, bo ciężar mojej wypowiedzi:

Natomiast samo forum działa na dokładnie na takich samych zasadach jak to, czyli tam też piszą i udzielają odpowiedzi sprzedawcy – mimo iż nie są w „Forum Ekspertów”. Tak wygląda normalność

To dla wyjaśnienia.

I nie jest to Forum Ekspertów w sensie dosłownym. Jest to wykaz przedstawicieli firm, którzy w ten sposób reklamują swoje firmy lub produkty i którzy za ta reklamę płacą.

Forum jako takie nie stosuje takich rozgraniczeń i ograniczeń jakie Ty tutaj proponujesz.