Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GARDEROBA - wielkość garderoby, jak wydzielić garderobę?

Berolina

Recommended Posts

moja garderoba bezpośrednio przy sypialni ma ok 4,5 m2, wejście mniej wiecej na środku, z jednej strony same drazki na wieszaki a z drugiej polki..w tym miejscu magazynyje jedynie ciuszki i bielizne..jestem z niej super zadowolona bo jest bardzo praktyczna.faktem jest ze buty, ubrania zimowe +deske do prasowania , odkurzacz i tego typu szpargaly trzymam w drugiej o podobnych wymiarach..ten uklad bardzo mi odpowiada. :wink: :D

• Odpowiedzi 134
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...

Witam

Jakie optymalne wymiary powinna mieć garderoba, tz minimalna szerokość i długość.

macie jakieś przemyślenia lub doświadczenia.

jesteśmy na etapie projektu i staram się uniknąć sytuacji że powiem - "o za wąska ta garderoba o 10-20 cm)

jaki najwygodniejszy jest wg was układ szaf w garderobie?

A, B, C ? inny

http://images35.fotosik.pl/60/3e7ebaba5d64f1a9med.jpg

macie jakieś projekty garderób?

może jakieś zdjęcia ktoś wrzuci.

jakieś spostrzeżenia z użytkowania?

planujemy dwie garderoby, jedna przy sypialni druga z wejściem z holu?

a jak u was?

pozdr

Nam się pojawiła garderoba poniekąd przez przypadek. Nad garażem podnieśliśmy ścianki kolankowe, dorobiliśmy szczytową i zrobiło się całkiem spore pomieszczenie, które podzieliliśmy na dwie części. W jednej jest "komputerowniobiblioteka", a w drugiej garderoba. Mają wymiary op ok. 3x7m :wink:

Witam

Nie podam Ci niestety jakie wymiary ma mieć Twoja garderoba. Wiem natomiast że najtaniej zapłacisz za wersję C (wykonuję takie i inne meble), jeżeli masz możliwość (miejsce) wersję C tak zmodyfikuj (poszerz) aby były tam dwie szafy po dwóch stronach drzwi. Przy zamkniętej garderobie (pomieszczeniu) nie rób drzwi w szafach. Na dole od podłogi rób same szuflady (bez szuflady nie dostaniesz się do końca półek przy głębokiej szafie tak nisko). Szafy do wieszania ubrań nie węższe niż 90cm

http://img161.imageshack.us/img161/8861/ssa41029lt9.th.jpg' alt='ssa41029lt9.th.jpg'> szafa przebieralnia przy wejściu w wiatrołapie

Na podobną garderobę jak Twój model C tylko podwójną prawie mam zlecenie jak powstanie i nie zapomnę wkleję fotki. Pozdrawiam Marcin

moja garderoba to wersja C ale poszerzona o druga strone..tzn po jednej stronie same drazki itp a po drugiej polki.musze powiedziec ze jestem bardzo zadowolona z tego rozwiazania..druga mam w wersji b i tez jest ok ale ta pierwsza odpowiada mi duzo bardziej.. :D jak znajde wolna chwilke to postaram sie wkleic foty

Nam się pojawiła garderoba poniekąd przez przypadek. Nad garażem podnieśliśmy ścianki kolankowe, dorobiliśmy szczytową i zrobiło się całkiem spore pomieszczenie, które podzieliliśmy na dwie części. W jednej jest "komputerowniobiblioteka", a w drugiej garderoba. Mają wymiary op ok. 3x7m :wink:

u nas identycznie z tą różnicą, że my dobudowaliśmy garaż i tam poprostu będzie z jednej strony pokój komuterowo- telewizyjny, a z drugiej strony garderoba z wejściem tylko z pokoju. Będziemy mieli układ B i C z tym, że po prawej stronie skos. Scianka kolankowa będzie na dwa pustaki czyli wyjdzie tam około 60cm. Długość taka jak garażu czyli 4m. Szerokość, hmmm w tej chwili nie pamietam, sory.

A czy dajecie okna w garderobie. My się zastanawiamy nad dachowym ale nie wiem czy warto?

• 6 months później...