wmalgosia 26.02.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Witaj! Właśnie przeczytałam Twój wątek. Dom po Twoich zmianach będzie bardziej funkcjonalny. Przemyśl jeszcze : 1. czy nie lepiej będzie ,gdy drzwi do łazienki na parterze będą się otwierały na korytarz, a nie do środka ( to bezpieczniejsze i praktyczniejsze rozwiązanie.2. dobrze ,że zmieniłaś drzwi do pokoju.3. szerokość łazienki jest wystarczająca ,żeby zmieścić obok siebie kabinę, bidet i toaletę.4. chyba zmieniłabym kierunek otwierania drzwi z przedsionka do wiatrołapu.Przedsionek jest dosyć ciasny, drzwi od garażu muszą otwierać się do przedsionka, ale te drugie , miedzy przedsionkiem i wiatrołapem powinny otwierać się do wiatrołapu.W sumie jest tam ciasno ,jak na 4 lub 3 wchodzące i rozbierające się osoby. Może pomyśleć o powiększeniu go trochę kosztem łazienki, która mogłaby być nieco krótsza. Piszesz,że garaż będzie zimny. Lepiej więc zrobić ścianę miedzy domem a garażem ocieplaną, tak jak to się robi w domach energooszczędnych.Jeżeli zostawisz tak ,jak to jest teraz to ściana pokoju i łazienki będzie zimna. Między domem ,a garażem zrób ścianę 3w, no i dobre , ciepłe drzwi .A gdzie przewidziałaś umieszczenie pieca co ? Ale generalnie bardzo fajny domek się szykuje!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agrafka1719506031 01.03.2010 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 wmalgosiu, bardzo dziękuję Ci za uwagi do mojego projektu - ściana między garażem a domem będzie ocieplona styropianem 15 cm (jeśli dobrze pamiętam). Przedsionek między garażem a domem nie będzie za wielki, ale zakladam, ze najwyżej pogoni się towarzystwo do wiatroapu i tam się rozbiorą. Nad Twoimi uwagami dotyczącymi drzwi pomyślę. Generalnie mam trochę wątpliwości, które spędzają mi sen z powiek, ale już ich tutaj nie zapisuję, bo malo kto komentuje mój projekt i odpowiada na moje pytania, więc, szczerze mowiąc, tracę motywację do pisania tego dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 01.03.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Witam, zaglądam sobie właśnie z rewizytą Bardzo fajny projekt, powodzenia. Zastanów się czy nie zmieścisz w spiżarni małego okienka. Bardzo przydatna rzecz w takim pomieszczeniu, zwłaszcza zimą przed świętami Zmiany na parterze podobają mi się, zwłaszcza, że udało ci się wygospodarować miejsce na garderobę przy wiatrołapie- też tak mam i ściągnęłam to rozwiązanie od znajomych- jest bardzo funkcjonalne. Mam pytanie- a uda wam się wygospodarować stryszek nad poddaszem? Pomyślcie o takim rozwiązaniu. Niby nie jest niezbędne, ale my zamierzamy trzymać tam narty, ozdoby świateczne i milion innych niezbędnych-raz-w-roku rzeczy U nas wejscie będzie poprzez właz w pralni. Pozdrawiam i studiuję twój projekt dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wmalgosia 02.03.2010 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Upewnij się czy rzeczywiście architekt przewidział ocieplenie ściany między domem a garażem, bo na rys. projektu tego nie widzę. Drzwi do łazienek ,o ile sobie przypominam, tak jak do kotłowni nie mogą otwierać się do środka nie tylko ze względów praktycznych, ale wynika to z przepisów.Pisz, pisz !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wmalgosia 02.03.2010 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Okno w spiżarni - świetna rzecz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 03.03.2010 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Witaj ! Melduje posłusznie że, czytamy, analizujemy, ale Dziewczyny o znacznie większym doświadczeniu już na większość niuansów zwróciły uwagę.Projekt jest naprawdę fajny i dopracowany. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wmalgosia 07.03.2010 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Teraz dopiero zauważyłam ,że zamieściłaś też rysunek poddasza. Zmieniłaś kierunek otwierania drzwi na taras -tak jest ok. Zamiana pralni z łazienką też jest b. dobrym pomysłem, tym bardziej, że chyba w pralni, jeżeli dobrze widzę będzie piec. Blisko pralni (w garderobie sąsiedniego pokoju ) idzie komin od kominka. Może warto to wykorzystać i doprowadzić ciepło do pralnio-suszarni.Powodzenia i odezwij się!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andape 07.03.2010 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 To może i ja znów się pojawię.Przyznam, że po zmianach dom jest znacznie bardziej funkcjonalny.Fajnie, że pomyślałaś o przejściu do garażu przez wiatrołap-ja wiele projektów musiałam odrzucić właśnie dlatego, że nie dało się tego zrobić.Siostra ma prawie identycznie jak Ty planujesz tylko ona nie ma drzwi między wiatrołapem a przedsionkiem i szczerze mówiąc jest super a gdyby te drzwi były byłoby strasznie ciasno.Przemyśl to może bo tak serio to czy są one potrzebne-przecież mógłby to być po prostu większy wiatrołap-więcej osób naraz się zmieści a i szansa na wybicie komuś zebów drzwiami mniejsza Pozdrawiam i czekam na dalszy ciąg bo mój projekt jest dosyć podobny tylko kuchnia od tyłu domu a salon od frontu bo wjazd jest od południa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wmalgosia 15.03.2010 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Hej, hej ! Odezwij się ,proszę . Na jakim etapie projekt. Czy jeszcze coś zmieniasz , czy już nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 08.03.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Ja rownież pochwalę za projekt Bardzooo ładny być moze dlatego ze podobny do mojego, choc ja jestem zwolenniczką parterówek agrafka pisz , pisz bo jestem ciekawa jak Wam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 17.10.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 witam fajny projekt ładny układ pomieszczeń podoba mi się będę zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 28.07.2012 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Hej Agrafko!Wrzuć zdjątka z obecnego stanu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts