delfina7 04.12.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Mam takie pytanko . Czy zmieniacie swoje nastawy w piecach na ekogroszek wraz z zimnem , które przyszło? Moje spostrzeżenia , musiałm zmienić , bo ekogroch nie dopalal się , a wcześniej było oki. Na palenisku pozostawała część gdzie gromadził się niedopalony groszek . Wydaje mi się , że piec częściej pracując , nie nadążał z wypaleniem paliwa. Będąc w podtrzymaniu częśc , która pozostaje tliła się i w efekcie spalała na popiół. Zmieniła bieg wentylatora i zobaczymy co to da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 04.12.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 niektórzy mają dwa nastawy : na cieplejsze czasy (jesień/wiosna) i zimniejsze (mrozy) ... w ubiegłym sezonie wypracowałam sobie ustawienia , załączyłam piec w listopadzie i hula na ustawieniach z zeszłego sezonu ....biorę pod uwagę, że jak przyjdą mrozy może zaistnieć konieczność zmiany czasów podawania i przerwy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 04.12.2009 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Mam takie pytanko . Czy zmieniacie swoje nastawy w piecach na ekogroszek wraz z zimnem , które przyszło? Moje spostrzeżenia , musiałm zmienić , bo ekogroch nie dopalal się , a wcześniej było oki. Na palenisku pozostawała część gdzie gromadził się niedopalony groszek . Wydaje mi się , że piec częściej pracując , nie nadążał z wypaleniem paliwa. Będąc w podtrzymaniu częśc , która pozostaje tliła się i w efekcie spalała na popiół. Zmieniła bieg wentylatora i zobaczymy co to da. Sorki ty w Chińskim piszesz ? Spalanie eko-groszku a co za tym idzie nastaw pieca należy zmieniać jeżeli zmieniamy "producenta" paliwa. W miejscu gdzie pali się węgiel znajdują się wyloty powietrza z dmuchawy. Przed nowym sezonem grzewczym należy opróżnić komorę z groszku i sprawdzić czy w wylotach powietrza nie zablokował się opał. Śrubokręt, trochę pracy i oczyszczamy wyloty. Piec działa jak poprzednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts