Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Licytacja dla Walecznego Franka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość coolibeer

"Mamy 108070 zarejestrowanych użytkowników" Daje to dużo do myślenia...

Wiem że o Licytacji wie tylko garstka stałych bywalców Forum. I wiem że jeśli byśmy poinformowali większość efekty licytacji dla Frania było by więcej. Jest taka możliwość bo wiem że każde forum ma opcję wysyłania korespondencji do wszystkich użytkowników. I tu moje pytanie do Redakcji i ADMINISTRATORA czy Moderatora o to czy istnieje jeszcze rzutem na taśmę wysłanie takowej wiadomości do wszystkich 108070 zarejestrowanych użytkowników. Nawet jak by 100 osób z całości coś podbiło i zalicytowało to już by była inna kwota a cel jest naprawdę szczytny.

Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby. Mam nadzieję że wiadomość zostanie odczytana i dostrzeżona przez wyżej wymienione osoby :)

3 kliknięcia myszą :)

http://ugporaj.pl/masowa.jpg

Po przeczytaniu proszę przerzucić do działu związanego z informatyką forum. Dziękuję

ponieważ Redakcja nie uaktualniła

Redakcja nie uaktualnia, okresowe wykonywanie tej czynności zadeklarował Maksiu - pewnie chwilowo nie miał na to czasu

oczywiście dziękujemy za podsumowanie :D

"Mamy 108070 zarejestrowanych użytkowników" Daje to dużo do myślenia...

Dokładnie.. np to, że co najwyżej 10% z tych zarejestrowanych tutaj jeszcze bywa, a loguje się (także okresowo) jeszcze mniej

Wiem że o Licytacji wie tylko garstka stałych bywalców Forum. I wiem że jeśli byśmy poinformowali większość efekty licytacji dla Frania było by więcej.

Jest to już któraś z kolei licytacja na FM - i to co jest dla tych wszystkich akcji charakterystyczne to fakt że zawsze bierze w nich udział jedynie kilkadziesiąt osób z całej rzeszy Forumowiczów, zresztą w niemal niezmiennym składzie ;)

Reszty userów to po prostu zwyczajnie nie interesuje; niektórzy zamiast licytować cokolwiek wolą wpłacić jakąś kwotę na konto - szybko i bezproblemowo

Nie można także zapominać, że jest teraz gorący, przedświąteczny czas, do tego koniec roku w firmach, stąd niewiele osób ma czasowe możliwości brania udziału w takiej zabawie

Jest taka możliwość bo wiem że każde forum ma opcję wysyłania korespondencji do wszystkich użytkowników. I tu moje pytanie do Redakcji i ADMINISTRATORA czy Moderatora o to czy istnieje jeszcze rzutem na taśmę wysłanie takowej wiadomości do wszystkich 108070

Jest taka możliwość, ale z powodów wymienionych powyżej jest to zupełnie bezsensowne posunięcie; niemniej przekażemy je Redakcji

Są przecież:

- wydzielony na samej górze Forum dział na dwie licytacje

- wiadomosci w dziale "!!! SOS - Do Przyjaciół z Forum - SOS !!!"

- ogłoszenia w wielu wątkach, nawet tam gdzie nie pasują - co IMHO nastawia potencjalnych licytantów negatywnie

- linki w podpisach

naprawdę - ten kto chce wziąć udział, trafi tutaj bez problemu

Ponury a ja myslę , że to niezły pomysł z wysłaniem info do wszystkich. Sama dowiedziałam się o Franiu przez przypadek, prawdę mówiąc nie miałam pojęcia , że na FM odbywaja sie takie akcje :oops: Ja poprostu do wielu działów wogóle nie zaglądam :oops: myślę, mam swoje ulubione na których klikam, pewnie nie jestem odosobnionym przypadkiem :wink:

Ponury a ja myslę , że to niezły pomysł z wysłaniem info do wszystkich. Sama dowiedziałam się o Franiu przez przypadek, prawdę mówiąc nie miałam pojęcia , że na FM odbywaja sie takie akcje :oops: Ja poprostu do wielu działów wogóle nie zaglądam :oops: myślę, mam swoje ulubione na których klikam, pewnie nie jestem odosobnionym przypadkiem :wink:

To prawda i tak jest szczególnie z nowymi forumowiczami. Zaglądają tylko do "wymiany doświadczeń" i tam szczególnie bym wkleiła wiadomość o licytacji.

Ponury a ja myslę , że to niezły pomysł z wysłaniem info do wszystkich.

Gdyby udało się wydzielić wszystkich tych, którzy byli aktywni na FM conajmniej raz w ostatnim roku, to i owszem

inaczej wiadomość dotrze na konta mailowe wszystkich osób, które logowały się tu od 2001 roku, także takich które o FM dawno zapomniały, konta nicków zdublowanych (raz lub więcej niż raz), zbanowanych, spamerów, nicków założonych przez roboty sieciowe i całej masy innych usuerów, gdzie nikt ich nie przeczyta

Pomijam kwestię, czy w ogóle jest możliwe wysłanie 108 tysięcy maili, czy FM jest na to gotowe (w tym na trzymanie kilku- czy kilkunastu tysięcy zwrotów z wiadomością o kontach nieistniejących lub zablokowanych) - pomijam jako akcję pozbawioną sensu

tak jest szczególnie z nowymi forumowiczami. Zaglądają tylko do "wymiany doświadczeń" i tam szczególnie bym wkleiła wiadomość o licytacji.

To ma sens - przeczytają to (albo i nie) osoby aktywne obecnie na FM, także niezarejestrowane

Zapraszam zatem do stworzenia takich postów-zachęt i umieszczenia w "Wymianie doświadczeń", "Wnętrzach" i "Grupach budujących" - przykleimy je na górze działów