Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klatka schodowa wymiary

pgt

Recommended Posts

jesli nie jest sie Hobbitą ani Goliatem - to mysle, ze wystarczy jakieś 2,2o m

co do drzwi - pomierz sobie szafe czy wersalke, która zamierzasz wnieść przez te drzwi i wstaw takie aby te meble sie zmieściły

podstawowa sprawa to w jakim budynku

potem można dalej dyskutować

Jest to budnek 4 lokalami (2 na parterze i 2 na pietrze).

Klatka jest już gotowa ale coś mi się wydaję że jest mała. Wejście na półpiętro jest z 2 stron i jest ono obudowane w całości. na półpiętrze są drzwi wejście na klatkę, która prowadzi na 1 piętro bezpośrednio do 2 mieszkań. Dla mnie ta część na półpiętro jest dość mała...przy drzwiach wysokość od podłogi do zadaszenia ma 2m, a prześwit drzwi wejściowych ma 1,93cm.

Zastanawiam się czy jest ona zgodna z normami, bo przy przeprowadzce kanapa o wymiarach 2,05x1,4m niestety nie przeszła i musiałem wnosić ją przez balkon

szerokośc biegów 120cm

spocznika 150cm

Szerokość użytkową schodów stałych mierzy się między wewnętrznymi krawędziami poręczy, a w przypadku balustrady jednostronnej - między wykończoną powierzchnią ściany a wewnętrzną krawędzią poręczy tej balustrady. Szerokości te nie mogą być ograniczane przez zainstalowane urządzenia oraz elementy budynku.

i jeżeli budynek został odebrany, to oczywiście możesz się gorączkować, ale wyjdziesz raczej tylko na pieniacza, zważywszy, że codziennie tej kanapy nie tachasz

szerokośc biegów 120cm

spocznika 150cm

A co z wysokościa ??

i jeżeli budynek został odebrany, to oczywiście możesz się gorączkować, ale wyjdziesz raczej tylko na pieniacza, zważywszy, że codziennie tej kanapy nie tachasz

No wiem wiem, ale pomarudzić deweleporowi nie zaszkodzi...a nóż się uda :)