Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZBYCH MADRALA!!!

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja pragne publicznie pochwalic Zbycha. jego wskazówki odnosnie projektu okazały się cenne. Moje prosby do niego spotykały się również z konkretną reakcją.Pozdrawiam

I ja też. Z tych samych powodów. Dzięki takim ludziom jak Zbych, czy Forest-Natura to forum ma naprawdę sporą wartość poznawczą.

Ej ej, padi, nie przesadzaj, Gość chce coś powiedzieć, to mówi. Nie jestem za bezmyślnym wpisywaniem maili, ale nawet jeśli się z nimi nie zgadzamy, to nie powód, żeby kogoś uciszać! Dobra, Gość nie jest mistrzem intelektu i się przypieprza, ale Bóg z nim! Jak nie chcesz - nie czytaj (i nie odpowiadaj). Ja będę czytał, bo mam darmową radochę. Może ten watek należałoby przenieść w odpowiedniejsze dla niego miejsce, ale na pewno jestem przeciw praktykom cenzury! Nie bronię Gościa i nie trzymam jego strony (żeby mnie wszyscy dobrze zrozumieli), ale jakby się tak zastanowić, to mówi w temacie wątku... :wink:

ale jak ktoś zauważył nie jesteśmy na czacie na onecie i przynajmniej teoretycznie nie powinno tu byc 13-letnich dzieciaków, którzy udają że sa kimś innym, stad bluzgi itd. , poprostu starajmy się podobne posty ignorować i nie reagować bezpośrednio na ordynarne zaczepki (chociaż nie zawsze mi się udaje...)

A ja bym chciał żeby Internet przestał być zgrają ludzi anonimowych, którym się wydaje że wszystko można. Ja was przestrzegam bo wiem co zaczyna się dziać w sieci jakie numery ludzie, a coraz częściej dzieciaki sobie odstawiają nawet sobie nie zdajecie sprawy. Niejednemu z was nietylko oczy ale i włosy by wyszły na wierzch :o. A dostawcy Iternetu są zobligowani do pewnych czynności, niestety nie wszyscy to realizują i namierzenie osoby w sieci jest dość trudne, a czasami niemożliwe. Jeszcze zobaczycie że taka anonimowość wyjdzie nam wszystkim bokiem. Bo czy wiecie np. że jeden z banków ma dla klientów stałe, wielorazowe hasła do operacji bankowych prowadzonych przez Internet. Zdobycie takich haseł to kilka minut np. dla prowaidera Internetowego i tylko trochę więcej czasu dla hackera.

Już niedługo. Na potrzeby policji / prokuratury dostawcy usług Internetowych będa musieli monitorowac sieć. Systemy monitoringu oczywiście będa musieli zakupić na własny koszt. Ale wtedy przy przestępstwach szybko dojdą kto i dlaczego. Także anonimowi goście niedługo będa cieszyć się wolnością :)

Już niedługo. Na potrzeby policji / prokuratury dostawcy usług Internetowych będa musieli monitorowac sieć. Systemy monitoringu oczywiście będa musieli zakupić na własny koszt. Ale wtedy przy przestępstwach szybko dojdą kto i dlaczego. Także anonimowi goście niedługo będa cieszyć się wolnością :)

Zdaje mi się że nawet już muszą to robić, ale jak ktoś zechce to nigdy w życiu go nie namierzysz. A dlaczego: bo są jeszcze inne kraje takie jak np. Brazylia, Chile, a nawet Turcja z których serwerów można przecie skorzystać.

Aha ja dorzucam 1L Absoluta.

Bogdan

Zdaje mi się że nawet już muszą to robić, ale jak ktoś zechce to nigdy w życiu go nie namierzysz. A dlaczego: bo są jeszcze inne kraje takie jak np. Brazylia, Chile, a nawet Turcja z których serwerów można przecie skorzystać.

Aha ja dorzucam 1L Absoluta.

Bogdan

I co z teog że musza, jak nie mają jak. Nie posiadają odpowiedniej infrastruktury systemowej (a na pewno mali dostawcy internetowi). A jak nie da się zlokalizowac, to blokować, blokować, blokowac ...

Przyznaje, że jestem zniesmaczony tymi osobistymi wycieczkami. Wyluzujcie troszkę, forum nie służy do pyskówek. Jak komuś nie odpowiadają czyjeś wypowiedzi niech ich po prostu nie czyta i spox. Ej Panowie, skończył się sezon budowlany i nie mamy się wykazać! Oby do wiosny...

Pozdrawiam wszystkich piszących mniej lub bardziej mocne merytorycznie posty.