Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile metrów na 4 osoby? 150-170m2 to dużo, czy mało?

Recommended Posts

iza pawel

Dobrze, ze wrociliscie do WC - jedna lazienka w domu to nieporozumienie - szczegolnie jak sa 4 osoby.

Jesze kilka uwag - ogranicze sie tylko do tego, co mi nie pasuje i bym zmienil ...

1. Duzy zadaszony taras to bardzo fajne, pozyteczne i przydatne miejsce ... a ten okragly cudak jest niepraktyczny i nie pasuje do Waszego domku.

Zostawilbym duzy oryginalny taras z projektu ...tym barddziej, ze teraz chcecie ucinac dach i dom moze stracic proporcje.

2. W projekci podobaly mi sie drzwi tarasow z pokoju i kuchni - zostawilbym je bo to b. fajne i praktyczne rozwiazanie. (Mozna sie nad kuchnia zastanowic ...bo rzeczywiscie drzwi kuchenne sa blisko tarasowych salonowych.

3. Nie rozumiem, czemu chcecie sie pozbyc drugiego okna w kuchni ... ?? Elewacja wlasnie ladnie wyglada z takimi oknami ...

4. Nalezaloby sie zastanowic co z pralnia ...suszeniem ubran ... niestety zajmuje to sporo przestrzeni

5. Dluuuuuuga droga do kuchni

Jednak wybraliscie projekt parterowy - dziwne ..tym bardziej, ze liczycie sie z kosztami - taki dom bedzie drozszy w budowie jak i ogrzaniu ...

Niestety ...rzut tego domu nie wglada jak dom ..tylko jak mieszkanie ... i to takie ciasne mieszkanko

1. klaustrofobiczny korytarz gdzie minac sie nie mozna i jeszcze drzwiami

zaliczyc

2. ciasne krete wejscia do pokojow - szczegolnie 9 i 8

3. dziwna ta kuchnia - niby duza a ciasna ...i powstaje taki pusty plac nie wiadomo do czego nad cyfra "3"

4. duzy stol przysuniety do sciany - nie lubie takich rozwiazan ..ale moze wyczulony jestem

5. Ten dom stwarza wrazenie ciasnego bo .... na planie ( a w rzeczywistosci niestety tez) nie bedziecie mogli mebli o pol metra dowolnie przesunac ....

Mi bardziej podoba sie oryginalny projekt ... jedyne co bym w nim zmienil, to powiekszyl WC kosztem przejscia do pomieszczenia 11 i tam zrobil prysznic.

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jw :lol: :lol: :lol:

a zamiast tylu szaf zrobiłabym garderobę na strychu. I wszelkie rzeczy aktualnie nie używane tam pchać. Nawet jeżeli nie przewidujesz stropu lanego, to można zrobić strop drewniany. Tylko trzeba o tym pomyśleć na etapie adaptacji, żeby belki były odpowiednie

8)

sie przyglądam dyskusji...i ... to cholernie drogi dom w budowie i ....

... i w sumie zagospodarowany przestrzenią użytkową na max z wyjątkiem przejścia z kuchni do salony??? co tam wstawić? legowisko dla psa i kota?

... no i ta odległość od wejścia do kuchni....

... no i poddasze...max wysokość ok. 3m - niewykorzystane ??

moje zdanie - mi się nie podoba i ja bym tego nie budował, a przewalił jeszcze z 15 katalogów z projektami

( a co - przecie nie każdemu musi sie podobac 8) )

pozdro

NETbet

metry nie sa super istotne jak na moj gust

wazne abyscie mieli swoja sypialnie, dzieci po pokoju + choc 1 goscinny lub zapasowy jak rodzina rozwojowa

salonik z 30m, kuchnia, spizarenka, na parterze choc mala garderoba blisko wyjscia, 2 lazienki, garaz, kotlownia, fajnie aby pralnia byla choc nie jest to super konieczne jak ktos ma wieksza lazienke