orko 08.12.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 No cóż sędzia by ci to bardzo klarownie wyłuszczył.A chłopaki w celi poprawili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 08.12.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 No cóż sędzia by ci to bardzo klarownie wyłuszczył. A chłopaki w celi poprawili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 08.12.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 tempy jestem nie rozumie wyjasnij ORKO prosze bo nie kumam co ma sedzia koledzy z celi do dolka obok wezla cieplowniczego obok powtazam obok qa nie podpinac sie do niego wiercic dziure w nim i inne bajery jeszcze raz zapytam co ma do tego kradziez skoro ja chce poprowadzic waz obok tej rory z para wyjasnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 09.12.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Jeśli poprowadzisz tę swoją rurę w taki sposób, że nie wpłyniesz na rachunki sąsiadów ani właściciela węzła ciepłowniczego to nie będzie to kradzież.Ale przecież nie o to tobie chodzi. Prawda? Chcesz uszczknąć/podebrać w nadziei, że nikt nie zauważy a to jest już kradzież i tyle!Czy zrobisz to w ten czy inny sposób to będzie bez znaczenia! I jeszcze drobiazg. W każdym twoim poście jest jakiś byk.Kup sobie chłopie słownik. Może nawet więcej niż jeden! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 09.12.2009 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 slownik to moze i ja moge se kupic tylko poco na dyslekcje nie znaleziono lekarstwa a tobie to proponuje okulary i to dosc duze najlepiej z 25 diopri bo po pierwsze autor postu to nie ja po drogie jak kladziesz rory w zienie i robic pompe ciepla tgmina cie nie oskarzy o wykozystanie ciepla jakie jest zgromadzone w ziemi po trzecie wstawiajac rore kolo tego wezla wlasnie wkozystujesz promieniowanie tego ciepla ktore i tak idzie w ziemie wiec nie widze w tym nic zlego ma facet mozliwosc to kombinuje jak by tu zaoszczedzic pare zloty i nie walic wiecej co2 do atmosfery czy to cos zlego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 09.12.2009 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 słyszałem o takiej cwanej gapie za czasów PRLu który mieszkał blisko jakiejś silnej stacji wojskowej, radiolokacyjnej... Pole było fest, no to nawinął sobie kilkadziesiąt m drutu na stryszku i podłączył do tego ze 2 żarówki w oborze. No i chłopa w końcu wsadzili (prawdopodobnie jakiś dobry sąsiad doniósł o tym jego pomyśle racjonalizatorskim). No ale to była zgniła komuna... teraz na pewno nikt nie będzie miał nic "na przeciwko", że sobie trochę ciepełka zorganizujesz kosztem elektrociepłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 09.12.2009 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 słyszałem o takiej cwanej gapie za czasów PRLu który mieszkał blisko jakiejś silnej stacji wojskowej, radiolokacyjnej... Pole było fest, no to nawinął sobie kilkadziesiąt m drutu na stryszku i podłączył do tego ze 2 żarówki w oborze. No i chłopa w końcu wsadzili (prawdopodobnie jakiś dobry sąsiad doniósł o tym jego pomyśle racjonalizatorskim). No ale to była zgniła komuna... teraz na pewno nikt nie będzie miał nic "na przeciwko", że sobie trochę ciepełka zorganizujesz kosztem elektrociepłowni. Dobrrrreeeee, zaraz mi się "czarna wołga" przypomina. w PRL-u tym straszyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 10.12.2009 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 slownik to moze i ja moge se kupic tylko poco na dyslekcje nie znaleziono lekarstwa a tobie to proponuje okulary i to dosc duze najlepiej z 25 diopri bo po pierwsze autor postu to nie ja po drogie jak kladziesz rory w zienie i robic pompe ciepla tgmina cie nie oskarzy o wykozystanie ciepla jakie jest zgromadzone w ziemi po trzecie wstawiajac rore kolo tego wezla wlasnie wkozystujesz promieniowanie tego ciepla ktore i tak idzie w ziemie wiec nie widze w tym nic zlego ma facet mozliwosc to kombinuje jak by tu zaoszczedzic pare zloty i nie walic wiecej co2 do atmosfery czy to cos zlego ? Ej adi zawsze będziesz tłumaczył się dysleksją - to bardzo wygodna wymówka dla tu..ów. Poza tym paser czyli osoba pomagająca w przestępstwie też podlega karze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 10.12.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Zdaje sobie sprawe, że temat jest spewnościa przemanglowany wielokrotnie, ale nie z takim problemem jaki ja mam. Przez mój ogródek przebiega instalacja zasilania wymiennika pary do ogrzewania CO ......... .....Za wszelkie informacje serdecznie dziękuje. Piec węglowy, mimo swoich uroków otwartego ognia strasznie kopci. Ekolog? A wszyscy go potępiają Przecież chce dla naszego "dobra" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 10.12.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 ale ja nadal nie rozumie co ma piernik do wiatraka jaka kradziez czego jak nie uszkodzi rurociagu to co on kradnie ????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 10.12.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 ale ja nadal nie rozumie co ma piernik do wiatraka jaka kradziez czego jak nie uszkodzi rurociagu to co on kradnie ????????????? No jasne, ten co ogląda CYFRE+ czy N-ke na skrakowanej karcie też nie kradnie ( bo prżeca innym nie zabiera ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grep 17.12.2009 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 To może sam policz te straty i pochwal się ile chcesz odzyskać? Jak byś mieszkał obok rurociągu z ropą to też byś troszkę podbierał?O jakim kondensacie piszesz?Trawka zimą nad tą rurą to twój zysk. Na ile go oceniasz? WitamZwrot kondensatu to kolego Zbigmorze para, która oddała swoją energieę cieplną i nie ma już mocy! A ja pisałem o trawce pod rurociągiem nie jak ty zauważyłeś nad, jest zdecydowana różnica, trzeba czytać dokładnie, rura biegnie na wysokości 2 metrów nad ziemią i trawnik było by ciężko posadzić. Więc o kanale także nie wspominałem. Co do prądu i ropy to inna bajka, nie ma powrotu, bo to co leci (płynie) porusza się w jednym kierunku, brak odpadów takich jak kondensat, a laik taki jak Zbigmor nie wie o czym mowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 17.12.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Jeśli pozostanie przy ułożeniu kolektora w gruncie w pewnej odległości od rurociągu parowego, jak to zasugerowano powyżej, to wykorzysta ciepło odpadowe. Jednak im dalej od rury, tym ciepła mniej i tym mniejszy sens ekonomiczny przedsięwzięcia. Jeśli obniżysz temperaturę gruntu odbierając z niego ciepło (np. PCi), jednocześnie zwiększysz straty ciepła z tejże rury. A zatem tak czy siak będziesz kraść to ciepło. No chyba, że puścisz rurkę w miejscu, gdzie temperatura gruntu nie będzie od temperatury czynnika w rurce wyższa -- tylko wtedy z kolei nic nie zyskasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grep 17.12.2009 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Z kąd te wiadomości kolego KrzystofieLis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 17.12.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Skoro ma rurę 2 metry nad ziemią to jedyny sposób w jaki może kraść ciepło to owinięcie czegoś wokół tej rury. A wtedy wiadomo sąsiad nie śpi i witaj Temido. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 17.12.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Z kąd te wiadomości kolego KrzystofieLis Ze znajomości zasad wymiany ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 17.12.2009 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Wreszcie kolega Grep pisze z głową o co mu chodzi.Dla tych co czytali uważnie jego post (sam go raczej uważnie nie czytał) informuję, że rurociąg idzie nad działką co nie zmienia faktu, że nie uważam za prawidłowe owijanie rurek na tej rurze w celu odbioru ciepła (nawet resztkowego) bo nadal jest to odbiór cudzego ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 17.12.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Wreszcie kolega Grep pisze z głową o co mu chodzi. Dla tych co czytali uważnie jego post (sam go raczej uważnie nie czytał) informuję, że rurociąg idzie nad działką co nie zmienia faktu, że nie uważam za prawidłowe owijanie rurek na tej rurze w celu odbioru ciepła (nawet resztkowego) bo nadal jest to odbiór cudzego ciepła. Rzeczywiście! W takiej sytuacji moja wypowiedź nie ma sensu, bo choć zgodna z prawdą i prawami fizyki, to jednak efekt takiego działania będzie niemierzalnie mały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 17.12.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Pomijając istotne informacje, których brak (czyj teren, czy jest służebność, za wynagrodzeniem, czy bez, itp.) oraz sam fakt „poboru ciepła”, to pozostaje „ingerencja techniczna” na cudzej własności. Jeśli ktoś będzie chciał „uwalić” takiego delikwenta, to nie podniesie sprawy „kradzieży ciepła”, tylko właśnie tej „ingerencji technicznej”, bo to jest bardzo proste, skuteczne i kosztowne dla „wynalazcy” – bez trudu udowodnią, że z przyczyn technicznych należy wymienić izolacje na odcinku np. 100mb tego „parociągu”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts