janiszt 10.01.2004 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2004 Witam wszystkim. Od niedawna zacząłem remontować mieszkanie. Wszystko było by dobrze, gdyby nie problem z parkietem, który aktualnie mam w pokojach. Jest on uważam w dobrym stanie, pewnie cyklinowanie i pomalowanie dało jakieś rezultaty gdyby jeden problem, w niektórych miejscach słychać jak części klepek poprostu odlepiają się od podłoża. Parkiet ten kładzony był oczywiscie jak to kiedyś na lepik, albo coś podobnego (nie znam sie dokładnie). No i oczywiscie z uwagi na to, że się troche porozsychał, to są szpary między klepkami. Mam pytanie, co można z tym zrobić, bo jedni mówią, ze wystarczy wycyklinować i pomalować i braki pouzupełniać, a inni, że trzeba przekładać, a to już spora inwestycja. Za każdą pomoc serdecznie dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.01.2004 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2004 przekladac nie radze bo to duzo pracy a efekt kiepski (klepki nie sa rowne i nie pasuja idealnie,kazda trzeba czyscic itd) mozna sprobowac nawiercac male otwory i wstrzykiwac klej (chyba sa takie zestawy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariusz100 11.01.2004 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 Witam. Sam miałem taki problem i rozwiązałem go skutecznie wiercąc małe otworki w parkiecie i wstrzykując strzykawką klej do parkietu(największą jaką dostałem w aptece:)). Później wszystkie ubytki zaszpachlowałem. Co prawda naprawa bardzo pracochłonna i długotrwała ale parkiet mam już pięć lat po naprawie i klepki się nie ruszają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 11.01.2004 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 Witaj janiszt, jest firma włoska, która za nie duże pieniądze ma w swojej ofercie wiele ciekawych, gotowych rozwiązań problemów takich jak twój z drewnem na podłodze. Może warto spróbować? Jeśli trzeba to ustalę adres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiszt 11.01.2004 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 Bardzo chętnie poproszę mik tych danych. Szukam jakiś poprostu dobrych rozwiązań. Wychodzę z założenia, że jesli mam wydać pieniądze to żeby to miało ręce i nogi. Dzięki za pomysł dariusz100, może jest to dobre rozwiązanie. W końcu skoro u Ciebie wszystko jest OK. Ale mam pytanie, czy u Ciebie odklejały się takie place klepek, czy pojedyńcze klepki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 11.01.2004 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 firma nazywa się SLC nie wiem gdzie mieszkasz, ale w RZgowie pod Łodzią maja centralę, można spróbować przez internet. Mają tam niesamowitego gościa nazywa się TOMCZYK TOMEK, jak znajdziesz w necie adres, spróbuj z nim się skontaktować, polecam konteakt telefoniczny. Przekonasz się facet ma taką wiedzę, że strach, a do tego sposób bycia. Prawdziwy fachowiec i doradca techniczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiszt 11.01.2004 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 Serdecznie dziękuje za odpowiedz. Zaraz będe szukał Fachowca.Mieszkam koło Łodzi, wiec Rzgów jest bardzo blisko. Dziękuje jeszcze raz mik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 11.01.2004 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 No to nie widzę, tematu, umówicie się pogadacie i po sprawie. powodzenia sam się przekonasz. Mam tylko nadzieję, ze lakarstwo na twój parkiet się znajdzie. wspierajcie Owsiaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiszt 11.01.2004 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 mik, szukam po sieci tej firmy, ale nie mogę znaleźć, mozesz pomóc? dziękuje Napewno przyda się moze innym adres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 11.01.2004 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 TomekTomczyk tel. 607 100 240 tylko dyskrecja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariusz100 11.01.2004 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 Ruszały się place klepek, niektóre o sporych wymiarach (0,5mx0,5m a nawet troszke większych). To była miejscami prawdziwa pływająca podłoga Podkleiłem, zaszpachlowałem, wycyklinowałem i pomalowałem i tak jest już prawie sześć lat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiszt 11.01.2004 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 No to tak jak u mnie. Są właśnie place takie ok 0.5x0.5 a moze troche większe i sie odklejają. Nie ukrywam, że ciesze się, że można jednak coś zrobić tego parkietu, bo przecież jest lepszy od paneli Serdecznie pozdrawiam wszystkich. Jeśli ktoś miał podobne problemy zapraszam jeszcze do dyskusji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 11.01.2004 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 Janiszt daj wiadomość w poniedziałek, jak udało ci się załatwić spraw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiszt 11.01.2004 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 Witam ponownie.Udało mi się zlokalizować tą firmę o której mowa w Rzgowie. Wszystko można znaleźć na http://www.kerakoll.pl - może komuś się jeszcze przyda. Pozdrawiam i dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 11.01.2004 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 ok. nie wiedziałem dokładnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiszt 17.01.2004 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2004 WitamJeśli jesteś z Łodzi i masz problem z parkietem to moge powiedzieć jedno, można spokojnie kontaktować się z firmą KERAKOLL, a oni pokierują gdzie trzeba. Polecam bo warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts