am76 05.12.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 No ale jeśli taki wodociąg jest umieszczony w ewidencji geodezyjnej to pozwolenia na budowę nie będzie. Rurociąg musi być oddalony od domu o co najmniej 1m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 05.12.2009 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Nie ma to jak oryginalny tytuł wątku.... Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 05.12.2009 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 No ale jeśli taki wodociąg jest umieszczony w ewidencji geodezyjnej to pozwolenia na budowę nie będzie. Rurociąg musi być oddalony od domu o co najmniej 1m. Nie przesadzaj przekładka takiego "wodociągu" to koszt pewnie góra 1000zł. Projekt przekładki to 2-3 strony. Ani to trudne ani drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 06.12.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Przekładka takiego wodociągu jak jest na mapie to koszt nie 1000zł tylko znacznie więcej no chyba że zrobi się to samemu to może w tysiaku się człowiek zmieści. Sam projekt przebudowy to 400zł jak nie więcej. Tylko pytanie czy jest on na mapie bo jak go nie ma to jest mniej problemów bo nie trzeba już robić projektu i papirologia odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 06.12.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 autor wotku to powinien napisac czy te rury sa na jakiejs mapce czy nie a dopiero wtedy bedziemy radzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salan24 09.12.2009 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Witam, Na mapce do celów projektowych jest zaznaczona ta rura Niestety prawda jest taka, że co urzędnik to inna interpretacja przepisów. nie miej jednak wszyscy byli zgodni co do jednego, że jeżeli chcę przenieść tę rurę to muszę mieć na to projekt a nie szkic na mapie ołówkiem . O dziwo rozwiązanie mojego problemu znalazłem w Urzędzie od innego człowieka z podobnym problemem ( którą potwierdził od razu w Urzędzie). Najprościej jest zaznaczyć na mapie ( w trakcie nanoszenia budynku) że rura jest do rozbiórki i mieć do tego oświadczenie osób do których dochodzi nią woda o tym, że zgadzają się na jej likwidację i tyle Wcale nie muszę się martwić jak oni zdobędą wodę mimo tego co wcześniej słyszałem w urzędzie ) Serdecznie dziękuję wszystkim za zabranie głosu w tym wątku Pozdrawiam salan24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 09.12.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Witam, Na mapce do celów projektowych jest zaznaczona ta rura Niestety prawda jest taka, że co urzędnik to inna interpretacja przepisów. nie miej jednak wszyscy byli zgodni co do jednego, że jeżeli chcę przenieść tę rurę to muszę mieć na to projekt a nie szkic na mapie ołówkiem . O dziwo rozwiązanie mojego problemu znalazłem w Urzędzie od innego człowieka z podobnym problemem ( którą potwierdził od razu w Urzędzie). Najprościej jest zaznaczyć na mapie ( w trakcie nanoszenia budynku) że rura jest do rozbiórki i mieć do tego oświadczenie osób do których dochodzi nią woda o tym, że zgadzają się na jej likwidację i tyle Wcale nie muszę się martwić jak oni zdobędą wodę mimo tego co wcześniej słyszałem w urzędzie ) Serdecznie dziękuję wszystkim za zabranie głosu w tym wątku Pozdrawiam salan24 Ciekawe która z tych osób zgodzi sie dobrowolnie na odłączenie wody. Dobrego znalazłeś doradcę. Dobrze ci radził Barbarossa zrobić obejście nowego budynku i po sprawie. Oczywiście sąsiedzi korzystający z wodociągu powinni się dołożyć do przełożenia rury. Miałem podobną sytuację przez moją działkę przebiegał wodociąg z którego korzystały trzy sąsiednie budynki. Przeszkadzał mi oczywiście w budowie. Sprawę uzgodniłem z sąsiadami, wodociąg przełożyłem sam a koszty podzieliliśmy między siebie proporcjonalnie. A urzędy w takich sprawach lepiej zostawić w spokoju, bo można napytać sobie biedy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts