artur_b 04.12.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Poszukuje skutecznej metody w jaki sposób w jednym z pomieszczeń skuć 5 cm chudziaka. Grubość podkładu 15 cm. Planowałem ponawiercać otwory na głębokość 5 cm i dalej skuwać młotem. Potem jakaś wylewka samopoziomująca. Może ktoś z forumowiczów ma jakiś lepszy pomysł ew. doświadczenia w podobnym temacie. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sni6 04.12.2009 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 U mnie przu remoncie, glazurnicy musieli zagłębić się około 1 cm.Użyto frezarki do betonu. Ale to był 1 cm... Zamiast nawiercać otwory może sprubuj bruzdownicą lub szlifierką kątową z tarcza do betonu ponacinać taką "siatkę" 5x5 cm i wtedy wykuwać takie kwadraciki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 04.12.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Skuć i zrobić nowy. Poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artur_b 04.12.2009 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Obie koncepcje rozważałem, tzn. szlifierka oraz rozwalenie całości i wylanie od nowa. Obawiam się, że w przypadku nacinania szlifierką z tarczą diamentową głównym rezultatem będzie tuman pyłu w płucach. Co do propozycji numer 2 musze podliczyć co wyjdzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sni6 04.12.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Dlatego piszę głównie o Bruzdownicy, podłączasz do niej odkurzacz do odsysania pyłów i po sprawie... koszt wynajecia kompletu z wyporzyczalni ok 150zł Ale tak jak pisze Zbigniew100 Skucie do zera i wylanie nowego bedzie najlepszą opcja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 04.12.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Kup tanią szlifierkę kątową. Wiem co piszę, bo na koniec pracy będzie nadawać się na złom. Taką na tarczę 230mm. Nie wiem ile masz m2 i jaki mocny ten chudziak, bo powiedziałbym ile tarcz potrzebujesz. Zrób rowki w tym chudziaku co 5-7cm, następnie mały elektryczny młot udarowy, tani i do roboty. Zapomniałem o dużym przeciągu i masce przeciwpyłowej w trakcie pracy szlifierką. Normalnie to 1m2 w 10-15 minut opanujesz. Tylko nie licz na równą powierzchnię po takim zabiegu, ale w końcu to tylko chudziak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgolebiowski 04.12.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 A może to http://images35.fotosik.pl/89/9f6c6ad98fd6002f.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moris77 04.12.2009 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Jeśli to jest chudziak na gruncie to daruj sobie kombinowanie, kup parę browarów, pożycz duży co najmniej 7 kg elektromłot i skuj całość uwierz mi najgorzej będzie zacząć a reszta pójdzie łatwo. No i oczywiście pozostanie wylać nowego chudziaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 04.12.2009 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Browar przed czy po robocie? Nie patrz co bedzie taniej tylko jaka metoda okaze sie skuteczna, szybsza i bez szansy na pylicę - obstawiam skucie całości, najgorzej jest wykuć pierwszy kawałek, później idzie jak po maśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moris77 04.12.2009 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Oczywiście że podczas, rozumie że pytający potraktuje skuwanie jako sobotnią rozrywkę więc łyk piwka się mu należy Można oczywiście skuwać również ręcznym młotem co najmniej 5 kg ale wówczas lepiej kup sobie Redbula to ci sił doda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 04.12.2009 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 ....lepiej kup sobie Redbula to ci sił dodaPrzereklamowany Piję nałogowo a jakoś skrzydeł nie mam a i sił jakby z dnia na dzień coraz mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moris77 04.12.2009 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Jareko a może czas zrobić sobie urlop i odpocząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 04.12.2009 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 hmmm...wlasnie 9 o 6 rano wylatuje na tydzien - cas od Was odpocząć Komóra wyłączona, sieci niet, żyć i nie umierać Tydzień luksusu z dala od europejskiego, zabieganego życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts