Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

wiecie - ja już podejżewałam że on jest mistrzem "psychologi"

wie że spierniczył (...)

Żadem mistrz psychologii - po prostu robolek cwaniaczek. Wyluzuj, odetchnij rozerwij się w weekend i naładuj akumulatory, a potem na luzie zadzwoń do Pana, daj mu ze 2 tygodnie na poprawki i powiedz, że nie zapłacisz ani grosza tak długo, aż będzie na tip top , a jak nie zrobi to mu dziękujesz i bierzesz inną ekipę, która to poprawi...
No jakby to ładnie ująć: Nic dodać....
Powiedz mu że płacisz 15 zł za m2 za tą spitoloną robotę,jeśli nie to niech zrywają tą kostkę :D

Jestem innego zdania. Za Browarem: "...ani grosza...".

Czy za zrobienie połowy dachu zapłacisz połowę kasy? Za zrobienie połowy płotu zapłacisz pół należności na którą się umawiasz? Po co Ci pół płotu?

Hejka:) Dzięki Wszystkim za odzew w naszym problemie...

ale w piątek sobotę sprawa miała kontynuację...

więc...

w piątek zadzwonił pan M z pytaniem czy możemy się spotkać porozmawiać...

my że oczywiście - ustalona została sobota...

w sobotę czekamy, czekamy - pana M na horyzoncie nie widać.

więc dzwonimy - o której planuje nas nawiedzić...

a on na to że nie przyjedzie tylko przyśle "wezwanie do zapłaty" :o

hymmm... tylko się zastanawiam na posdstawie czego bo faktury ani rachunku nie dostałam - a jak bym dostała to muszę podpisać żeby on mnie wzywał do zapłaty....

a wcześniej powinnien pojawić się jakiś dokument w stylu protokół odbioru który ja też powinna podpisać

czy ja dobrze myślę - czy nie?

jak nie dostałaś żadnej faktury, rachunku...to dostałaś wezwanie do zaplaty...no właśnie ?...czego? :lol:

Wirecki...tam jest cały polbruk,a nie pół płotu :wink: targować się na pewno można :wink:

Wirecki...tam jest cały polbruk,a nie pół płotu :wink: targować się na pewno można :wink:
Nie wiem, nie byłem, nie widziałem, ale napisano, że kostka jest zdarta, na zagęszczarce nie bylo gumy.... To ile potrącić z należności - 5 % (bo tyle jest zdare z góry)?
po zastanowieniu przyznaję rację... chociaż należy żądać skutecznej naprawy, naprawią - targować się z całości choćby o te 5% za nerwy, nie naprawią- zapłacić za samą kostkę i się rozstać...
po zastanowieniu przyznaję rację... chociaż należy żądać skutecznej naprawy, naprawią - targować się z całości choćby o te 5% za nerwy, nie naprawią- zapłacić za samą kostkę i się rozstać...
Eeee... no jasne... po naprawie też bym sie targował ale z innego paragrafu - w myśl zasady, że 100% kasy należy się za 100% roboty wykonanej w terminie. Tylko jak tu ustalić ten termin :) Pozdr.

a on na to że nie przyjedzie tylko przyśle "wezwanie do zapłaty" :o

w postaci dwóch barczystych panów?

spoko, mąż oklepie i czterech... ma wprawę choć nie wygląda :D