arecki1338 01.12.2009 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Witam, czy ogrzewanie musi byc takie jak przyjeto w projekcie czy mozna bez zadnych zmian ani problemow przy odbiorze zmienic na kazde inne, np.gaz zamienic na paliwo stale.Warunki zabudowy dopuszczaj ogrzewanie paliwami stalymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 02.12.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 myślę, że większość z nas ma inne rozwiązanie grzewcze aniżeli w projektach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 02.12.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Pewnie tak, ale należy się dobrze przyjrzeć czy nie ma ograniczeń takich jak wielkość kotłowni, czy jak sam zauważyłeś w warunkach zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 02.12.2009 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Pewnie tak, ale należy się dobrze przyjrzeć czy nie ma ograniczeń takich jak wielkość kotłowni, czy jak sam zauważyłeś w warunkach zabudowy. dokładnie i np - przekrój i rodzaj komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czajnik 02.12.2009 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 czy mozna bez zadnych zmian ani problemow przy odbiorze zmienic na kazde inne Zmienić bez żadnych zmian, to zapewne nie lada sztuka. Tego nie potrafi chyba nawet sam David Copperfield. Oczywiście, że mogą być problemy (choć nie muszą), dlatego najlepiej wprowadzić zmianę przed złożeniem wniosku o pozwolenie na budowę. A jeśli pozwolenie już jest, a zmieniamy, to zatwierdzić projekt zamienny. Po jakiego grzyba się narażać na przepychanki, skoro to czysta formalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 02.12.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Miałam w zakupionym projekcje ogrzewanie olejowe. Architekt podczas adaptacji zmienił na paliwo stałe (wiązało się to ze zmiana pomieszczenia, bo tamto było za małe) z modernizacją przekroju komina oraz ze zmianą całej części opisowej dotyczącej kotła w projekcie.Podczas budowy naszły mnie wątpliwości i chciałam zmienić ogrzewanie na gazowe - co wiązało się z kolejnymi zmianami i zgłoszeniami, ale mi się w końcu odechciało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 02.12.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 To znaczy, że się będziesz palił węglem a chciałbyś gazem i z tego powodu się poddajesz ?Skromnym zdaniem przejść z paliwa stałego na gaz jest prościej niż odwrotnie.Co to znaczy poddaję się ? zmień na takie jakie chcesz. ! Jak tak dalej będziesz się poddawał to zamieszkasz w domu z trzciny.To Ty będziesz tam mieszkał i Ty decydujesz czym będziesz ogrzewał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts