karz 03.12.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Witam serdecznie! Graniczę z sąsiądem, który z tyłu swojej działki prowadzi działalność gospodarczą. Zbudował sobie drogę wewnętrzną (z płyt betonowych) dokładnie w granicy naszych działek. Po tej drodze jeżdzą samochody ciężarowe, tiry, koparki, sprzęt ciężki dowożąc i wywożąc materiały z firmy sąsiada. Nie wyrażałem zgody na budowe tej "drogi". jest dla mnie bardzo uciążliwa, być może dlatego, że wykonana niefachowo. Pytania: 1. Czy sąsiad na budowę takiej wewnętrznej drogi (położonej na swojej działce, w granicy mojej działki) potrzebuje mojej zgody? 2. Czy potrzebuje projektu i nadzoru wykonastwa np. przez osobę z uprawnieniami drogowymi? 3. Co mogę zrobić, gdzie się udać, aby pozbyć się tch wszystkich ciężarówek jadących po wyboistej drodze 4,5 m od drzwi wejściowych mojego domu? Dziekuję za pomoc, mam nadzieję, że ktoś ze znajomością prawa pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/134367-wewn%C4%99trzna-droga-dojazdowa-pomocy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts