hojnorek 03.12.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 http://vivaldiego.wroclaw.pl/~hojnorek/tmp/projekt_stelarza.jpg czy taka konstrukcja będzie poprawna? nie chcę profili typu U przykręcać do podłogi bo nie pamiętam dokładnie jak biegną rurki (m.in od podłogówki) rozważam jeszcze na poziomie stelarza przykręcenie profili U do stelarza i "drabinkę" na prawo od stelarza. powyżej stelarza tak jak na rysunku. nie rozleci się?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert.k 03.12.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 A czemu ma się rozlecieć, Dwie warstwy regipsu nawet nie pomyślą o ugięciu się. Moim zdaniem da radę o ile ta przestrzeń po prawej nie jest wielka. Jak jest dłuższa nić 1m to też się nie rozpadnie ale już lepiej mocno nie kopać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 03.12.2009 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 cała wnęka ma 120cm czyli to po prawej nie więcej niż 60cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert.k 03.12.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 To bez problemu. Jak rozumiem nad stelażem ma być pólka. Jeśli tak to:Po lewej widzę mało miejca - stawiam na jakieś 15-30 cm. Co za tym idzie wystarczy profil do ściany a płyty kręcić do niego i do stelaża a tylko przy podłodze dać profil C jak chciałeś, kręcąc go dodatkowo do stelaża. Robi się profil trochę dłuższy, obcina boki i blaszke dogina do wymiaru, Dwie śruby w stelaż i trzyma a płyta usztywni. Zgaduję też że po prawej chcesz zabudować do sufitu. Wtedy do ściany i stelażu po profilu C a z U drabinka. W sufit się wkręć jak możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 03.12.2009 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 bez półki ale pomysł z wygięciem profilu U jest tak prosty że aż genialny!! dzięki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert.k 03.12.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Ogólnie takie "myki" są dwa:To co napisałem czyli obcięcie obu boków i zgięcie pozostałego listka jeśli kręcisz mniejsze do większego (zależy jak potrzeba) oraz drugi, boki zostają a środek wycinamy i nasuwamy na drugi profil - tak się łączy profile jak nie da się jednego w drugi wsadzić bo jest odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 11.12.2009 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 jak zamocować profile C żeby sie nie obsuwały podczas montażu płyty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 11.12.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 jak zamocować profile C żeby sie nie obsuwały podczas montażu płyty?? nie mocuje sie, one luzno "siedza" w U Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert.k 11.12.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Szczególnie poziome będą "siedzieć" jak ta lala. hojnorek można kupić wkręty z płaskim łbem. Trochę odstają ale bólu nie będzie. Pojedynczą płytę przykładasz potem, pukasz pięścią i potem lekko nożykiem podskrobujesz żeby płyta nie odstawała. Przy podwójnej nawet tego nie trzeba robić. Wyjdzie płaskie.A przynajmniej u mnie wyszło bo też obudowałem sobie stelaż i tez miałem poziome profile ze względu na półki i musiałem je skręcać ze sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 11.12.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 jak zamocować profile C żeby sie nie obsuwały podczas montażu płyty?? nie mocuje sie, one luzno "siedza" w U Dokładnie tak . I nie radze robić tak : hojnorek można kupić wkręty z płaskim łbem. Trochę odstają ale bólu nie będzie. Pojedynczą płytę przykładasz potem, pukasz pięścią i potem lekko nożykiem podskrobujesz żeby płyta nie odstawała. Przy podwójnej nawet tego nie trzeba robić. Wyjdzie płaskie. A przynajmniej u mnie wyszło bo też obudowałem sobie stelaż i tez miałem poziome profile ze względu na półki i musiałem je skręcać ze sobą Puknięty i nacięty GK traci mocno na wytrzymałości . Zwłaszcza ze użyty ma być na obudowę stelaża wc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert.k 11.12.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 No tak jak ktoś jest jak Luke to użyje mocy i utrzyma POZIOMY profil C między PIONOWYMI profilami U na odpowiedniej wysokości w trakcie kręcenia, Bo przecież ani tam się nie da ręki wcisnąć żeby to przytrzymać ani nic. Ale każdy zrobi jak uważa. May the force be with You Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek40lodz 11.12.2009 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 No tak jak ktoś jest jak Luke to użyje mocy i utrzyma POZIOMY profil C między PIONOWYMI profilami U na odpowiedniej wysokości w trakcie kręcenia, Bo przecież ani tam się nie da ręki wcisnąć żeby to przytrzymać ani nic. Ale każdy zrobi jak uważa. May the force be with You Można profil lekko naciąć i wygiąć ,aby podtrzymać profil poziomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert.k 11.12.2009 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Banalne i dobre. Wręcz tak banalne, że o tym nie pomyślałem. Ale teraz czekam na posty że nie wolno nacinać bo to osłabi konstrukcje przy zabudowie stelaża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 13.12.2009 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 ja wymyśliłem że przykleje je taśmą na której zbudowano Amerykę chyba też będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 13.12.2009 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Łazienkę jak i zabudowę robiłem sam, nie wiem na ile zgodnie ze sztuką, jednak konstrukcja jest sztywna i bez problemu skręciłem całość. "Poprzeczki" łapałem pchełkami. Parę fotek z dziennika: http://img15.imageshack.us/img15/3030/m187.jpg http://img32.imageshack.us/img32/4333/m188.jpg http://img31.imageshack.us/img31/6223/m199.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts