qwazar 04.12.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Bobek_Budowniczy Widzę ze zdjęć że zrobiłeś to na co ja żałowałem kasy Płytki w całej kotłowni to jest to. Ja kupiłem w II gatunku i ułożyłem tylko do połowy ścian. Trochę wody, szmata i kotłownia cała błyszczy. Muszę poprawić mój błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 04.12.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 qwazar ta ładna kotłownia to nie moja:) ja mam płytki do połowy... tez licze kase:) wolałem kupic piec na eko niz zwykły, moja kotłownia jest ta fota robiona komórką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 05.12.2009 02:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Zwróć uwagę na powinien być. Dla mnie to nie jest musi być. Tylko dla porównania pełen tytuł:Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z 12 kwietnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie (Dz.U. 2002 r., Nr 75, poz. 690) Czyli idąc tym tropem, odległość ściany z oknami od granicy nie musi i być 4m? Wszystkim bardzo dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.12.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Witam, Mam prośbe, kliknijcie jaki minimalny wymiar wg. waszych doświadczeń powinna mieć kotłownia na paliwo stałe (ekogroszek, pellety, drewno, itp) aby korzystanie z niej nie było kłopotliwe. Ja wg. projektu mam 7m.kw. -z góry b. dziękuję Michał 2,80 x 2,70 / czyli 7,56 m2/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrz44 07.12.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Witam Mam w planach budowe domu w oparciu o zakupiony projekt Tyberiusz. A w nim bardzo mała kotłownia przewidziana do ogrzewania gazowego, a część w której mógłby stanąć piec ma 1,66 m x 1,69 m (czerwony kwadrat na fotce). http://img514.imageshack.us/img514/7986/img0887mm.jpg Czy uda mi się tam umieścić piec do ogrzania 140 m2 (nie będę tam trzymał węgla) ? Znalazłem R-ECO, który potrzebuję 66 cm głębokości razem z przyłączami z tyłu. Ale tani nie jest i opinie ma różne. Inne piece, które znalazłem miały same ponad 80 cm głębokości, a dochodzą jeszcze z tyłu przyłącza. Spotkaliście inne piece o małej głębokości jak R-ECO ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 07.12.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Z głębokością może być problem. Poszukaj też kotłów, które mogą mieć czopuch nie z tyłu, tylko do góry lub z boku (HEF, Tilgner, Enka) - takie kotły można dosunąć do samej ściany, więc nawet jak będą miały te 70 cm głębokości, to nie ma tragedii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 08.12.2009 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 tez tanie nie sa.... http://www.enka-ogrzewanie.pl/kotly-enka-set.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts