Perlacco 02.12.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Witam, Mam w domku jedno pomieszczenie, w którym podłoga wygląda tak:(patrząc od dołu:)) -grunt -wylewka(nie wiem jakiej grubości -płytki podlogowe Podłoga wykonana b.dawno temu, zupełnie nieocieplona:(:( efekt taki, że w zimę strach stanąć gołą stopą. Chciałbym teraz jakoś to ocieplić ale bez zrywania płytek i wykombinowałem sobie coś takiego: -na płytki położę folię budowlaną -potem ułożę legarki drewniane o wym. 5cmx5cm -pomiędzy legarki dam styropian/styrodur 5cm -na to przybiję płytę OSB o gr.12mm -na wierzch wykładzina Proszę poradźcie czy tak można zrobić? Czy nie spowoduje to wykraplania się wody w którymś miejscu? Czy może ktoś doradzi jakiś inny sposób? Będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagi15 07.12.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 może tu coś znajdziesz http://www.knauf.pl/cms_media/karty_systemowe/F20.pdf pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 08.12.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Poza tym, że te legarki powinieneś dać dość gęsto (ze względu na grubość OSB) to nie widzę żadnych zagrożeń. Ale może coś przeoczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 08.12.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Może tak być, tylko zrób tak jak napisał Zbigmor, albo moim zdaniem daj grubszą płytę OSB gr 22mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość rob*** 08.12.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 -na płytki położę folię budowlaną-potem ułożę legarki drewniane o wym. 5cmx5cm -pomiędzy legarki dam styropian/styrodur 5cm-na to przybiję płytę OSB o gr.12mm-na wierzch wykładzina to co najmniej 6,5 - 7 cm podniesiesz poziom podłogi- a co z drzwiami ? Aż tyle będziesz je obcinał ? Ale pomysł niezły - sam kombinuję, bo na parterze mam lodownie od podłogi ! Daj znać jak to zrobisz- koniecznie ze zdjęciami ! pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts