edde 21.01.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 a choćby dlatego, ze b. często b. dużo tej elektryki jest układanej właśnie pod posadzką, no chyba ze planujesz inaczej, ale czy twój elektryk o tym wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalmayday 21.01.2010 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 posadzki robi się po tynkach, z tej racji ze właśnie z powodu braku dyletacji doły ściany mogą pękać, a jak pewnie widzieliście przy laniu posadzki daje się wokół ścian piankę ,między innymi w tym celu. Zastanawiam się skąd co niektórzy biorą tynkarzy którzy zawsze nafajdają i mało tego nie posprzątają po sobie przecież za takie coś to ja bym ich wywalił z budowy,zostałem nauczony czystości po pracy i teraz jak kogoś uczę to przede wszystkim ład i porządek !! Śmiało mogę powiedzieć ze na dwadzieścia budów,jedna ma wylane posadzki przed tynkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sandrapiotr 22.01.2010 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 tak elekryk wie o tym. cały czas wydaje mi się, że taka kolejność będzie lepsza np. nie trzeba będzie pruć ścian na instalacje pod grzejniki chyba, że cały czas mam jakieś mylne myślenie na ten temat... ale uczę się na swojej budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 22.01.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 tak elekryk wie o tym. cały czas wydaje mi się, że taka kolejność będzie lepsza np. nie trzeba będzie pruć ścian na instalacje pod grzejniki chyba, że cały czas mam jakieś mylne myślenie na ten temat... ale uczę się na swojej budowie no to elektryk będzie kładł instalację wyłącznie po ścianach i sufitach? ostatnio mało popularne... a i bez przekuć prze posadzki się nie obejdzie raczej a co do grzejników: a hydraulik o podłączeniu dolnym grzejników nie słyszał? takie ładne kawałeczki chromowanych rurek z posadzki wystają idąc wprost do grzejnika, żadnego prucia ściany (bo jak rozumiem o podłogówce nie myślisz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sandrapiotr 31.01.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 wyszło na to, że źle się z Panami fachowcami zrozumiałem.będą jednak tynki przed posadzkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts