Kris2222 19.12.2009 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 od pianki lepszy będzie karton pod panele na ogrzewaniu podłogowym , takie klocki do układania z dziurami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 19.12.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 ale podobno karton się po pewnym czasie zgniata i panele są głośniejsze a pianka zachowuje dłużej sprężystość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek_rz 11.04.2010 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 (edytowane) A ja mam pytanie odgrzebujące temat , mianowicie .... jak mocować tralki balustrady drewnianej do podłogi panelowej. Możliwości są dwie: 1. najpierw ułożyć panele a potem wiercić w nich i mocować tralki kołkami, 2. przykręcić kołkami tralki do betonu, a potem kłaść panele i docinać wokół tralek. Moje refleksje: 1 - błąd w sztuce bo panele się nie powinno przygwoździć do podłogi, 2 - dziwna i pracochłonna robota Liczę na pomoc. Pozdrawiam Edytowane 11 Kwietnia 2010 przez krzysiek_rz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek_rz 14.04.2010 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Mam szanse na odpowiedź zanim zacznę układać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misialki 17.04.2010 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Zdecydowanie opcja numer 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek_rz 17.04.2010 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Dzięki, tak zrobiłem. Tralki już stoją na kotwach mocowanych chemicznie do betonu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
topi 28.12.2012 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Witam mam taki problem ponieważ będe układał panele w salonie i jest zabudowany kominek w kształcie fali.i obłożony kamieniem , salon jest połączony z korytarzem w najdłuższym miejscu ma około 11m. postarałem sie to przybliżyć na rysunku. od kąd układać bo chyba od strony rogu w prawego górnego tylko problem będzie przy wycinaniu przy tej fali żęby tam panele podeszły pod ten kamień odpowiednio daleko żęby nie było widać dziury. Jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wikula7 02.01.2013 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Przede wszystkim musisz sprawdzić na opakowaniu do jakiej długości / szerokości producent paneli dopuszcza montaż paneli bez dylatacji .Proponowałbym ( dla własnego bezpieczeństwa ) zrobić dylatację zaraz za kominkiem na zwężeniu i odciąć korytarz od salonu .A panele proponuję układać od prawego górnego rogu - prostopadle do okna .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ramuh 02.01.2013 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Moim zdaniem śmiało możesz zacząć układanie od lewego rogu przy kominku idac wzdłóż okna i nie robic dylatacji zadnej ( chyba ze producent przewidzial inaczej)korytarz ma 11m długosci i jak panele bedziesz układał po długosci to nie ma sie co bac o pracowanie paneli bo na długość nie zapracuja a w salonie jest 6m szerokosci wiec tez nie powinno sie nic podziac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts