Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Psychotest - aranżacja salonu

Mariolka1719505394

Recommended Posts

No chyba jasne, że jest to reklama.

Cyt: Komandor zaprasza do rozwiązania psychotestu, aby wybrać styl, który będzie najbardziej do Ciebie pasował

Firma po prostu oferuje meble w różnych stylach i taki test ma stanowić tego dodatkowe potwierdzenie. Ciekawe jednak jak to jest z ludźmi, którym sam Komandor nie opowiada stylem. :lol: Dla tych chyba należałby poszukać innych stron z aranżacjami.

Chociaż fajnie by było, aby ktoś stworzył taki test "dla niezdecydowanych/leniwych", po którego wypełnieniu wiadomo jakiej firmy meble są dla kogoś najlepsze, albo że komuś pasują robione na wymiar (i tu by były podane namiary na takie miejsca z podziałem na województwa). Tyle, że wymagałoby to zapewne duuuuużo roboty. :wink:

no to z reklamy fakt, ale oczywiście nie można sobie 'wyciąć' nazwę marki i podstawić pod siebie wiadomości ogólne;]

Ja uwielbiam wszelkie testy i ankiety dlatego też chciałam się z wami nim podzielić:)

Poza tym jestem właśnie w trakcie poszukiwania mebli do salonu i szukam czegoś innego niż tradycyjna meblościanka lub nowoczesne niskie meble.. i przyznam jest ciężko!

jestem właśnie w trakcie poszukiwania mebli do salonu i szukam czegoś innego niż tradycyjna meblościanka lub nowoczesne niskie meble.. i przyznam jest ciężko!

W takim wypadku najczęściej pozostają meble robione na wymiar. Ta opcja jest bardzo atrakcyjna atrakcyjna; może poza ceną, bo takie meble wymagają więcej pracy i wkładu. :wink:

Są też meble systemowe. Nie jestem ich wielką fanką, zwłaszcza tych z Ikei, ale VOX'a może bym już coś sobie wybrała, bo oferują kilka wyraźnie zróżnicowanych stylem zestawów. Poza tym mają to, co lubię najbardziej - darmowy program do projektowania pokoju i aplikację do sprawdzania koloru ścian pod konkretne meble. Jestem zwolenniczką takich ułatwień dla klientów i do momentu, kiedy nie miałam programów CAD Decor i Kuchnie, to wypróbowałam kilka bezpłatnych wersji jak Light Decor Paradyż, Power Net+, Sweet Home 3D. :D

W light decor paradyż można zrobić różne wnętrza - kuchnie, łazienki, salony etc. Ten programik jest zrobiony na bazie power net+, więc ma sporo podobnych elementów wyposażenia, a ponieważ że jest dostosowany pod firmę Paradyż ma naprawdę duże bazy płytek paradyżowych, przeznaczonych do różnych rodzajów wnętrz.

"Idealnym rozwiązaniem dla Ciebie będą lekkie meble z otwartymi półkami, które proponuje firma Komandor."

Hmm. Może i racja. Z tym, że nie cierpię wszelakiego autoramentu kurzołapek, więc na te półki to chyba tylko książki poustawiam. :)

Zabawny test. Ostatnio ubawiłam się tak przy teście dla mężczyzn na temat tego, jak pomagają w prowadzeniu domu. Czy za ułożenie testu-psycho tego typu ktoś płaci biletami NBP? Jeśli tak, to skłonna jestem zająć się dorywczo taką działalnością. :D

Nieeeeeeeee wystarczy zrobić nieparzystą liczbę pytań :)

Co prawda, to prawda. :wink:

Bo potem taka biedna osoba jest "zmuszona", aby kupić po dwa meble z każdego zestawu. To się dopiero nazywa styl eklektyczny :lol: Może kiedyś celowo zrobię taki eksperyment w projekcie - jestem pewna, że efekt będzie... niecodzienny. :wink:

Jesli tak x2 to może jakiś multimebel z rozsuwanymi drzwiami, odsłoniętymi półkami, trochę szuflad, trochę wieszaków i rozkładany mały stolik ;) a no i na zamówienie bo takich to chyba nigdzie nie ma :)

I wyjdzie eklektyzm z degrengoladą :)