Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom w porzeczkach... eleuteria zaprasza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 186
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witanko :D

masz śliczna córeczkę! a pokój rewelacja! Też mam taka koncepcję różowo-białą. Tylko ja chciałam sufit i skosy białe a reszta różowe, zresztą młoda tak zadecydowała :lol: muszę się kiedyś wybrać do ikei bo te mebelki rewelka jej kupiłaś. Ja się staram jeszcze nie jeżdzić za meblami i wykończeniówką bo jak się napalę na coś to jajo zniosę z czekania. A tu jeszcze tyle czekania przede mną :roll: :wink:

Dzięki justynko. U mnie młoda jeszcze za mała na takie decyzje, ma dopiero 2,5 roczku, ale pewnie niedługo zacznie mieć swoje zdanie i znowu będzie remoncik hi hi, to tez dobrze, bo ja lubię coś zmieniać, remontować, lubię jak się coś dzieje. A mebelki polecam, fajne pakowne szuflady, szafa... i na szczęście cena ludzka. Ja tak jak i Ty jestem w gorącej wodzie kąpana, jak coś sobie w tej głowinie uroje to musi być już, teraz... a jak nie mogę małża przekonać od razu to wiercę mu dziurę w brzuchu do skutku i ulega, chyba dla świętego spokoju.

Lecę zajrzeć do Ciebie bo widzę, że też masz galerię

Dziś zakupiłam taki oto plafonik do kuchni

http://img225.imageshack.us/img225/8461/562533210p0200905051918.jpg

Marzy mi się jeszcze zmiana okapu, bo na ten który mam nie mogę patrzeć, a wyje, że własnych mysli nie słyszę.... ale tak to jest jak się kupuje wszystko na biegu

http://img225.imageshack.us/img225/4139/okap.jpg

I oczywiście już małża nakręcam, żeby mi mikołaj przydżwigał czerwony czajnik, ekspress i toster. Uwielbiam styl retro, choć w moim domku go malutko. Myślicie, że będzie pasował do takiej "nowoczesnej" kuchni. A może podrzucicie cosik fajnego.... tylko szybko, żeby mikołaj się nie rozmyślił :wink:

Ja nie wiem nad czym Ty ubolewasz, że pobudowaliście mniejszy domek :o Mniejszy, ale cudownie urządzony, a pokój córeczki jest rewelacyjny!!! Rzuty olbrzymka wrzuć, chętnie obejrzę :D Sama trochę żałuję, mimo tego że to właśnie ten projekt najbardziej mi się spodobał, wolałabym mniejszy i już mieszkać :wink: Bo mały, też można cudownie wykończyć, nawet ładniej niż taki b. duży :roll: Ja lubię duże, ale pewnie czu łabym sie dobrze także w małym, aby własny był! Będę zaglądać :wink:

(a i czekam na rzuty olbrzyma :lol: :wink: )

justynko w drzwiach to szybki ale coś jak lustro weneckie... od wewnątrz widać wszystko a z zewnątrz tylko przy zapalonym świetle

betib witam, witam... miło, że zawitałaś w moje skromne progi

metamorfoze przeszła jeszcze sypialnia ale o tym póżniej... mam cichą nadzieję, że powoli wszystkie kąty będą ją przechodzić

A narzutka kupiona w warszawie na Kole na targu staroci, nowa... nie pamiętam jakiej firmy bo odcięłam metkę ale będę w niedzielę i zerknę do tego gościa. Miałm mnóstwo w różnych kolorach.

I już pędzę szperać na allegro, bo nowe - stare łóżko by się przydało[/b]

a podasz mi cene takiego cuda ????

ja ostatnio kupilam 5 swietnych lozek na allegro za cale 50 zl :wink: jedno nawet jest dzieciece, takie na 160 dlugie ....tak wiec patrz uwaznie, nie mowie ze dostaniesz cos za takie grosze ale i tak nie jest drogo a mozna samemu cos fajnego zrobic

mnie podobaja sie lozka z wysokimi wezglowiami ..u ciebie jest problem bo skosik masz ale tak sobie mysle ze to lozko nie wygladaloby fajniej gdyby bylo na tej przeciwleglej scianie do okna ? i nie pod sciana tylko tak zeby bylo dojscie z obu stron........moze byc to ciekawy uklad zwlaszcza ze mam wrazenie ze ten pokoj troche taki wagon jest ( albo wlasnie tak meble ulozylas) no i duzy jest wiec chyba nie straci metrow :wink:

no i ciekawa jestem dalszych zmian :wink:

aniazzielonego uszyłam sama i to było moje pierwsze szycie w życiu... no ale kiedyś i od czegoś trza zacząć.

A poszewka z wróżką jest firmy klupś, nie wiem czy jeszcze dostępny model bo kupowany ponad 2,5 roku temu

betib szyta fabrycznie

a kotki owszem podpatrzone u Marzenki, jak pokazałam Młodej na allegro i zapytałam czy chce to był koniec. Chciała a i owszem ale natychmiast. Więc zgapiłam i uszyłam. Mam tylko nadziejeże Marzenka nie uzna tego za plagiat :wink:

jeszcze chcialam pozachwycac sie zwierzakami :)

my mielismy yroka ale wpadl pod samochod i potem pojawil się golden no i niestety dopiero wtedy zrozumialam ze duza glowa to wiekszy mozg i rozum :wink: ale i tak lubie yorki , zeby tylko troche madrzejsze byly :wink: no i uwielbiam rude koty i oczywiscie tez mam :wink:

tez mam kafle na calym dole i mysle ze przy takim zwierzyncu do jedyne dobre rozwiazanie :) zwlaszcza gdy jest taka pogoda jak teraz

aniazzielonego uszyłam sama i to było moje pierwsze szycie w życiu... no ale kiedyś i od czegoś trza zacząć.

A poszewka z wróżką jest firmy klupś, nie wiem czy jeszcze dostępny model bo kupowany ponad 2,5 roku temu

betib szyta fabrycznie

a kotki owszem podpatrzone u Marzenki, jak pokazałam Młodej na allegro i zapytałam czy chce to był koniec. Chciała a i owszem ale natychmiast. Więc zgapiłam i uszyłam. Mam tylko nadziejeże Marzenka nie uzna tego za plagiat :wink:

bez przesady , umiesz to szyjesz :wink: tylko moge ci podpowiedziec zebys dokleila im plaskie deseczki np ze sklejki to wtedy beda staly :wink:

bez przesady , umiesz to szyjesz :wink: tylko moge ci podpowiedziec zebys dokleila im plaskie deseczki np ze sklejki to wtedy beda staly :wink:

dzieki, dzięki na to nie wpadłam

a zwierzyniec w domu być musi. yorka kofam bo ja kofam wszystkie psy. Może głupi nie jest ale głośniejszy i bardziej szczekliwy niż Debet (bernuś)

Grand (rudy kociak) to przybłęda, ale największy chyba pieszczoch w domu

A podłogę to chyba każdą bym przeklinała przy takiej pogodzie, wiadro z mopem to nieodłączna ekspozycja w moim wiatrołapie, ale nie chce mi sie co chwila nowej nalewać, a z mopem to latam co chwila i myje te ślady na jasnym gresie....o mamo aby do lata

Ja nie wiem nad czym Ty ubolewasz, że pobudowaliście mniejszy domek :o Mniejszy, ale cudownie urządzony, a pokój córeczki jest rewelacyjny!!! Rzuty olbrzymka wrzuć, chętnie obejrzę :D Sama trochę żałuję, mimo tego że to właśnie ten projekt najbardziej mi się spodobał, wolałabym mniejszy i już mieszkać :wink: Bo mały, też można cudownie wykończyć, nawet ładniej niż taki b. duży :roll: Ja lubię duże, ale pewnie czu łabym sie dobrze także w małym, aby własny był! Będę zaglądać :wink:

(a i czekam na rzuty olbrzyma :lol: :wink: )

Sęk w tym, że my go nie pobudowaliśmy tylko kupiliśmy gotowca właśnie ze wzgledu na czas. Ale mój olbrzymek też się doczeka swojego dnia. Pewnie będzie w nim trochę zmian, teraz już to wiem, np. dużo większe okna w salonie.

Tak prezentował się w pierwszej wersji

http://img37.imageshack.us/img37/1454/domek1nowfm.jpg

ale dodaliśmy lukarde nad wyjściem bo było jakos tak goło

http://img22.imageshack.us/img22/4889/domek1mf.jpg

widok z boku i tylna elewacja

http://img22.imageshack.us/img22/8594/domek2nowmf.jpg

a środeczek taki

http://img340.imageshack.us/img340/4962/rzutparterumf.jpg

http://img38.imageshack.us/img38/328/rzutpoddaszamf.jpg

Domek jest śliczny! Ale nie jest aż tak dużo większy od porzeczek :D Więc nie masz czego żałować, a skoro mówisz że i tak się doczeka :roll: to super, ale żeby nie przyćmił Waszej radości z tego domku co jest! Najlepiej schowaj go głęboko w szufladzie, a kiedyś przy okazji będzie miła niespodzianka :wink: