szachrajka32 03.12.2009 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Witam wczoraj mnie odwiedził pracownik z elektrowni i złożył mi propozycje że elektrownia chce kupić odemnie 5mx5m pole i tam chcą postawić słup nie wiem czy sie zgodzić na to i ile za żądać kwoty za sprzedaż mojej działki . Od mojego domu to jest 150m do tego słupa ale wydaje mi sie ze to zawsze będzie jakieś promieniowanie chociaż on twierdzi że to wszystko pójdzie ziemią a na moim polu ma stanąć tylko słup . Może doradzicie mi drodzy forumowicze co mam zrobić i jaka kwotę mam powiedzieć tym bardziej ze ten słup stanie na działce budowlanej i później kto mi taka działkę kupi mogę miec problem ze sprzedażą . Czy ktos z forumowiczów miał styczność że elektrowni sprzedał pole i za jaka kwotę jeśli możną wiedzieć . Będę wdzięczna za posty i doradzenie . Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 03.12.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Wszystko pójdzie ziemią... mówisz.A którędy? Bo to może byc większy problem, niż słup. Ten problem to natury estetycznej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szachrajka32 03.12.2009 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Elektrownia chce kupic kawałek zaraz przy rowie i procownik wczoraj mi mówił że na polu tylko bedzie stał słup i na pewno będzie ten kawałek ogrodzony czyli 5mx5m a prad pójdzie rowem .Rów znów należy do dróg Katowic bo jak by poszli po całym moim polu to chyba bym sie nie zgodziła a tak to sie zastanawiam czy wyrazic zgode tylko nie wiem ile zarządać kasy bo na biednego nie trafiło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 04.12.2009 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Bierz co najmniej tyle coby na kolejną chałupę wystarczyło ... Ech "na biednego nie trafiło" .... uprą się to Cię wywłaszczą na inwestycje celu publicznego i zapłacą jakieś grosze - tyle ugrasz zbytnią zachłannością .. Potem się co prawda możesz sądzić o podwyższenie odszkodowania ALE - dopiero po zakończonej inwestycji, odszkodowanie nie będzie przekraczało kwoty ustalonej przez niezależnego rzeczoznawcę. Ile to może być warte ? 25m5 x cena ziemi w Twojej okolicy x2 współczynnik zachłanności i będziesz wiedziała ile sobie zażyczyć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 07.12.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 ...Od mojego domu to jest 150m do tego słupa ale wydaje mi sie ze to zawsze będzie jakieś promieniowanie... gamma Pewnie więcej promieniowania przyjmujesz teraz na twarz ze swojego monitora, niz ze słupa w odległości 150m. I poczytaj ten wątek: http://forum.muratordom.pl/slupy-energetyczne-na-dzialce,t78229.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts