Izabela Wawrzeń 02.12.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 witammam pytanie jak i gdzie zarejstrowac nowo pobudowny domu aby miał już swój nr.itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 02.12.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 jeżeli chodzi Ci o numer nieruchomości, to udajesz się do swojej gminy i występujesz o jego nadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 02.12.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 pierw sie dowiedz czy nietrzeba miec odbioru budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 02.12.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 pierw sie dowiedz czy nietrzeba miec odbioru budynkugdzieś już to było opisywane. Występujesz o numer nieruchomości, więc de facto i dla samej działki można mieć (ja tak mam). A do tego nie ma potrzeby żadnego odbioru. Gdzieś jest wątek na forum nawet chyba z odpowiednim paragrafem, ze nadanie numeru nieruchomości jest decyzją administracyjną i powinna być wydana "od ręki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danusieńka 02.12.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Numer domu może gmina nadać na wydane pozwolenie na budowę i spokojnie budować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 08.12.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 pierw sie dowiedz czy nietrzeba miec odbioru budynkugdzieś już to było opisywane. Występujesz o numer nieruchomości, więc de facto i dla samej działki można mieć (ja tak mam). A do tego nie ma potrzeby żadnego odbioru. Gdzieś jest wątek na forum nawet chyba z odpowiednim paragrafem, ze nadanie numeru nieruchomości jest decyzją administracyjną i powinna być wydana "od ręki". trociu u nas aby dostac numer domu musisz miec odbior budynku, szkoda, wiem ze nie wszystkie gminy takie chwyty stosuja ale nasza naleza do takich, wiec pier odbior a potem dopiero nadanie numeru budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 10.12.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 pierw sie dowiedz czy nietrzeba miec odbioru budynkugdzieś już to było opisywane. Występujesz o numer nieruchomości, więc de facto i dla samej działki można mieć (ja tak mam). A do tego nie ma potrzeby żadnego odbioru. Gdzieś jest wątek na forum nawet chyba z odpowiednim paragrafem, ze nadanie numeru nieruchomości jest decyzją administracyjną i powinna być wydana "od ręki". trociu u nas aby dostac numer domu musisz miec odbior budynku, szkoda, wiem ze nie wszystkie gminy takie chwyty stosuja ale nasza naleza do takich, wiec pier odbior a potem dopiero nadanie numeru budynkuAle numer nadaje się nieruchomości a nie dla domu. Możesz mieć samą działkę z numerem - nie musi być na niej domu. Jak poszukasz na forum to znajdziesz odpowiedni tok postępowania z paniami urzędniczkami, które nie chcą wydać tej decyzji. No chyba że spokojnie możesz czekać aż do odbioru budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 15.12.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 ja mam zaczętą budowę i nie chcieli mi dać numeru. Kazali przyjść jak dom będzie odebrany a to Polska właśnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 16.12.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 ja mam zaczętą budowę i nie chcieli mi dać numeru. Kazali przyjść jak dom będzie odebrany a to Polska właśnie!Jak Ci zależy na numerze, to poprosić o odmowę na piśmie z podaniem odpowiedniego paragrafu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 28.01.2010 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Na naszej dzialce stoi stary domek, który stanie sie budynkiem gospodarczym. Skoro numer nadawany jest dla działki, a nie dla samego budynku, to mam rozumieć, że numer starego domku "przejdzie" na nowo budowany dom? Czy trzeba w zwiazku z tym załatwiać jakieś formalności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 30.09.2012 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 (edytowane) podrzucam starocia bo ciekawostka się stała wyżej pisałam, że mi w gminie powiedzieli, iż nie dadzą mi numeru dom, bo nie ma jeszcze odbioru, a okazało się jak zaczęłam grzebać w księgach wieczystych do kredytu, że mój dom w budowie dostał nr z urzędu! bo w międzyczasie dwaj sąsiedzi z końca ulicy się "odebrali" i jadąc po kolei parzystymi numerami ( druga strona ulicy jest nieparzysta) jakiś urzędnik musiał zadecydować, że skoro skoro domy sąsiadów są trzecim i czwartym z kolei to dostaną nr 6 i 8 a nasz skoro jest pierwszy dostanie nr 2 , dla dzielącej nas jeszcze pustej działki na wszelki wypadek rezerwując nr 4. Ot i niespodzianka. Edytowane 30 Września 2012 przez emi601 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts