tom13 03.12.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Witam, Mam złe doświadczenia ze szczurami - do mieszkania które wynajmujemy na 4 piętrze, szczury wchodziły przez odpływ pod wanną. Złapaliśmy na łapkę szczura wielkości małego kotka (na samą myśl skóra mi cierpnie – fuuuuuj), potem oczywiście założyliśmy na odpływ solidną kratkę (zrobioną przez mojego męża)- jeszcze przez kilka po założeniu kratki słychać było drapanie w nocy– dobijały się (horror ). Budujemy dom parterowy bez poddasza, w przyszłym tygodniu będziemy podłączać się do kanalizacji miejskiej (jest to kanalizacja ciśnieniowa). Wymyśliłam sobie, że może dobrym rozwiązaniem byłoby zastosować zasuwę burzową np. http://www.karmat.pl/zasuwa.html , niestety panicznie boję się tych stworzeń – wanna będzie z syfonem zamkniętym, ale co z kibelkiem - podobną tędy też wchodzą. Wczoraj rozmawialiśmy z wykonawcą przyłącza i on twierdzi, że w przypadku kanalizacji ciśnieniowej to nie ma szans, żeby szczur przedostał się do domu, bo wirnik w pompie w głównej studzience (która, jest na trzy domy) by go przemielił. Wiem, że mam klepki na oczach ze strachu, ale czy na pewno wykonawca ma rację, czy lepiej zastosować tą zasuwę. Pozdrawiam Aśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 03.12.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 hi hi instalacja ciśnieniowa zasuwa burzowa no i szczury a szczur wielkości małego kotka, to chyba wypasiona mysz ale na poważnie, skoro przed szczurami, to zasuwę by pasowało dać szczurową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom13 03.12.2009 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Może i wypasiona mysz ….ale spotkanie mimo wszystko nie należy do przyjemnych A są takie zasuwy szczurowe ? Pozdrawiam Aśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 03.12.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Może i wypasiona mysz ….ale spotkanie mimo wszystko nie należy do przyjemnych A są takie zasuwy szczurowe ? Pozdrawiam Aśka Nie panikuj, nie ma żadnej możliwości na przedostanie się szczura przez kanalizację ciśnieniową. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freetask 03.12.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Może i wypasiona mysz ….ale spotkanie mimo wszystko nie należy do przyjemnych A są takie zasuwy szczurowe ? Pozdrawiam Aśka Nie panikuj, nie ma żadnej możliwości na przedostanie się szczura przez kanalizację ciśnieniową. J. a oglądaliście "Gdzie jest Nemo?", no a szczury przecież inteligentniejsze od rybek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert8888 03.12.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 w sumie mądry szczur to i przez zasuwę burzową wejdzie jeśli zechce (zasuwa nie zablokowana) - wystarczy że jakimś sposobem pociągnie klapkę w zasuwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 03.12.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 w sumie mądry szczur to i przez zasuwę burzową wejdzie jeśli zechce (zasuwa nie zablokowana) - wystarczy że jakimś sposobem pociągnie klapkę w zasuwie Przez zasuwę teoretycznie może tak, ale żeby pokonać pompę kanalizacji ciśnieniowej, to by jakiś szczurzy terminator musiał być I koniecznie ten v.2 żeby się potrafił ze zmielonych szczątków odtworzyć. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom13 03.12.2009 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Przeczytałam kilka artykułów na temat kanalizacji ciśnieniowej, zrozumiałam mili Panowie Wasze uszczypliwe aluzje i temat uważam za zamknięty. Pozdrawiam Aśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 03.12.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Przeczytałam kilka artykułów na temat kanalizacji ciśnieniowej, zrozumiałam mili Panowie Wasze uszczypliwe aluzje i temat uważam za zamknięty. Pozdrawiam Aśka ale satysfakcja jest, co? jestem z Ciebie dumny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 03.12.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Czy wylewaliście resztki np. z obiadu do WC ?Jeśli tak macie odpowiedź czemu szczury polubiły wasze 4-te piętro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 04.12.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 u znajomych w bloku takie wielkie szczury wychodziły przez kibelek że sama zamknięta klapa nie pomagała trzeba było wiadro z wodą położyć na niej żeby nie dostawały się do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDE 04.12.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 i weź tu człowieku usiądź sobie spokojnie w skupieniu...... jak dla mnie ... niemożliwe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts