Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto potrafi zrobić stolik pod laptopa

semperfidelis

Recommended Posts

Senkaty za wymienioną przez ciebie kwote 3000 zł ja podejmuję się zrobic taki stolik z regulacją wysokości, regulacją nachylenia blatu roboczego, składany na ścianie do grubosci około 8 cm składany i rozkładany elektrycznie, ze zdalnym sterowaniem, i z elektryczną regulacją nachylenia blatu roboczego, ba nawet dorzucę elektryczny podgrzewacz na kubek z kawą

I z tymi gadzetami zajmie mi to max tydzień...

I wystawię fakture VAT żeby nie było że szara strefa jestem

Ależ rób ten stolik a co mi do tego.

Macie i myślcie :

http://www.muratordom.pl/kuchnie/meble-i-blaty/stolik-scienny,6440_850.htm

Zwłaszcza ten 1 może byc inspiracją ...

SENKATY robić za darmo ? W znaczeniu za niską cenę ? Ależ nikt tu nie chce cię wykorzystywać ...o nie ,ale też w drugą stronę ...

Zwłaszcza ,że by ktoś się cenił to musi mieć podstawy lub warte tego zlecenie nie pierdółkę ...

Nie obraż się Martina ale to co podałaś w linku ,to raczej nie o to chodzi.

• Odpowiedzi 75
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To ja od początku mówiłem że semperfidelis chce sobie zamówić oponę na linie przywiązanej do konaru a senkaty usilnie chce mu wcisnąć karuzelę z wesołego miasteczka (patrz http://www.ii.uni.wroc.pl/eciepecie/etapy.html). Niestety ale pracowałem kiedyś i na stolarni, wiem co i ile się robi i wspomniane 600 zł to dla mnie max powyżej jakiego bym nie wyszedł chcąc klienta dobrze oskubać. Realnie znając już wymagania - 200 zł, może 300 zł.

To ja od początku mówiłem że semperfidelis chce sobie zamówić oponę na linie przywiązanej do konaru a sękaty usilnie chce mu wcisnąć karuzelę z wesołego miasteczka (patrz http://www.ii.uni.wroc.pl/eciepecie/etapy.html). Niestety ale pracowałem kiedyś i na stolarni, wiem co i ile się robi i wspomniane 600 zł to dla mnie max powyżej jakiego bym nie wyszedł chcąc klienta dobrze oskubać. Realnie znając już wymagania - 200 zł, może 300 zł.

Różni są kienci jeden chce oponę inny myśli o całej limuzynie,ty może robisz opony a ja całe limuzyny :lol:

Ja robię w innej branży i akurat robię "statki wycieczkowe" ale nie o to chodzi. Pewnie dobrze robisz limuzyny i są świetnie zaprojektowane sądząc po czasie projektowania, wręcz projektem biją po oczach :D Jednak tu nie trafiłeś z ofertą. Studenciak chciał malczana i jak sam napisał może nawet palić na pych.

A statki,wiesz mam akurat trochę kasy do wydania i święta za pasem to może zrobię sobie mały prezent i zamówię u ciebie jakichś fajny jacht tylko dobrze by było żebyś robił go według jakiegoś projektu bo ja nie cierpię amatorszczyzny i improwizacji

A biedny student może skorzystać z allegro,ikea oraz z twoich usług.

Gość ANSEXXX
Panowie widzę ze została podjęta polemika ale czy o to chodzi ? Wiadomą rzeczą jest to ze osoba chce stolik lub Urządzenie konstrukcyjne o wymaganych funkcjach > Cena Tu spewnością jest najistotniejszym argumentem co do wykonania zlecenia lub podpowiedzi jak moze najtaniej i w miarę funkcjonalne stworzyć owy stolik < więc wydaje mi sie ze kwoty jakie zostały podane są dla każdego wykonawcy satysfakcjonujące i o to chodzi < Myślę ze nawet te przyziemne ceny są cenami nieodpowiadające autora posta < Kazdy z nas ceni jakośc bo inaczej być nie może ale czy jakość tą mozna sprecyzować przez podanie nazw materiałów :wink: :oops:

ja zrobił bym to z tego http://allegro.pl/item828474898_uchwyt_monitora_lcd_13_30_cali_monako_poch_obrotow.html

gdzies widialem jeszcze z regulowana wyskościa do tego przykręcic blat i mamy piekny regulowany stolik (wieszak) na laptopa nad wyrkiem z pełną regulacją i cena 3000 wystarczy na stolik + laptop :D

Mi się osobiście podoba pomysł z uchwytem na monitor. Te na CRT można kupić od 80 zł, jak dobrze poszukać będzie się składał. Gorzej z regulacja wysokości.

PS: senkaty z tymi jachtami to była metafora. Tak wiem trudne słowo... A jak masz za dużo kasy to zrób autorowi prezent i podaruj deskę na zawiasach za 3 tysie.

Poza tym ja nie świadczę tu żadnych usług - piszę jak mam czas i ochotę. Na przykład po przeczytaniu twojej odpowiedzi miałem ochotę napisać, że moim zdaniem wyceniasz się za drogo (w bardzo delikatnym ujęciu)

Witam Panowie

Widzę, że mój temat wzbudził sporą dyskusję

Ja ze stolarką miałem tyle wspólnego, co z badaniami nad neutrino.

Tak jak napisałem wczoraj, nie potrzebuję żadnych wymyślnych projektów, tym bardziej takich, których wykonanie trwa tydzień ;)

Wczoraj od jednego z użytkowników dostałem maila z projektem, który powstał w niecałą godzinę i muszę przyznać, że pomysł mi się podoba.

Lecz jako marudny klient, chciałbym też poznać inne rozwiązania i pomysły, a wtedy zdecyduję, który najbardziej mi leży.

Jeszcze chciałbym sprostować, jeśli chodzi o dojazd w celu robienia pomiarów - nie będzie to takie łatwe, gdyż uczę się we Lwowie :) Także, wszystko musi odbyć się na telefon e-mail i "Ukochaną" przez nas wszystkich Pocztę Polską :) Ale dostawa, czy też odbiór, to kwestia na późniejsze rozważania, kiedy to zdecyduję się na któryś z pomysłów.