karrolinkass 03.12.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Zależy mi na dodatkowym oknie w mieszkaniu.Dokumenty wszystkie mam, ale pojawia się pytanie - kto może mi takie okno wybić? Nie wiem na jakich zasadach to się odbywa. Kto poniesie odpowiedzialność za ewentualne uszkodzenie budynku podczas wybijania otworu? Proszę o pomocne informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karrolinkass 16.12.2009 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 wie ktoś coś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabi_ka 18.12.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 może najpierw trzeba to skonsultować z administracją budynku... jeśli to przedwojenna kamienica to może być problem... albo techniczny albo prawny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 18.12.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Zależy mi na dodatkowym oknie w mieszkaniu. Dokumenty wszystkie mam, ale pojawia się pytanie - kto może mi takie okno wybić? Nie wiem na jakich zasadach to się odbywa. Kto poniesie odpowiedzialność za ewentualne uszkodzenie budynku podczas wybijania otworu? Proszę o pomocne informacje. Formalnie wygląda to tak, że skoro masz już projekt na przebudowę i prawomocne pozwolenie na budowę dla tej przebudowy to obowiązkowo zatrudniasz kierownika budowy i on nadzoruje wykonawcę. Kierbud ma obowiązkowe OC i to on odpowiada jako pierwszy za ewentualne szkody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prodental 13.01.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Zależy mi na dodatkowym oknie w mieszkaniu. Dokumenty wszystkie mam, ale pojawia się pytanie - kto może mi takie okno wybić? Nie wiem na jakich zasadach to się odbywa. Kto poniesie odpowiedzialność za ewentualne uszkodzenie budynku podczas wybijania otworu? Proszę o pomocne informacje. jeżeli masz wszystkie dokumenty / pozwolenia współwłaścicieli jeżeli są, projekt, pozwolenie na budowę, zgodę nadwornego architekta i konserwatora-jeżeli to zabytek / to zatrudniasz kierownika budowy, zatrudniasz firmę i działacie. aaa i jeszcze musisz miec okno przerabiałem to u siebie w domku dwurodzinnym, z tym że zgodę na okno wydał sąd ponieważ sasiad nie miał ochoty sie zgodzić na nowe okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karrolinkass 14.04.2010 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 dziękuję bardzo za informacje w lecie 'podziałamy' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts