Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto potrafi zrobić stolik pod laptopa

semperfidelis

Recommended Posts

Mianowicie, chciałbym, aby był to składany stolik, który jest przytwierdzony do ściany i w razie potrzeby rozkładany nad łóżko. Dobrze by było, gdyby miał też regulowaną wysokość na ścianie, tzn, żebym mógł go podnieść, lub opuścić kiedy jest już rozłożony.

generalnie, trochę uściślę:

blat chciałbym, aby miał ok. 50 cm x 30 cm. Regulacja wysokości tak mniej więcej do 15 cm. Może mieć podpórki i inne udogodnienia i ułatwienia

Czy aby na pewno chodzi tu o mały prosty stoliczek pod laptopa,czy aby na pewno mówimy tu o kawałku deski i okuciach?Bo z tego opisu jakoś inaczej sobie to wyobrażam.

No nie proszę cię,chcesz porównywać przycięcie deski z zaprojektowaniem i wykonaniem mebla który ma się przesuwać, składać,podnosić i cholera wie co jeszcze?

• Odpowiedzi 75
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no bo do tak prostych rzeczy nie potrzeba cudów tylk trochę pomysłowości i "pomyślunku" :-) ;-)

Różnicę pomiędzy kosztami wykonania systemem a'la market budowlany a proponowaną ceną (3000!!!! ) lub chociaż międzdy 1/10 proponowanej ceny - proszę przelac na konto dowolnie wybranego domu dziecka. Ja rezygnuję z mojego wynagrodzenia :-) ;-)

Mianowicie, chciałbym, aby był to składany stolik, który jest przytwierdzony do ściany i w razie potrzeby rozkładany nad łóżko. Dobrze by było, gdyby miał też regulowaną wysokość na ścianie, tzn, żebym mógł go podnieść, lub opuścić kiedy jest już rozłożony.

generalnie, trochę uściślę:

blat chciałbym, aby miał ok. 50 cm x 30 cm. Regulacja wysokości tak mniej więcej do 15 cm. Może mieć podpórki i inne udogodnienia i ułatwienia

Czy aby na pewno chodzi tu o mały prosty stoliczek pod laptopa,czy aby na pewno mówimy tu o kawałku deski i okuciach?Bo z tego opisu jakoś inaczej sobie to wyobrażam.

No nie proszę cię,chcesz porównywać przycięcie deski z zaprojektowaniem i wykonaniem mebla który ma się przesuwać, składać,podnosić i cholera wie co jeszcze?

no dobra , ale to było pytanie.... ile zapłaciłem ?

przeczytaj raz jeszcze, że nie było to tylko "przycięcie deski"...

NIe wiem ile taki stolik powinien kosztowac ale wiem że ja płacę ok.3000 za komodę 120*120 cm w fornirze dębowym i z dwiema szufladami bluma z pełnym wysuwem oraz z jednym siłownikiem podnoszącym też bluma - więc taka sama cena za półkę to może i przejdzie ale w Dubaju gdzie szejkowie śpią na forsie u mnie raczej by nie przeszła nawet za 1000.

Kochani czy to jest aby napewno prosty stolik który robi się w warsztacie z głowy stojąc nad maszyną czy trzeba czegoś więcej ,proszę was przeczytajcie sobie opis i się zastanówcie.

no dobra , ale to było pytanie.... ile zapłaciłem ?

A czy ty odpowiedziałeś na moje pytanie,na ile wyceniłbyś taki stolik?

NIe orientuje się za dobrze w cenach takich akcesoriów ale stawiam że materiał na półkę bez regulacji nie kosztował by więcej niż 100 no góra 200zł z regulacją może 100 więcej do tego robocizna - ile takie coś możesz robic - 2-3 godziny no powiedzmy max 8 godzin (ale to robiąc wszystko ręcznie łącznie ze szlifowaniem półki ;-) ) policz sobie za roboczogodzinę po 50 pln co wcale nie jest niską stawką - niektórzy tyle zarabiają za 8 godzin no i dorzuc do tego 50 pln na dojazd (do 100 km - tyle wystarczy) i wychodzi razem od 300-400 zł do 650-700 zł max

NIe wiem ile taki stolik powinien kosztowac ale wiem że ja płacę ok.3000 za komodę 120*120 cm w fornirze dębowym i z dwiema szufladami bluma z pełnym wysuwem oraz z jednym siłownikiem podnoszącym też bluma - więc taka sama cena za półkę to może i przejdzie ale w Dubaju gdzie szejkowie śpią na forsie u mnie raczej by nie przeszła nawet za 1000.

No widzisz taka komoda żadna filozofia prosta konstrukcja tydzień czasu i 3000 a z takim stolikiem tylko problem wykombinowana konstrukcja kupa roboty i co miałbym to robić za 600zł a w tydzień na pewno bym tego nie zrobił więcej niż pewne.

Jak ktoś chce robić meble sam ,lubi majsterkować jego sprawa niech sobie robi.

Jak ktoś chce robić za darmo byle robić niech sobie robi nic mi do tego i dla mnie żadna konkurencja.

Ale ja za darmo nie będę zaiwaniał ,nie jestem instytucja dobroczynna i nie mam zamiaru dopłacać do klienta,a jak coś się nie podoba ,cena nie pasuje to są tanie meble na allegro,ikea,są inni stolarze, ja nikogo nie zwodzę i od nikogo pieniędzy na siłę nie wyciągam. :)

Senkaty za wymienioną przez ciebie kwote 3000 zł ja podejmuję się zrobic taki stolik z regulacją wysokości, regulacją nachylenia blatu roboczego, składany na ścianie do grubosci około 8 cm składany i rozkładany elektrycznie, ze zdalnym sterowaniem, i z elektryczną regulacją nachylenia blatu roboczego, ba nawet dorzucę elektryczny podgrzewacz na kubek z kawą :)

I z tymi gadzetami zajmie mi to max tydzień...

I wystawię fakture VAT :) żeby nie było że szara strefa jestem :p

Nie wiem skąd jesteś Senkaty ale u mnie w okolicy gdybym powiedział że chcę zapłacic za taki stolik 1000 pln brutto to wykonawcy byli by gotowi się pobic o to zlecenie - jeśli znajdujesz odbiorców po takich cenach to gratuluję marketingu i reklamy oraz daru przekonywania :-) A inna kwestia - jeśli taki stolik zajmuje Ci tydzień :o to ile czasu zajmie CI zrobienie mebli kuchennych i za jaką cene???? :o W każdym razie stolarze w mojej okolicy (w każdym razie ci z którymi miałem stycznośc - czyli 3 różnych) zrobiliby to bezproblemowo i za nieduże pieniądze.

A może autor wątku napisze, która wersja bardziej mu odpowiada.