wiesin 03.12.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Witam serdecznie, mam pytanko czy można zrobić wentylację z łazienki na strych. Strych jest nieocieplany [ jeszcze]?? A jeśli nie to proszę o radę jak to zrobić żeby było dobrze. Za zainteresowanie z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arycz 03.12.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Wentylacją musisz wyjść z dachu ( w łazience jest duza wilgotność) dlatego warto zrobić to jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregorczyk 03.12.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 warto wyprowadzić poza dom wywiew z łazienki (dach, ściana), ja mam anemostat (bo to na centralke z rekuperacją kiedyś czeka). no i ten anemostat ma rure flex, plastikowy łącznik a w nim wentylator kanałowy, dalej flex do wyjścia przez ścianę szczytową, wentylator uruchamiam ręcznie pstryczkiem w ścianie kiedy trzeba. sprawdza się idealnie - wyciąga wilgoć z łazienki. polecam coś w tym stylu, bo wys jest mała żeby działało grawitacyjnie, dodatkowo musiałbyś izolować kanały (brak ocieplenia stryszku?) coby się nie skraplało za wcześnie i nie kapało do łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesin 03.12.2009 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Myślę że najlepszym wyjściem będzie podprowadzenie wentylacji na zewnątrz. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts