cienki66 04.12.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Witajcie,Właśnie wybieramy okna do naszego domku i zaproponowano nam do sypialni zamiast zwykłego okna balkonowego - okno balkonowe odstawne.Nie mam zielonego pojęcia co to jest - ktoś ma takie okno i może podzielić się opinią na jego temat i zasadą działania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 04.12.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 nie ma takiego pojęcia jak okno "odstawne" dowiedz sie dokładniej co handlowiec miał na myśli - może przesuwkę? Bo tak jakoś mi się z tym to kojarzy Masz tez dwa rodzaje przesuwekHKS - czyli uchylno przesuwne - próg wynosi wtedy ok 8 cmHS - drzwi podnoszono-przesuwane - próg wtedy wynosi 20-40 mm (zależy jak został wymierzony i uzgodniony z Inwestorem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cienki66 04.12.2009 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Spróbuję się dopytać po południu, ale chodziło chyba o sposób wietrzenia tj. zamiast standardowego uchyłu jest "okno odstawne"? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 04.12.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 w Winkhausie jest taki rodzaj okuć powodujący jakby wystawienie całego skrzydła o kilka milimetrów z ościeżnicy, po całości a nie tylko gorąAle lepiej dowiedz sie co mieli na myśli używając słowa "odstawne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cienki66 04.12.2009 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 O to chyba chodzi - na pewno robią na okuciach Winkhausa - dopytam się.Ale teraz wracam jeszcze do pytania - czy to jest lepsze od standardowego uchyłu?Jareko miałeś z tym do czynienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 04.12.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 zdania na ten temat są podzielone Zaleta jest to, że okno rozszczelnione spełnia wymagania stawiane okuciom WK-1 - ale nie testowałem - włamywaczem nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cienki66 04.12.2009 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts