pgt 02.12.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Witam,mam do Was pytanie czy wiecie czy istnieją jakieś zapisy w Prawie Budowlanym w jakiś normach mówiące jakie powinny być minimalne wymiar klatki schodowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 02.12.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Proszę;http://www.architektura.info/index.php/warunki_techniczne_budynki/dzial_iii_budynki_i_pomieszczenia/rozdzial_4_schody_i_pochylnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pgt 02.12.2009 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Proszę; http://www.architektura.info/index.php/warunki_techniczne_budynki/dzial_iii_budynki_i_pomieszczenia/rozdzial_4_schody_i_pochylnie Dzięki, poszukam sobie tam jeszcze...bo bardziej mnie interesuje min. wysokość klatki schodowej oraz wysokość drzwi wejściowych na klatkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.12.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 jesli nie jest sie Hobbitą ani Goliatem - to mysle, ze wystarczy jakieś 2,2o m co do drzwi - pomierz sobie szafe czy wersalke, która zamierzasz wnieść przez te drzwi i wstaw takie aby te meble sie zmieściły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 02.12.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 podstawowa sprawa to w jakim budynkupotem można dalej dyskutować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pgt 02.12.2009 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 podstawowa sprawa to w jakim budynku potem można dalej dyskutować Jest to budnek 4 lokalami (2 na parterze i 2 na pietrze). Klatka jest już gotowa ale coś mi się wydaję że jest mała. Wejście na półpiętro jest z 2 stron i jest ono obudowane w całości. na półpiętrze są drzwi wejście na klatkę, która prowadzi na 1 piętro bezpośrednio do 2 mieszkań. Dla mnie ta część na półpiętro jest dość mała...przy drzwiach wysokość od podłogi do zadaszenia ma 2m, a prześwit drzwi wejściowych ma 1,93cm. Zastanawiam się czy jest ona zgodna z normami, bo przy przeprowadzce kanapa o wymiarach 2,05x1,4m niestety nie przeszła i musiałem wnosić ją przez balkon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 02.12.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 szerokośc biegów 120cm spocznika 150cm Szerokość użytkową schodów stałych mierzy się między wewnętrznymi krawędziami poręczy, a w przypadku balustrady jednostronnej - między wykończoną powierzchnią ściany a wewnętrzną krawędzią poręczy tej balustrady. Szerokości te nie mogą być ograniczane przez zainstalowane urządzenia oraz elementy budynku. i jeżeli budynek został odebrany, to oczywiście możesz się gorączkować, ale wyjdziesz raczej tylko na pieniacza, zważywszy, że codziennie tej kanapy nie tachasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pgt 02.12.2009 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 szerokośc biegów 120cm spocznika 150cm A co z wysokościa ?? i jeżeli budynek został odebrany, to oczywiście możesz się gorączkować, ale wyjdziesz raczej tylko na pieniacza, zważywszy, że codziennie tej kanapy nie tachasz No wiem wiem, ale pomarudzić deweleporowi nie zaszkodzi...a nóż się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 02.12.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 bodajże 220cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pgt 02.12.2009 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 bodajże 220cm Aha, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 02.12.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 No wiem wiem, ale pomarudzić deweleporowi nie zaszkodzi...a nóż się uda uda sie i co zrobi? rozwali budę żeby podwyższyć kaltke ? Chyba nieralne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 02.12.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 zapewne nie, ale ta satysfakcja, że dowalił wstrętnemu developerowi, który zapewne Go okradł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pgt 02.12.2009 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 uda sie i co zrobi? rozwali budę żeby podwyższyć kaltke ? Chyba nieralne. No nie chodzi o rozwalenie....tam na prawdę można zrobić to w ciekawszy i bardziej praktyczny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 02.12.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Klatka schodowa i schody mają być takie, aby się dało trumnę wynieść bez pionizowania jej. Czasem źle zadeklują i nieboszczyk może wylecieć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts