Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ATLAS ....komentarze do fotodziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 200
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...

Hmm a to nie wiem,my mamy gaz z butli GASPOL także nie wyłączają u nas ;).Jedynie dwa raz nam sie zapowietrzył i taka letnia woda leciała ale to ze względu na to,że mamy połączone to z buforem jeszcze i kominkiem i czasem za dużo powietrza tam jest.

Zadzwoń spytac na serwis,u nas z początku był ciut źle ustawiony i zadzwoniłam na serwis Pan na drugi dzień przyjechał,wyregulował wszytsko i gra ;)

• 1 month później...

Hej,

czyściłam kostkę przed impregnacją,bo po co czyścić po????My też mamy kostkę od zeszłego roku,ale podobno dopiero na drugi sezon się impregnuje aż wszystkie wykwity powychodzą.Impregnowałam impregnatem silikonowym SARSIL BRUK,różnica jest ogromna,szczególnie przy tym kolorze kostki,przed impregnacją wyglądała jak wyblakła,a teraz wygląda mokra jak po deszczu.Stworzyła się taka fajna powłoka silikonowa na wierzchu,że jak pada deszcz to kropelki wody zostaja na kostce a nie wsiąkają do kostki.

Ten impregnat jest w puszcze 5l,kosztuje 81zł,narazie zaimpregnowałam przód domu cały,to poszły mi niecałe dwie puszki,został taras jeszcze i tochę chodnika przed bramą,także myslę że 3 puszki pójdą.Impregnuje dwa razy,mokre na mokre żeby dobrze pokryło.A kostki mamy 160m2.

Kolu powiem Ci,że moja też wyglądała tylko fajnie jak była mokra,tak chyba ten odcień kostki ma.No ale teraz wygląda ciagle jakby była mokra ;)

Kurcze, ja przeczytałam na ich stronce, że tego idzie 1 litr na 1,5 do 3 mkw i przeraziła mnie ilość. Jeśli idzie tego tyle co mówisz, to super. Mam kostki też ok 160 metrów. Możesz jeszcze napisać, gdzie udało Ci się kupić ten 5 litrowy za 81 zł. Na allegro maja po 120 zł. Wielkie dzięki i pozdrawiam serdecznie. Edytowane przez Jola z Melisy

No też się przeraziłam jak to przeczytałam na opakowaniu,hahha,ale w rzeczywistości nie jest tak źle ;).Dlatego najlepiej impregnować to wałkiem,bo pędzlem duzo więcej tego się zuzywa.Impregnat kupowałam w Ken-Polu.Też oglądałm na allegro i drogie przeszło 100zł wszystkie są.

Barto napisz proszę czy jesteś zadowolona ze swoich salonowych płytek , czy po myciu musisz je wycierać na sucho?

Witam,

jestem z nich bardzo zadowolona,są rewelacyjne,myję je na mokro,nic na sucho nie wycieram i nie ma żadnych plam,zacieków.....w przeciwieństwie do moich białych polerowanych gresów w łazience,wrrrr.Ale też już na nie mam sposób ;).Wcześniej wycierałam i odrazu polerowałam na sucho bo widać każdy mokry slad,teraz myję je płynem do kąpieli i po wyschnięciu są jak nowe,bez sladu żadnego i bez polerowania ;)

• 4 weeks później...

Hej! Twój dziennik budowy jest dla mnie inspiracją, szczególnie jeśli chodzi o wykończenie wnętrz. Poza tym udzielasz cennych rad, za co należą Ci się szczególne słowa podziękowania :) Ja dalej będę pewnie Cię męczyła o wysokość parapetu w wykuszu nad podłogą ;)

Pozdrawiam serdecznie wprost z portalu Extradom :D

• 2 weeks później...