anecik 30.10.2010 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Witam Ci serdecznie. Jestem już po rozmowie z p. Michałem. Na dzień dzisiejszy jego cena troszkę się podniosła tzn. za 8 wizyt 3500 netto, każda dodatkowa 230 netto. Wrażenie dobre, ale brakuje mu tych uprawnień które potrzebuję. chodzi o budowę zjazdu i uprawnienia drogowe. Jeszcze raz dzięki za namiar na niego. Ten drugi kierbud tańszy i ma uprawnienia drogowe. Chyba zdecydujemy się na niego. Pozdrawiam.Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 30.10.2010 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Hej,no to trochę podniósł ceny .Mi akurat uprawnienia drogowe nie były potrzebne bo droga jest naszą własnością a nie gminy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anecik 30.10.2010 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 No wiesz dobry towar sam się chwali (i wysoko ceni). A robiłaś może kosztorys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tissana 30.10.2010 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Witam. Zastanawiam się z Mężem nad zamówieniem projektu własnie tego domu tylko chciałabym dowiedzieć się m.in ile wyniósł Was dach z robocizną? Słyszeliśmy, że jest bardzo drogi akurat w tym domu, a wole dowiedzieć się tego od kogoś, kto taki dom buduje. Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 30.10.2010 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 anecik jaki kosztorys??? Tissana to fakt dach jest dość drogi,zalezy też z jakich materiałów jest zrobiony.Nas wyniósł prawie 70tyś robocizna z materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacki 30.10.2010 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 dziękuję za firany, za daleko, znalazłam w Łodzi - dałam do szycia Piękny masz dom, ładnie wykończony - jak się tak napatrzę - to mogłabym o9d nowa budować, wszystko inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anecik 01.11.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Cześć.Mam na myśli kosztorys inwestorski. Wiesz takie zestawienie materiałów, ile czego będzie nam potrzebne, ile to będzie kosztować. Nie wiem czy mi się to przyda, ale chciałabym wiedzieć ile ten dom będzie kosztował. Pan Michał robi takie kosztorysy, które póżniej można zaktualizować (wiadomo, że ceny dziś mogą za tydzień nie być aktualne). Najczęściej jest on wyższy o około 20%, czyli mniej więcej możesz przewidzić ile wydasz na budowę domu. Oczywiście wszystko jest wyliczone średnio. Ale potem może się też przydać do banku. Tylko nie wiem czy nie robię głupoty. Pozdrawiam.Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 01.11.2010 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Jacki... Ja właśnie szukam fajnych firan. Kupowałaś przez net czy w jakimś sklepie w Łodzi?Jak co to poproszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacki 01.11.2010 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Duży wybór mają w Komforcie, Eurofirany na Piotrkowskiej, ja chyba z rok szukałam i nic mi w oko nie wpadało - mówię o materiale na metry. Na allegro widziałam możliwe ale tylko 2, 50 wysokie, ja wyższe potrzebowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 02.11.2010 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 No to do Łodzi mam niecałe 200km... wiec się nie wybiorę, bo jakoś mi nie po drodze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 02.11.2010 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 anecik kosztorysu takiego nie robiłam,miałam taki dołączony do projektu.Ale mijał się z rzeczywistością trochę,hahah.Sama sobie wszystko wyliczałam. Jacki pochwal się później firankami ). Arnika ja moje firany szyłam w salonie firan w Rudzie Śląskiej to masz bliżej niż do Łodzi ).Fakt,że były dość drogie. Ale dużo fajnych jest na allegro też,czasem przeglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.11.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Nooo też od kilku dni siedzę i jestem dopiero na 55styronie... to jeszcze jakieś 100 przede mną.... A jak kupię materiał i dam radę uszyć... to nie ukrywam, że będzie znacznie taniej. Tylko ciekawe, czy nie wyjdzie drożej, bo np. nie dam sobie rady..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 03.11.2010 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Hejka Palicie w kominku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 04.11.2010 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Hejka,palimy,palimy ).A Ty??? Upał straszny .Z początku miałam problem z rozpaleniem w tym kominku,bo mi się tylko dymiło i śmierdziało jakbym ognisko robiła w domu,hahah ale teraz opanowałam to .Teraz nic nie śmierdzi bo odrazu poukłądam piramidę drewna w środku i nie muszę co chwilę otwierać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 04.11.2010 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 A jak szyba bo u nas się brudzi paskudnie My uczymy się palić. Mam nadzieję że będzie dobrze. Ale grzejniki i podłogówka nagrzewają się naprawdę szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.11.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Wiesz Monia... U nas się masakrycznie szyba brudziła... i poprosiliśmy pana z Supry aby przyjechał i zerknął... Wmontował jakąś blaszkę dystansową przy szybie ( zamontowana na drzwiczkach u góry ...) i już się tak nie brudzi..... Ale nadal się źle pali, bo mamy komin za niski.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 04.11.2010 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Wiesz Monia... U nas się masakrycznie szyba brudziła... i poprosiliśmy pana z Supry aby przyjechał i zerknął... Wmontował jakąś blaszkę dystansową przy szybie ( zamontowana na drzwiczkach u góry ...) i już się tak nie brudzi..... Ale nadal się źle pali, bo mamy komin za niski.... a nie możecie dobudować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.11.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Nooo możemy... ceramikę już mam Znaczy się wkład, trzeba jeszcze komin betonowy systemowy dokupić i kilka cegieł klinkierowych i dostawić komin....Ale to już wiosną chyba zrobimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 04.11.2010 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Nooo możemy... ceramikę już mam Znaczy się wkład, trzeba jeszcze komin betonowy systemowy dokupić i kilka cegieł klinkierowych i dostawić komin.... Ale to już wiosną chyba zrobimy. a już chciałam ci zaproponować wkład bo nam zostały ze 2,3 sztuki schiedla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 04.11.2010 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 MonikaC mi się szyba z początku brudziła też masakrycznie,że po 2 godzinach nic nie było widać,haha.Ale już teraz nie bo znajomy mi powiedział,że jak się pali w kominku tak ledwo,ledwo to szyba się szybciej brudzi a jak wrzucisz odrazu na ""power"" to nie zabrudza się.No i rzeczywiście.Nawet jak gaśnie już i się brudzi szyba dorzucam trochę drewna że robi się ogień duży i szyba sama się czyści wtedy .Wyczytałam to gdzieś tu na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts