mek007 02.12.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Jesteśmy producentem takich pustaków gipsowych w systemie SOVA w miejscowowości Namysłów.Sami chcieliśmy się wybudować z gipsu ale dowiedzieliśmy się, że nikt już nie produkuje w polsce SOVY ani podobnych systemów więc aby mogło to nastąpić musieliśmy sami zacząć produkcję.Jeśli jest ktoś zainteresowany takim systemem to polecam naszą stronę http://www.domyzgipsu.eu lub tel. 503025463. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artluka 02.12.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 nie znalazłem cennika , ciekaw jestem jaka jest cena materiału na stan surowy, m2 ściany ,m2 stropu , Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mek007 15.12.2009 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 nie znalazłem cennika , ciekaw jestem jaka jest cena materiału na stan surowy, m2 ściany ,m2 stropu , Pozdrawiam Cena materiału na stan surowy zależy od metrażu ścian zewnętrznych oraz innych okoliczności. Ogólnie powiem, że cena końcowa domu może być nawet o 30% tańsza niż w tradycyjnym sposobie budowy.Koszty ogrzewania nawet o 70% niższe.Technologia energooszczędna, zdrowa, ekologiczna,nie droga w stosunku do innych technologii i wbrew powszechnemu myśleniu i opinii o "wadach" gipsu trwałe domy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artluka 15.12.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 nic mi to nie mówi ,że cena może być 30% niższa a może być i wyższa bo Wy nie wiecie za jaką cenę moge postawić dom , za domek parterowy 15x9 typu dworek moge postawić sobie z bala w SSZ za 40 tsi czyli moge liczyć ................................??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mek007 02.01.2010 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 nic mi to nie mówi ,że cena może być 30% niższa a może być i wyższa bo Wy nie wiecie za jaką cenę moge postawić dom , za domek parterowy 15x9 typu dworek moge postawić sobie z bala w SSZ za 40 tsi czyli moge liczyć ................................??? Witam i gratuluje BARDZO niskiej ceny, myślę, że jest to tylko cena zakupu materiału na ściany. W naszym systemie za materiał na taki domek zapłacisz też około tej kwoty a może i mniej(zależy od projektu) cena 1m2 ściany zewnętrznej to 170zł, a wew. 160zł, ścianki działowe 8 cm gr-45zł. Jest to koszt materiału na ściany. Szczegółowe informacje pod telefonem 503025463. Gips jest zaraz po drewnie najbardziej przyjaznym człowiekowi i jest bardzo dobrym izolatorem cieplnym co potwierdziliśmy przez przypadek na jednej budowie, gdzie zrobiliśmy tak zwany koksownik z pustaków mających ścianki gr 10 cm. Po 8 godz palenia w nich ognia na gr 2 cm od ogrzewanej strony rozgrzane były do czerwoności, a od strony zewnętrznej pustak był zaledwie letni, rękawice mokre schły 5 godzin i nie wyschły. Po wygaśnięciu pustaki były całe i nie rozlatywały się, czego ceramika by nie wyrzymała. Dlatego kto mieszka w takim domu BARDZO MAŁO wydaje na ogrzewanie ogrzewając tylko powietrze w domu a nie ściany.Również dlatego inne materiały muszą być ocieplane styropianem, a i tak w środku mieszkania ściany przejmują ciepło. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miro Pustaki 06.10.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Drodzy Państwo,Nie łapcie się na opinię tej firmy.My postawiliśmy dom z materiału polecanego przez tę firmę,czyli wypełnienie pustaków gipsowych pianogipsem(a w rzeczywistości Ludwikiem czyli najzwyklejszym płynem do mycia naczyń,którego używa w praktyce firma, o której jest mowa!!!!!!!!!!!!)Paradoks.Ogólnie,przestrzegam Państwa przed usługami tej niby-firmy,piszę to z własnego gorzkiego doświadczenia.Mam nadzieję,że nikt więcej nie da się nabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts