agazebro 04.12.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Tak się zastanawiam ile dni potrzeba na przeniesienie wszystkich rzeczy?Dodam że rodzina jest czteroosobowa a przeprowadzka do domu "za płot" więc raczej problemu z przeniesieniem wszystkiego nie będzie.(transport niepotrzebny)Jak to było u was?Jeśli planujemy przeprowadzkę na święta to jak wcześnie powinniśmy zacząć przenoszenie?Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 04.12.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 obstawiam 1 dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 04.12.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Zależy, co będziecie przenosić... Jeśli meble będą stały w nowym domu, to 1 dzień. Pakowanie wcześniej zajmie ze 3 dni, rozpakowanie 2. Przeprowadzałam się na drugi koniec miasta i tak mi to właśnie czasowo wyszło Gdybym przeprowadzała się za płot własnymi siłami, to zeszłoby mi dłużej - mam sporo książek, a one niestety ważą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 04.12.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 u nas przeprowadzka na drugi koniec miasta , ale mebli maleńko , więc trzy godzinki. A potem zwizienie mebli 100km , zeszło pół dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 05.12.2009 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 zaliczyłam w swoim życiu kilka przeprowadzek z całym majdanem, meblami itp., również takie na drugi koniec polski i zawsze zamykało się to w 1 dzień. pakowanie wcześniej ze 2-3 dni. najgorsze to potem rozpakowywanie (u mnie nierozpakowane pudła jeszcze stoją na strychu, a przeprowadzaliśmy się ostatnio ze 2 lata temu ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 05.12.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Ja pakowanie zaczęłam 2 tygodnie przed przeprowadzką, ale ja mam fioła na punkcie planów i porządku. Więc najpierw rozplanowałam co w jaim kartonie, a potem pakowałam, opisywałam itp. Każdy karton miał naklejoną kartkę A4 z dokładnym wyszcególnieniem, co w środku jest. Żeby potem było łatwiej rozpakowywać. Poza tym przeprowadzaliśmy się tymczasowo do Rodziców, więc musiałam rozdzielić rzeczy na potrzebne na co dzien i na takie, które mogą postać w garażu do właściwej przeprowadzki. A sama przeprowadzka ok. 4 godzin, ale była ekipa 4 panów + kierowca. No i za wiele mebli nie mieliśmy, bo większość zostawiliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmm 05.12.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 tez sie nad tym zastanawiam. Układam w głowie plan i cienko sie widze. Co prawda tylko meble z sypialni przewozimy, ale pakowanie tych wszystkich drobiazgów. Przewiezienie to pewnie jeden dzien, ale to pakowanie i ozpakowywanie . Chyba nie dam rady przezd siwetami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.12.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Tu się przeprowadzali: http://forum.muratordom.pl/kiedy-zaczac-sie-pokowac,t48433.htm http://forum.muratordom.pl/do-juz-przeprowadzonych,t42862.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 06.12.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 do przeprowadzki trzeba się przygotować pakując wcześniej jak najwięcej drobiazgów / ciuchów / sprzętów, człowiek może obejść się bez wielu rzeczy codziennego użytku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.12.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 A te drobiazgi są chyba najbardziej czasochłonne podczas pakowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 07.12.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Ja pakowałam drobne rzeczy i odzież w worki, miałam tez pożyczone takie duże kosze plastikowe i układałam w nich luzem większe przedmioty (takie niegabarytowe, które w pudle nijak ułożyć). Do dużych pudeł książki. Przeprowadzka wyniesienie i wniesienie do domu z ustawieniem na odpowiedniech miejscach - meble i pudła 3 godzinki dzięki ekipie 3 panów z firmy przeprowadzkowej. Potem kilka dni wożenia wieczorami tych worków i koszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts