Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile dni potrzeba na przeprowadzkę?

agazebro

Recommended Posts

Tak się zastanawiam ile dni potrzeba na przeniesienie wszystkich rzeczy?

Dodam że rodzina jest czteroosobowa a przeprowadzka do domu "za płot" więc raczej problemu z przeniesieniem wszystkiego nie będzie.(transport niepotrzebny)

Jak to było u was?

Jeśli planujemy przeprowadzkę na święta to jak wcześnie powinniśmy zacząć przenoszenie?

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Pozdrawiam

Zależy, co będziecie przenosić...

Jeśli meble będą stały w nowym domu, to 1 dzień. Pakowanie wcześniej zajmie ze 3 dni, rozpakowanie 2.

Przeprowadzałam się na drugi koniec miasta i tak mi to właśnie czasowo wyszło :) Gdybym przeprowadzała się za płot własnymi siłami, to zeszłoby mi dłużej - mam sporo książek, a one niestety ważą ...

zaliczyłam w swoim życiu kilka przeprowadzek z całym majdanem, meblami itp., również takie na drugi koniec polski i zawsze zamykało się to w 1 dzień. pakowanie wcześniej ze 2-3 dni.

najgorsze to potem rozpakowywanie (u mnie nierozpakowane pudła jeszcze stoją na strychu, a przeprowadzaliśmy się ostatnio ze 2 lata temu ;-) ).

Ja pakowanie zaczęłam 2 tygodnie przed przeprowadzką, ale ja mam fioła na punkcie planów i porządku. Więc najpierw rozplanowałam co w jaim kartonie, a potem pakowałam, opisywałam itp. Każdy karton miał naklejoną kartkę A4 z dokładnym wyszcególnieniem, co w środku jest. Żeby potem było łatwiej rozpakowywać. Poza tym przeprowadzaliśmy się tymczasowo do Rodziców, więc musiałam rozdzielić rzeczy na potrzebne na co dzien i na takie, które mogą postać w garażu do właściwej przeprowadzki.

A sama przeprowadzka ok. 4 godzin, ale była ekipa 4 panów + kierowca. No i za wiele mebli nie mieliśmy, bo większość zostawiliśmy.

Ja pakowałam drobne rzeczy i odzież w worki, miałam tez pożyczone takie duże kosze plastikowe i układałam w nich luzem większe przedmioty (takie niegabarytowe, które w pudle nijak ułożyć). Do dużych pudeł książki.

Przeprowadzka wyniesienie i wniesienie do domu z ustawieniem na odpowiedniech miejscach - meble i pudła 3 godzinki dzięki ekipie 3 panów z firmy przeprowadzkowej. Potem kilka dni wożenia wieczorami tych worków i koszy.