Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zamieszkamy w Koniczynce - KOMENTARZE

Recommended Posts

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gosiu ja nie licze kostki i nakladów na ogród. To będziemy robic powoli. My chcemy wziąć kredyt na samo wykańczanie mając tynki, wylewki, kominek i elewacje zew, może jeszcze uda się zrobic podłogi.

Kredyt chcemy na kuchnie, łazienki, meble do salonu i sypialni, schody i drzwi wew.

My podobnie:) Na elewacje mamy pieniążki odłożone. Kredyt chcielibyśmy na dokończenie wnętrz.

Na zewnątrz i garaż oddzielny dokończylibyśmy później. A fajnie było by zamieszkać na Boże Narodzenie.

ale się temat rozwinął:) fakt, bez kredytu mało kogo stać na chatkę, my chcemy 260 tys. może chcielibyśmy więcej ale zdolność kredytowa taka tylko. Mamy mieszkanie warte jakieś 120 tys. Sprzedamy, jak nam się środki z kredytu wykończą / no chyba żebyśmy nie dostali /:) Narazie o tym nie myślę, ale trzeba się pewnie będzie przeorganizować. Jak dostałam info z pierwszego banku,że nici z kredytu, to pomyślałam sobie, że chyba trzeba spylać z tego kraju!!!

Póki co, życzmy sobie pozytywnych decyzji kredytowych, i aby to co weźmiemy, wystarczyło i jeszcze parę groszy na waciki zostało:)

Gosiu działkę my też mamy taką że bez kostki długo nie pociągniemy. Jak pada deszcz to można utopić buty, ale jak nie pada to też jest nie lepiej. Pytałam pana który układa kostkę to mówił że robocizna kosztuje 27-30 zł + materiały = ok 80 zł/m2 (oczywiście z tańszą kostką). Z tego co ja liczyłam to od domku do ogrodzenia jest około 100 m2, jeszcze chodniki wokół domu + taras. O wjeździe to już nie wspomnę, że też trzeba zrobić.

Gosiu my też chcemy i musimy zrobić wszystko od razu, mogą zostać drobiazgi do dokupienia ale w domu ma być tak, żeby przez kilka lat nie dokładać.

U nas na szczęście kostki przed domem nie będzie aż tak dużo, a to co planujemy może poczekać. Najważniejszy jest środek a potem powoli zrobi się resztę.

Najlepiej byłoby wziąć 150tys i porobić wszystko ale to zbyt duże obciążenie psychiczne dla mnie. Wolę nie mieć kostki a spać spokojnie że na ratę mam i mogę sobie pozwolić na jakiś wyjazd i na to żeby dziecku wielu rzeczy nie odmawiać. Co roku w sezonie jakieś pieniądze wpływają więc będziemy robić na bieżąco resztę.

• 2 weeks później...
Mam dwie wiadomości, jak to zwykle bywa dobra i zła.... zacznę od złej: moje dzieci złapały wirusa, starszy wymiotuje a młodszy ma rozwolnienie.Dobra to taka, że............................................................... mamy pozytywną decyzję z Getin Banku!!!!!!!!! czekamy jeszcze na PKO. To na tą chwilę tyle!!!!:( :)

Mam dwie wiadomości, jak to zwykle bywa dobra i zła.... zacznę od złej: moje dzieci złapały wirusa, starszy wymiotuje a młodszy ma rozwolnienie.Dobra to taka, że............................................................... mamy pozytywną decyzję z Getin Banku!!!!!!!!! czekamy jeszcze na PKO. To na tą chwilę tyle!!!!:( :)

Pieniążki dostaniecie w najlepszym czasie, kiedy sezon się zaczyna. Fajnie bo będziecie mogli wykorzystać lato na budowę.

Również życzę zdrówka dla dzieci:)

hmm właśnie dziś podpisaliśmy cyrograf...:)Co prawda nie z diabłem, ale z PKO BP. marża nieco wyższa niż w getinie, ale prowizja 700 zL a nie 8500.

kończę kobitki, bo jutro trzeba wstać i do pracy! Ktoś w końcu na ten kredyt musi zarobić!!!!

Goga, czekaliśmy ok 2 tyg na PKO moim zdaniem expres. No i zero kosztów, niewiele papierów, żadnych mapek,wyciągów z ksiąg, operatów szacunkowych za 800 zł,wypisów i wyrysów, oświadczeń,zaświadczeń, umów z wykonawcami, wyciągów z konta, tel do pracodawcy, przeniesień własności i takich tam. PORÓWNANIU Z POPRZEDNIMI BANKAMI, TO PEŁEN LUZIK:) no i majewski w reklamie:)

pzdr

• 4 weeks później...
  • 1 month później...

nie wiem co z tą pocztą:) wiadomości dochodzą i wychodzą jak chcą.

mój adres e-mail :[email protected]

daj znak ton prześlę ci info na e-maila, tylko muszę sobie przypomnieć o co pytałaś:)

co do widoków, to jak przeczytałam post gogi to miałam ochotę odpisać, że przystojnego bruneta na leżaku widać:) I nawet oczami wyobraźni go ujrzałam:)

ale to nie to....

miejsce jest chyba zaczarowane:) w poniedziałek zalali strop, lejemy go wodą, a że wody jeszcze nie ma to wiadrami na górę. Od trzech dni się chmurzy ale żeby niebo choć kapkę wody uroniło. NIC. Siostra mówi, że jakbym "kankana" na stropie zatańczyła to może niebo zlitowałoby się:). Dziś lało a i owszem, ale 1 km dalej. Widać było z mojego pięknego stropu jak w oddali chmura ciemna, deszcz na świat wydaje.A Im dłużej na tę chmurę patrzyłam, tym dalej ona była:) Dopędziłam ją autkiem jak już do domu wracałam, ale za nic w świecie zawrócić nie chciała:)

Dobra kończę, bo pomyślicie, że z wariatką do czynienia macie:) a ja taka prawie normalna jestem:)