Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

problem z parkietem

Recommended Posts

Witam wszystkim.

Od niedawna zacząłem remontować mieszkanie. Wszystko było by dobrze, gdyby nie problem z parkietem, który aktualnie mam w pokojach. Jest on uważam w dobrym stanie, pewnie cyklinowanie i pomalowanie dało jakieś rezultaty gdyby jeden problem, w niektórych miejscach słychać jak części klepek poprostu odlepiają się od podłoża. Parkiet ten kładzony był oczywiscie jak to kiedyś na lepik, albo coś podobnego (nie znam sie dokładnie). No i oczywiscie z uwagi na to, że się troche porozsychał, to są szpary między klepkami.

Mam pytanie, co można z tym zrobić, bo jedni mówią, ze wystarczy wycyklinować i pomalować i braki pouzupełniać, a inni, że trzeba przekładać, a to już spora inwestycja. :-?

Za każdą pomoc serdecznie dziękuje.

Witam. Sam miałem taki problem i rozwiązałem go skutecznie wiercąc małe otworki w parkiecie i wstrzykując strzykawką klej do parkietu(największą jaką dostałem w aptece:)). Później wszystkie ubytki zaszpachlowałem. Co prawda naprawa bardzo pracochłonna i długotrwała ale parkiet mam już pięć lat po naprawie i klepki się nie ruszają:)

Bardzo chętnie poproszę mik tych danych. Szukam jakiś poprostu dobrych rozwiązań. Wychodzę z założenia, że jesli mam wydać pieniądze to żeby to miało ręce i nogi.

Dzięki za pomysł dariusz100, może jest to dobre rozwiązanie. W końcu skoro u Ciebie wszystko jest OK. Ale mam pytanie, czy u Ciebie odklejały się takie place klepek, czy pojedyńcze klepki?

Pozdrawiam

firma nazywa się SLC nie wiem gdzie mieszkasz, ale w RZgowie pod Łodzią maja centralę, można spróbować przez internet. :o

Mają tam niesamowitego gościa nazywa się TOMCZYK TOMEK, jak znajdziesz w necie adres, spróbuj z nim się skontaktować, polecam konteakt telefoniczny. Przekonasz się facet ma taką wiedzę, że strach, a do tego sposób bycia. Prawdziwy fachowiec i doradca techniczny. :wink:

No to tak jak u mnie. Są właśnie place takie ok 0.5x0.5 a moze troche większe i sie odklejają.

Nie ukrywam, że ciesze się, że można jednak coś zrobić tego parkietu, bo przecież jest lepszy od paneli :lol:

Serdecznie pozdrawiam wszystkich.

Jeśli ktoś miał podobne problemy zapraszam jeszcze do dyskusji... :)