Yoric 15.12.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 iza pawel Dobrze, ze wrociliscie do WC - jedna lazienka w domu to nieporozumienie - szczegolnie jak sa 4 osoby. Jesze kilka uwag - ogranicze sie tylko do tego, co mi nie pasuje i bym zmienil ... 1. Duzy zadaszony taras to bardzo fajne, pozyteczne i przydatne miejsce ... a ten okragly cudak jest niepraktyczny i nie pasuje do Waszego domku. Zostawilbym duzy oryginalny taras z projektu ...tym barddziej, ze teraz chcecie ucinac dach i dom moze stracic proporcje. 2. W projekci podobaly mi sie drzwi tarasow z pokoju i kuchni - zostawilbym je bo to b. fajne i praktyczne rozwiazanie. (Mozna sie nad kuchnia zastanowic ...bo rzeczywiscie drzwi kuchenne sa blisko tarasowych salonowych. 3. Nie rozumiem, czemu chcecie sie pozbyc drugiego okna w kuchni ... ?? Elewacja wlasnie ladnie wyglada z takimi oknami ...4. Nalezaloby sie zastanowic co z pralnia ...suszeniem ubran ... niestety zajmuje to sporo przestrzeni5. Dluuuuuuga droga do kuchni Jednak wybraliscie projekt parterowy - dziwne ..tym bardziej, ze liczycie sie z kosztami - taki dom bedzie drozszy w budowie jak i ogrzaniu ... Niestety ...rzut tego domu nie wglada jak dom ..tylko jak mieszkanie ... i to takie ciasne mieszkanko 1. klaustrofobiczny korytarz gdzie minac sie nie mozna i jeszcze drzwiami zaliczyc 2. ciasne krete wejscia do pokojow - szczegolnie 9 i 83. dziwna ta kuchnia - niby duza a ciasna ...i powstaje taki pusty plac nie wiadomo do czego nad cyfra "3" 4. duzy stol przysuniety do sciany - nie lubie takich rozwiazan ..ale moze wyczulony jestem 5. Ten dom stwarza wrazenie ciasnego bo .... na planie ( a w rzeczywistosci niestety tez) nie bedziecie mogli mebli o pol metra dowolnie przesunac .... Mi bardziej podoba sie oryginalny projekt ... jedyne co bym w nim zmienil, to powiekszyl WC kosztem przejscia do pomieszczenia 11 i tam zrobil prysznic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 15.12.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 jw a zamiast tylu szaf zrobiłabym garderobę na strychu. I wszelkie rzeczy aktualnie nie używane tam pchać. Nawet jeżeli nie przewidujesz stropu lanego, to można zrobić strop drewniany. Tylko trzeba o tym pomyśleć na etapie adaptacji, żeby belki były odpowiednie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 15.12.2009 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 sie przyglądam dyskusji...i ... to cholernie drogi dom w budowie i .... ... i w sumie zagospodarowany przestrzenią użytkową na max z wyjątkiem przejścia z kuchni do salony??? co tam wstawić? legowisko dla psa i kota? ... no i ta odległość od wejścia do kuchni.... ... no i poddasze...max wysokość ok. 3m - niewykorzystane ?? moje zdanie - mi się nie podoba i ja bym tego nie budował, a przewalił jeszcze z 15 katalogów z projektami ( a co - przecie nie każdemu musi sie podobac ) pozdro NETbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryszard51 15.12.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 myślę, że to w sam raz - nie każdy wie co oznacza ogrzewanie domu o większej powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 16.12.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 metry nie sa super istotne jak na moj gust wazne abyscie mieli swoja sypialnie, dzieci po pokoju + choc 1 goscinny lub zapasowy jak rodzina rozwojowa salonik z 30m, kuchnia, spizarenka, na parterze choc mala garderoba blisko wyjscia, 2 lazienki, garaz, kotlownia, fajnie aby pralnia byla choc nie jest to super konieczne jak ktos ma wieksza lazienke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts