Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GARDEROBA - wielkość garderoby, jak wydzielić garderobę?

Berolina

Recommended Posts

• Odpowiedzi 134
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

...a u nas nie będzie garderób na poddaszu :D , bo... nie będzie poddasza!!!!

Teraz mieszkamy w takim domu i budując własny nie popełnimy tego błędu. Koszmarna bieganina po schodach po każdą pierdołę, zwłaszcza jeśli ma się dzieci. Po pewnym czasie ma się odruch wymiotny, nie wspomnę już o bólu kolan, brrr... Najgorszemu wrogowi nie życzę!

My też mamy na górze przy "sypialniach". Do tego na dole przy wejściu mamy duża szafę na buty i "odzienie wierzchnie" :)

U nas podobnie:

- szafa przesuwna w wiatrołapie na rzeczy bieżące/wierzchnie i buty

- osobna garderoba na piętrze przy sypialniach na resztę

- oprócz tego będą chyba w sypialniach szafy przesuwne

Teraz mieszkamy w takim domu i budując własny nie popełnimy tego błędu. Koszmarna bieganina po schodach po każdą pierdołę, zwłaszcza jeśli ma się dzieci. Po pewnym czasie ma się odruch wymiotny, nie wspomnę już o bólu kolan, brrr... Najgorszemu wrogowi nie życzę!

bez przesady chociażby dla kondycji schody dobra rzecz, ale od razu bóle kolan :lol: :wink:

u mnie garderoba przy sypialni, druga w wiatrołapie- okrycie wierzchnie i długie rzeczy np suknie :wink:

to lubie, nie dosc, ze nie na temat to do tego bzdura ....

uwazasz, ze jak ktos buduje pietrowy to nie wiedzial ze po schodach czasem trzeba isc do gory ?

ad rem:

nasza garderoba jest na poddaszu, i jest czescia sypialni,

ma podlogowke i wentylacje,

za podwojnymi, wygodnymi drzwiami jest na tyle duzo miejsca, ze mozna sie tam ubrac od stop do glow, a mleczne szklenie nie burzy snu innych ....

Śmiejcie się, śmiejcie, bo jeszcze nie mieszkacie. Przyjdzie jednak czas, że Wam te schody bokiem wyjdą! Nie zawsze będziecie mieli 30, 40 lat i super kondycję :wink: Życzę wszytkiego dobrego! :wink:
Alutka - już znamy Twoje zdanie na temat poddaszy. Kolejne wypowiedzi nie wnoszą nic do tematu.

Ja u siebie w projekcie miałem dość małą garderobę przewidzianą. Jakieś 3-4m2. Ale że były dwie łazienki, jedną powiększyłem o garderobę z projektu a w drugiej urządziłem większą garderobę. Niestety nie starczyło miejsca na garderoby dla każdego z pokoi.

Śmiejcie się, śmiejcie, bo jeszcze nie mieszkacie. Przyjdzie jednak czas, że Wam te schody bokiem wyjdą! Nie zawsze będziecie mieli 30, 40 lat i super kondycję :wink: Życzę wszytkiego dobrego! :wink:

ależ w pełni się z Tobą zgadzam i zawsze twierdziłam,z e jak dom, to tylko parterowy, ale.... życie życiem, nie wyszło :-? na razie mam piętrusa, ale następny.....

u nas wygląda to tak:

w wiatrołapie(ogrzewanym i wentylowanym) szafa (będzie) na podręczne okrycia i buty

i jakaś forma odkrytego wieszaka, żeby się wilgotne kurtki w szafie nie kisiły

dodatkowo na dole szafa na inne okrycia wierzchnie i buty poza sezonem

u góry - przy naszej sypialni garderoba (i łazienka - polecam), u syna szafa w zabudowie, bo wolał większy pokój

na razie się sprawdza i nie ma obłędnej bieganiny po schodach, a i z sypialni mogę już wyjść w stanie nadającym się do oglądania

co nie jest bez znaczenia w sytuacji, gdy po domu snuje się nastolatek, goście nastolatka, nasi goście...

u góry - przy naszej sypialni garderoba (i łazienka - polecam), u syna szafa w zabudowie, bo wolał większy pokój

na razie się sprawdza i nie ma obłędnej bieganiny po schodach, a i z sypialni mogę już wyjść w stanie nadającym się do oglądania

co nie jest bez znaczenia w sytuacji, gdy po domu snuje się nastolatek, goście nastolatka, nasi goście...

No właśnie - to się sprawdza jedynie przy łazience tylko dla sypialni i drugiej dla ogółu. Inaczej i tak aby dojść do łazienki trzeba wyjść z pokoju a jak już się wyszło, to i o garderobę można zachaczyć. Ja wolałem poświęcić swoją małą łazienkę przy sypialni i zrobić z niej dużą a drugą łazienkę przerobić na garderobę właśnie.

• 1 month później...

Mam takie pytanie, mamy garderobę o długości 2,5m i szerokości 1,8m dodam, że drzwi są na krótszej ścianie zupełnie z boku i ostatnio mam wątpliwości czy nie jest za mała.

Jest to garderoba tylko moja i mojego męża przy sypialni, dodatkowo mamy wnęke na szafę 1m na 0,9m w sypialni i ewentualnie miejsce na jakąś komode z szufladami.

Możecie powiedzieć jakto jest u was?

My przeznaczyliśmy jeden z pokoi (ok. 12 m) na garderobę, ale tylko dlatego, że nie dało się wygospodarować przy każdym pokoju małej garderoby typu 1,5X2 m - bo taka wydawałaby mi się akuratna ... wiec zamiast małych osobistych, jest jedna zbiorcza...

wydaje mi się Demi, że garderoba w takich wymiarach jak podajesz, będzie przy sypialni OKi :-)

przy sypialni mam dwie garderoby, większa czyli moja :D ma 4,5 m x 2 ,20 m czyli podobna do Twojej

uważam ją za bardzo wygodną

drzwi podobnie jak Ty mam na węższej ścianie

na wprost i na dłuższej ścianie mam ją zagospodarowaną szafami

mieści mi się tam spokojnie decha do prasowania (nie wyobrażam sobie bez niej garderoby) oraz duuuża pufa

jest to bardzo wygodna garderoba

dodam, że jest bez skosów :) i ma 3,20 wysokości

druga już nie jest taka praktyczna, po podłodze ma 11 m2 ale skosy i niska ściana kolankowa robią swoje :( (na szczęście to nie moja garderoba ;) )

także suma sumarum będziesz miała piękną garderobę :)

jak z głową ją zaprojektujesz to pomieści wiele ;)