Karor 06.09.2009 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Mała ale wydaje mi się że starczy szczegół tkwi w tym jak rozplanujecie półki , wieszaki itp . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 09.09.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Będę miała garderobe trochę większą (niewiele), ale planuję, że sporo w niej zmieszczę. Trzeba jakoś sensownie zabudować. Jeszcze nie planowałam dokładnie, ale w najbliższym miesiącu mnie to czeka. Uważam, że taka garderoba jest lepsza niż szafa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 10.09.2009 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Mam 180 x 115 dla siebie samej i jestem bardzo zadowolona. Garderoba generalnie jest świetną rzeczą pod warunkiem, że się dobrze przemyśli jej urządzenie. I nie zapomni o dobrej wentylacji ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 10.09.2009 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Ja myślę, ze to wcale nie tak mało - przy dobrym zorganizowaniu przestrzeni mozna naprawdę duzo rzeczy zmieścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 10.09.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 czy ma sens robienie osobnego pomieszczenia o wymiarach 110x210, jako garderoby dla dóch córek? czy nie bedzie za mała? jakie macie doświadczenia z wielkością garderoby w użytrkowaniu? Mała. Ja mam garderobę niewiele mniejszą i... spora częśc rzeczy jest pochowana gdzies indziej bo sie nie mieści. W domu który buduje garderoba (moja i zony) będzie mieć 4x1,7m. 1/3 moja reszta dla żony. Pozatym na poddaszu 2 kolejne garderoby. Jedna 3x2m. Druga zwana czystym strychem (bo przechodzi sie przez nia idac na strych) ma wymiar 3x3m (a może nawet więcej - skosy). Dzieki temu będzie miejsce na składowanie wszelkiego typu nieuzywanych rzeczy np kurtek zimowych w lecie itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 10.09.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 tak naprawdę nie pdoam wymiaru swoich garderób ale tak plus minus (spróbuję póxniej wymierzyć) - w jednym pokoju - 0.8 na 1.2 - w pokoju inwestorka - 1.2 na 1.2 - w sypialni - 2.2 na 1.5 - przed malutkim pokojem - 2.2 na 2.0 wydaje mi się, że będą wystarczające - szaf innych nie będziemy mieć będzie jeszcze ewentualnie strych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamtu 12.09.2009 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 czy ma sens robienie osobnego pomieszczenia o wymiarach 110x210, jako garderoby dla dóch córek? czy nie bedzie za mała? jakie macie doświadczenia z wielkością garderoby w użytrkowaniu? Moja córka ma chyba mniejszą, a tej wielkości mam mini-garderobę przy wejściu - nie lubię szaf. Mieści się w niej o wiele więcej niż w szafie o tych wymiarach. W mieszkaniu mam "wynikową" garderobą o wymiarach szer 1,2m x 1,6 m głębokości. Zmieszczą się tam nie tylko ubrania wierzchnie i buty i moje torebki (a trochę tego jest) ale róznież jest to podręczny schowek na chemię, segregatory, odkurzacz itp duperele. Tamtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 16.09.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 tak naprawdę nie pdoam wymiaru swoich garderób ale tak plus minus (spróbuję póxniej wymierzyć) - w jednym pokoju - 0.8 na 1.2 - w pokoju inwestorka - 1.2 na 1.2 - w sypialni - 2.2 na 1.5 - przed malutkim pokojem - 2.2 na 2.0 wydaje mi się, że będą wystarczające - szaf innych nie będziemy mieć będzie jeszcze ewentualnie strych aż jestem ciekawa, czy utrafiłam z wymiarami w małym pokoju - 0,85 na 1,7 w pokoju inwestorka 1 na 1,4 w sypialni nie jest prostokąt - po dłuższych scianach ma 2,1 i 2,85 - a szerokość 1,55 przed małym pokoikiem jest 2 na 2,4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 02.12.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Muszę zdecydować ile sypialni odciąć.Czyli chcę postawić ściankę działową "na końcu" sypialni, będą tam klasyczne drzwi, czyli pseudo pokój, gdzie na ścianie naprzeciw wejścia będzie wilgachna szafa. Tylko jaka musi być minimalna szerokość tego pomieszczenia, żeby w miarę dało się z niego korzystać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niko6 02.12.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Zrobię pomiary i dam wieczorkiem znać. Co prawda mam na poddaszu garderobe ale może jakoś pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 02.12.2009 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Wydaje mi się, że 0,7 na szafy plus minimum metr na to, aby swobodnie się wzdłuż niej poruszać. W sumie pasowało odciąć ok. 1,7 m. IMHO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 02.12.2009 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 kurcze założyłam 1,3 kurczy mi się sypialnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 02.12.2009 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Szafa garderobiana powinna mieć minimalną głębokość 55 cm. Lepiej jednak jak ma 60. Można zastosować szafy nawet 50cm głębokie, ale pod warunkiem ,że drążki na wieszaki są zastąpione wieszakami typu kaskadowego - w garderobie jednak mało wygodne.Jeśli drzwi szafy będą przesuwne głębokość szafy powinna zawierać się w przedziale od 65 do 70cm.Pod skosami takie szafy powinny mieć taką głębokość, aby stojąc 45-50 cm od szafy nie dotykać głową do sufitu, czyli od tak ustalonego frontu szafy zabudowę robimy nie głębszą niż 60cm w stronę ścianki kolankowej ( dalej jest pustka, koniecznie wnentylowana)Przy korzystaniu z przejścia przy szafach, minimum jest 100cm, lepiej gdy jest to jednak ok 120cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 02.12.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 120 cm. Tyle mam i poruszam się w środku bez problemu. Oczywiście nie ma tam już żadnych dodatkowych drzwi, tylko półki i drążki. Głębokość półek 55 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lgrzechu 03.12.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Standardem projektowym jest 1,3m przy garderobie jednostronnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 03.12.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Standardem projektowym jest 1,3m przy garderobie jednostronnej. Trochę ciasno, szczególnie jak się chce zrobić szafę 70cm. W sumie w środku nie musisz mieć drzwi więc nie będzie problemu, że ciuchy trochę wystają, więc spokojnie możesz zrobić szafę 50-55cm. Z drzwiami to zrobiłabym 70cm (niestety u siebie mam 60 cm ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejki 03.12.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 a jaka powinna byc optymalna dlugosc drązka na koszule,spodnice itd ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 03.12.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 a jaka powinna byc optymalna dlugosc drązka na koszule,spodnice itd ?? W zależności od ilości koszul i spódnic. Byle się nie uginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lamia6806 31.12.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Myślę o wykrojeniu części syplani ( 20m2) na małą garderobę w wersji B lub C. Mam skos ( ścianka kolankowa 110 cm w miejscu literki "B". Jaki wymiar podłogi potrzebuję ? Proszę o Waszą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tanis 20.02.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Witam,Muszę niedługo podjąc decyzję dot. układu sypialni. Ma ona 16 m2. Tutaj będę miała większośc moich i Męża ciuszków. Czy ma sens garderoba, do której się wchodzi o wymiarach 3.5 m x 1.30, czy lepiej dac sobie spokój i zrobic zwykłą szafę z przesuwanymi drzwiami 3.5 o głębokości np. 70? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts