Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przed licytacją

Recommended Posts

mam propozycję , może przesuńmy rozpoczęcie aukcji np. na środę , czwartek, bo pojawia sie co raz więcej fantów i te dodane już w trakcie naszego szaleństwa licytacyjnego mogą gdzieś się "zawieruszyć " a tak to byśmy dokładnie się napatrzyli zaplanowali kupno , potem zablokować możliwość dodawania przedmiotów i licytujemy z tego co zdążyliśmy zebrać, nie każdy ma możliwość na bieżąco śledzić pojawiając się przedmioty a jakby tak parę dni powisiały wszystkie na raz to chyba by było najsprawiedliwiej dla wszystkich darczyńców...........a czy sie sprzedadzą to już inna inszośc...........

Paty przy każdej z 3 licytacji które obserwowałam/uczestniczyłam było tak jak teraz i nie było problemu, będzie (chyba - tak mi się wydaje na podstawie obserwacji wcześniejszych licytacji)i - spis fantów z numerami i każdy kolejny fant dochodzący nawet po rozpoczęciu licytacji dostanie swój numerek więc raczej nic się nie zawieruszy. Będzie dobrze! ;-)

• Odpowiedzi 127
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no to musisz określić ile będzie kompletów żeby można rozdysponować numerami jutro .... każdy komplet będzie miał swój numerek i forumowicze na swój upatrzony numerkowy komplet bedą licytowć ... coby zamieszania nie było :wink:

tak by było chyba najlepiej ..... :wink:

Chyba , że prowadzący aukcję z tymi chlebkami jakiś inny system "sprzedaży" wymyślą ...

No OK, to w takim razie ja upiekę 4 komplety chlebka, wielkości zaraz skonsultuję z Janinki... :wink: :D

Taki podłużny chlebek ode mnie waży 1,60 kg, ma około 40 cm długości i 10 cm szerokości. :D

no to musisz określić ile będzie kompletów żeby można rozdysponować numerami jutro .... każdy komplet będzie miał swój numerek i forumowicze na swój upatrzony numerkowy komplet bedą licytowć ... coby zamieszania nie było :wink:

tak by było chyba najlepiej ..... :wink:

Chyba , że prowadzący aukcję z tymi chlebkami jakiś inny system "sprzedaży" wymyślą ...

No OK, to w takim razie ja upiekę 4 komplety chlebka, wielkości zaraz skonsultuję z Janinki... :wink: :D

Taki podłużny chlebek ode mnie waży 1,60 kg, ma około 40 cm długości i 10 cm szerokości. :D

DPSia ja nie mam takich wielkich blaszek (do piekarnika by mi nie wlazły hehe).

proponuję zrobić tak - wystawić jako jedną pozycję zestawy DPSi j/w i jako oddzielną pozycję (czy "pod pozycję" np. dla osób z mojej okolicy gdzie będzie można chlebek szybko dostarczyć aby był jak najświeższy) chleby okrągłe ode mnie (3 pojedyncze sztuki).

będą średnicy ok.20-22cm, a wysokość jak wyjdzie ;-).

Edzia, sorki za bałagan :wink:

Mnie interesuje chlebek i fotki męża Anety. Już nawet mam na nie miejsce na ścianie :D

Aga no to powalczymy o fotki....chyba że grzecznie się podzielimy :wink: :lol: :evil: ....nie kobiety nie umieją się dzielić będziemy walczyć......dla dobra Franka :wink:

aaaaaaaaaa i Tolowa Nalewka warta grzechu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość coolibeer

Pierniki 70 :)

a tak MAMA chce grzybki bo w tym roku nie było czasu iść pozbierać więc Słoik Suszonych Grzybów 30 zł

dalej alkohole są dla mnie bardzo cenne więc:

Wino Chińskie 50 zł

Cytrynówka 50 zł

Butelczyna Wina i Nalewki 100 zł

Aroniówka Toli o którą będę na pewno walczył 50 zł :)

To by było na tyle ( na razie )

A ja mam prośbę do Redakcji odnośnie licytacji ozdób choinkowych. Jeśli licytacja będzie trwała do 20 grudnia to nie zdążą do nas dotrzeć do Świąt, a następna okazja do powieszenia dopiero za rok. Może by tak skrócić czas licytacji dla ozdób choinkowych ?

A ja chciałam zachęcić osoby które chcą wystawić fanty ale się wahają ....

żeby wystawiali ....

cały czas jeszcze można dodawać fanty do licytacji tutaj:

http://forum.muratordom.pl/zdjecia-fantow-tu-mozna-wklejac,t175548.htm

licytacja jeszcze potrwa dwa tygodnie ... im więcej fantów tym lepiej .... :D

Malka

Ty wsadziłaś kij w mrowisko. 8)

W jeden dzień chałupy na święta żadnej nie ogarniesz, trza z noclegiem jako żywo..a to już cudzemłożem pachnie..no ja nie wiem, ja nie wiem... :roll: :roll:

e no cudzełoże zostawię w spokoju, materac se wezmę :lol:

jeśli nie bedzie to traktowane jak handel zywym towarem...to się sprzedam

dla Franka moge nawet cudze i okna myć :D

Sie powiedziało A trza powiedzieć B :D

Moje łapy na licytacje wystawiam....fotki nie zamieszczam co by nie odstraszać :wink:

z powodów czysto logistycznych usługa dla mieszkańców Polski południowej.

Mieszkanko/dom na błysk w terminie dogodnym dla obu stron :D

Pani sprzątająca - malka :D