Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ATLAS ....komentarze do fotodziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 200
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Olu montaż kuchni ma być w drugiej połowie lipca,ale może będzie wcześniej ok.15 lipca już ;).Szafki górne i boczne będą na wysoki połysk białe a dolne szafki będą w wysokim połysku czarne z drobinkami brokatu ;).Do tego będzie blat z kamienia taki biały z lekkim szarym ;).To będzie taka prosta nowoczesna kuchnia,bez uchwytów otwieranie szafek w systemie ''tip on'' ;)

No tak... trwają u mnie jeszcze prace, ale i tak zawsze siedziałam na budowie... 4 pokoje mamy gotowe, salon do zrobienia, więc się kurzy jak diabli. Garaż dzisiaj skończony i na razie z brudem kafelkowym spokój.... Za dwa tygodnie przyjedzie kafelkarz ( teraz pojechał zrobić coś co umówił sie dużo wcześniej....) więc jeszcze przede mną wszystko...

Ale siada ten syf, i jeszcze będzie siadał....

A mieszka się cudownie. Pomimo wielu niedogodności, i kurzu wreszcie mam przestrzeń.

A ja mam tym razem pytanie dotyczące oświetlenia w łazience. My także chcieliśmy punktowe z czego jedna lampa ma bezpośrednio wisieć nad prysznicem i tu jest właśnie problem bo nic nie możemy dostać. Czy możesz napisać co to są za lampy i gdzie ja kupiłaś. Czy w Twojej łazience także będzie lampa nad prysznicem? Z tego co wiem to tylko specjalne lampy nnadają się do łazienek przede wszystkim nad prysznic.

Lampy do łazienki dolnej to tubki kupione tu:

http://kwazar-lighting.pl/oswietlenie-lampy-przysufitowe-k-30n,-oprawa-halogenowa,-natynkowa-o_l_113_9106.html

Lampa jedna wisi z brzegu kabiny prysznicowej,nie centralnie nad prysznicem ;)

Podobno do łazienek powinny być specjalne lampy,ale mi się te akurat spodobały także się nie przejmujowałam czy się nadają czy nie ;).Poza tym,teraz w łazience też mam normalne halgenki i oprawy jak w innych pomieszczeniach i nic się nie dzieje.

Edytowane przez barto307cc

Witam Claudii ;).Cieszę się bardzo i muszę Ci przy okazji podziękować za namiar na sklep gdzie kupowałaś panele.Rzeczywiście panowie montażyści w expreswym tempie położyli nam panele.100m2 w 3 godziny.Szybko,tanio, i sprawnie ;).

A jak się mieszka??te zdjęcia kuchni kiedy wkleisz,bo zaglądam i nic nie ma ciagle :(

Witaj!

Wcześniej znałam trochę Twoją budowę ze strony extradomu.A dziś odalazłam tu Twój dziennik :)Zapamiętałam Cię bo budujemy podobne domy-ja buduję Librę ze stajni dobre-domy.Jestem pod wrażeniemtempa prac u Ciebie.I gratuluję gustu-bardzo mi się u Ciebie podoba :).będę śledzić-proszę o duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo zdjęć :)

Pozxrawiam serdecznie !

• 2 weeks później...

hej

Piękny dom , oboje z mężem jesteśmy zauroczeni! Myślę , że będziemy się inspirować waszymi wnętrzami.

A i mam pytanie o rozmiary kominka, chodzi o szerokość i głębokość- czyli ile na pokój wychodzi, bo jest Piękny!

Pozdrawiam i trzymam kciuki za szybką przeprowadzkę ;)

natiii dzięki za miły komentarz ;).Kominek ma szerokośc chyba 2,20cm a głębokość 70cm,to wkład z płaszczem wodnym także jest większy niż zwykły wkład ;).

A przeprowadzka już za niecałe 2 tygodnie ;)

Arnika no trzeba się było zabrać w końcu za sprzątanie tego brudu ;).A zmian coraz więcej bo przeprowadzka coraz bliżej ;).

pozdrawiam ;)

Dziękuje za błyskawiczną odpowiedz :)

Myślałam , że bardziej wychodzi na pokój ale 70 cm to super mnie cieszy.

My jesteśmy na końcówce dopieszczania projektu i dziura na dom już w działce zrobiona, więc oby szybko rosło, bo z zazdrością się patrzy na takie wnętrza jak u Was

Pozdrawiam

Dzięki Arnika, przyda się dobre słowo innych ;) Będzie ciężko, ale warto, u Ciebie tez jak super sie wszystko zmienia, na zdjęciach to fantastycznie wygląda. Trzymam kciuki za jak najszybsze unormowanie warunków z koczowania do zamieszkania :) pozdrawiam

I jeszcze raz pozdrowienia dla autorki

barto307cc