Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ceny drzwi balkonowych w łuku i bez - dylemat, Jaka firma?

tmx

Recommended Posts

Moim zdaniem z prostymi oknami tez wygląda oki. Weź jeszcze pod uwagę, że na obrazku elewacja wygląda inaczej niż na żywo i moim zdaniem mniej bedą zauważalne takie proste okna w już wybudowanym domu niż na projekcie. A z czasem w ogóle przestaniesz zwracac na nie uwagę. Tego typu projekty jak twój i tak ma dość skomlikowana bryłę. Ma co w nim przykuwac uwagę i zmiana tych okien na proste moim zdaniem mu nie zaszkodzi

Ja na przykład się zastanawiałam na etapie projektowania czy zrezygnowac balkonu nad wejsciem czy go zostawic. Wydawało mi się ze budynek bedzie wyglądał strasznie "łyso" bez balkonu . Całe szcęście zrezygnowałam i prawdę mówiąc ani przez chwile mi go tam nie barakowało. Jedynie załuje ze zostawiłam balkonik w pokoju od ogrodu .

Wedlug mnie ten dom bez lukow wyglada znacznie lepiej niz z lukami :D , oszczedzaj , szkoda kasy na okna :wink: lepiej pozniej kupic sobie za to cos fajnego do domu.

Ja akurat uwazam ze za duzą wage przywiazuje sie do dachow okien i ogolnie wygaldu zewnetrznego , szczegolnie gdy trzeba oszczedzac.Mnie znacznie bardziej wkurzalo w domu brak pozniej kasy na niebedne elementy wyposazenia a w brode sobie plulam ze tyle kasy wsadzilam w dach :wink:

Oczywiscie majac pieniazkow pod dostakiem mozemy zwracac uwage na kazdy szczegol ale nie majac lepiej oszczedzac na czym sie da ;)

pozdrawiam

My tak ja Wy mieliśmy w projekcie łukowe drzwi w jaskółkach(3szt) i 2szt tarasowe na dole z salonu- ale te 2szt bez łuku, pomyślałam sobie że skoro te na dole są proste i mają wyglądać ok to czemu w tych jaskółkach nie zrobić prostych, poza tym tak jak u ciebie w łuk były dużo drozsze i producent powiedział ze nie daje gwarancji. daliśmy proste i dziś też bym dała proste dach domu jest tak bogaty i ma tyle uroku że te okna niewiele zmieniają. A dziś kiedy jestem przy wykończeniu jak sobie pomyśle że na 3 szt musiała bym wymyślac firany, żaluzje, rolety -cos niestandartowego i dalej płacić dwukrotnie wiecej z tego powodu to aż cos mi sie dzieje. jak kupisz łukowe to problem będzie też przy wykończeniu. moge ci wysłać foty mojego domku na prv, jest bardzo podobny do twojego. a do tego zostaje ta kasa, przy budowie zawsze bedzie ją na co wydać.

Bardo, bardzo dziękuję wszystkim za rady i spostrzeżenia dot. naszego przyszłego domu Z27

Chyba rzeczywiście zostaniemy przy prostych - jak piszecie teraz i później bedzie większy wydatek.....a kazde okna się opatrzą i po kilku latach nie bede zwracac na nie uwagi No i przy białych nie będą aż tak się wyróżniać....

Chętnie obejrzę zdjecia waszych domków z prostymi oknami prosze wysyłac na prv lub maila

Pozdrawiam