krukontos 04.12.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Witam wszystkich forowiczow !!! Mam pytanie dotyczace odbioru, mieszkam w moim domku od prawie 30lat i od tylu lat tez tam jestem zameldowany (dom chyba nigdy nie mial koncowego odbioru) bylem tez w powiecie i tam rowniez go nie maja i twierdza ze to bardzo dziwne bo bez odbioru nie moglem sie tam w latach 80tych zameldowac i tu moje pytanie czy duzym problemem jest zalatwienie odbioru w takiej sytuacji??? Odbior istniejacego budynku jest mi potrzebny do rozbudowy POzdrawiam i z gory dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 05.12.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Dziwne??? Ja kupiłem dom z lat 70 do generalnego remontu, nie było żadnych papierów oprócz pozwolenia na budowę z 1971 roku i kwitów z zakupu materiałów budowlanych.Zrobiłem projekt przebudowy i dostałem pozwolenie bez żadnych wcześniejszych papierów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krukontos 05.12.2009 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Widocznie co powiat to inne prawo moj projektant twierdzi ze do rozbudowy potrzebuje odbior budynku, a moze sie myli ??? pojade do starostwa i dowiem sie co i jak:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 05.12.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 i tu moje pytanie czy duzym problemem jest zalatwienie odbioru w takiej sytuacji Ze znanego mi przypadku - ogromny. Potrzebna była inwentaryzacja, projekt zamienny, kierownik budowy, wymiana instalacji elektrycznej na TN-S. W sumie kilkanaście tys. zł "w błoto". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krukontos 13.12.2009 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Dziękuje wszystkim za pomoc !!! Moj problem zostal rozwiazany bardzo mila pani urzedniczka wydala mi zaswiadczenie o tym ze moj budynek zostal odebrany wiec mi sie udalo : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts