Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mumin_001

Recommended Posts

WINGERMAN SUPER CI OPISAŁ jak ma być, nie chce dyskutować, ale ja bym to zmienił, to jest tylko i wyłącznie moje zdanie, z którym nie chce już dyskutować, napisałem Ci jakbym ja to zrobił, no ale skoro upierasz się że jest ok, to OK, w końcu to twoja łazienka

No, ty niewiele konstruktywnego napisałeś, w przeciwieństwie do wingermana, może pokaż swoje realizacje :roll:

po pierwsze zasugerowałem Ci jak ja bym to zrobił (poczytaj wyżej), nie jestem kafelkarzem i nie chce kafelek na podłodze, w łazienkach mam drewniana podłogę.

a jak wingerman Ci napisał jak ma być to co mam dalej pisać konstruktywnego?? 8)

i to wszystko.

Dlatego napisałam niewiele, a nie nic ;)

No i wiedzę, że mamy tu do czynienia z typowo polską przypadłością ;) - wszyscy się na wszystkim znają ;)

Ty nie chcesz kafli, ja nie chciałabym drewna i brodzika.

Jeśli wingerman twierdzi, że będzie dobrze spływać, a mnie się to rozwiązanie podoba, to nie ma dla mnie problemu.

• Odpowiedzi 212
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

WINGERMAN SUPER CI OPISAŁ jak ma być, nie chce dyskutować, ale ja bym to zmienił, to jest tylko i wyłącznie moje zdanie, z którym nie chce już dyskutować, napisałem Ci jakbym ja to zrobił, no ale skoro upierasz się że jest ok, to OK, w końcu to twoja łazienka

No, ty niewiele konstruktywnego napisałeś, w przeciwieństwie do wingermana, może pokaż swoje realizacje :roll:

po pierwsze zasugerowałem Ci jak ja bym to zrobił (poczytaj wyżej), nie jestem kafelkarzem i nie chce kafelek na podłodze, w łazienkach mam drewniana podłogę.

a jak wingerman Ci napisał jak ma być to co mam dalej pisać konstruktywnego?? 8)

i to wszystko.

Dlatego napisałam niewiele, a nie nic ;)

No i wiedzę, że mamy tu do czynienia z typowo polską przypadłością ;) - wszyscy się na wszystkim znają ;)

Ty nie chcesz kafli, ja nie chciałabym drewna i brodzika.

Jeśli wingerman twierdzi, że będzie dobrze spływać, a mnie się to rozwiązanie podoba, to nie ma dla mnie problemu.

Nie napisałem że się znam tylko jak ja bym to zrobił( czytaj jakbym chciał żeby mi zrobili :wink: ) to jest najważniejsze że Ci się to podoba. w końcu to ty będziesz na to patrzeć i użytkować, nie ja :wink:

• 4 weeks później...
  • 2 months później...

Szukam odpływu liniowego do prysznica i na allegro znalazłem takie pozycje:

ODPŁYW LINIOWY TECEdrainline 900mm + ruszt - 1200 zł

ODPŁYW LINIOWY WIPER 90 cm, ODWODNIENIE, KRATKA - 410 zł

Odpływ liniowy/ Odwodnienie VENEZIA Rectus 900mm - 320 zł

ODPŁYW LINIOWY VIEGA VISIGN 900mm ER1 + RUSZT - 1200 zł

Który z nich wybrać? Czym powinienem się sugerować? Ceny jak widzicie są od 300, 400 zł do 1200. Czy rzeczywiście warto zapłacić 1200 za odpływ np Viega?

z tego co się orientuję to chyba ta venezia ma podłączony zwykły syfon plastikowy (sprzedawca pewnie żeby nie wyglądało tandetnie nie pokazuje tego na aukcji), wydaje mi się to nie najlepszym, najtrwalszym rozwiązaniem, dlatego ja szukałem taniego ale w całości wykonanego solidnie z nierdzewki odpływu

najbardziej podobał mi się chyba kessel, viega tez niczego sobie ale ta kasa...

• 3 months później...
Ja mam chyba ten:

Odpływ liniowy/ Odwodnienie VENEZIA Rectus 900mm - 320 zł

Jeśli cię stać i będziesz się lepiej czuł wiedząc, że masz odpływ za 1200zł to go kup. W innym wypadku nie ma sensu przepłacać moim zdaniem.

Także mam ten odpływ, ale wersję Plenum. To jest polski produkt. Mam deszczownię 36 l i bez problemu odbiera wodę. Sprawdziłem syfon- ma 48 l/min wg jakiejś europejskiej normy 1253 produkuje to firma AKCES syfon nazywa się SPEED. Kolega ma odwodnienie, chyba Niemieckie i przeklina, które odbiera tylko 24 l. Zapomnij o deszczowni. I pomyślec że polskie rozwiązanie jest lepsze niż germańskie. Sam produkt bardzo prosto się instaluje ale pole do popisu ma tu glazurnik, nie hydraulik.

ja kupiłam odpływ liniowy 120 cm firmy Ced'or Polska za 380 zł, sprawuje się super

uwaga - nic nie śmierdzi, ale to jest kwestia dobrej instalacji hydraulicznej (przerabiałam]; kupiłam na allegro od użytkownika goniaa: http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=7383468

Drożna instalacja to podstawa, mam pytanie czy masz deszczownię czy zwykły prysznic? Jesli deszczownię to jaki ma podany parametr wypływu wody?

ja kupiłam odpływ liniowy 120 cm firmy Ced'or Polska za 380 zł, sprawuje się super

uwaga - nic nie śmierdzi, ale to jest kwestia dobrej instalacji hydraulicznej (przerabiałam]; kupiłam na allegro od użytkownika goniaa: http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=7383468

My również zakupiliśmy ten odpływ tylko 90, juz zamontowany ale nie użytkowany :) podłoga zrobiona ze spadkiem

posiadamy również deszczownice ale nie mam pojęcia jaki ma parametr wypływu wody :roll:

My również zakupiliśmy ten odpływ tylko 90, juz zamontowany ale nie użytkowany :) podłoga zrobiona ze spadkiem

posiadamy również deszczownice ale nie mam pojęcia jaki ma parametr wypływu wody :roll:

Sprawdź proszę jaki parametr wyplywu wg EN 1253 podaje producent w instrukcji lub katalogu, jak do nich dzwoniłem nie wiedzieli o czym mowa i zrobili wielkie oczy. Zwóćcie uwagę na jeszcze jedno- to, że wyrób jest z blachy nierdzewnej nie jest gwarancją, że wam nie zardzewieje, zależy to m.in od tego, czy zakład produkcyjny ma odseparowane pomieszczenia dla stali zwykłej i kwasówki, jesli nie i opiłki zwykłej stali mogą się przedostawać to po roku dwoch macie już rdzę- no ale jeśli macie gwarancję min 3 lata na ten produkt to nie ma się co martwić. Nie bronię drogich rozwiązań Viegi, Tece itp, ale wysoka cena wynika po części z dobrze nadzorowanych procesów produkcji, onie nie moga sobie pozwolić na wpadkę, firma garażowa najwyżej się zwinie i po krzyku.

• 3 months później...

Witam,

chcę zrobić odpływ liniowy jak na zdjęciu jednego z forumowiczów: http://images44.fotosik.pl/78/c6362468e54020bemed.jpg

Szukam odpływów, ale widzę ceny >1000 i nie wiem jak wygląda kwestia ich jakości. Możecie coś polecić? Na co zwrócić uwagę?

Z góry dzięki za pomoc,

elNino