kamila_meble 06.12.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 pytanie dotyczy w zasadzie dwoch kwestii...... o ile mniejsze od korpusu powinny być drzwi szafki i jaka szczelina powinna być pozostawiona pomiędzy sąsiadującymi dzrzwiczkami aby nie bylo niespodzianek przy otwieraniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 06.12.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 w odpowiedzi Kamilo na Twoje pytanie Nick powinnaś zmienić bo nie idzie w parze z teorią > Natomiast ten temat był już poruszany > w zależności od producentów są podane standardy i musisz sobie wybrać jakie odpowiadają Twoim wymaganiom < podam wymiar NP . 713x596 w zależności czy są to jedno skrzydłowe fronty wymiar pozostaje taki w wysokości ujmujesz 7mm od szerokości 4 pr\y frontach w szafce 600 dwa fronty 713x 296 inni producenci 711x596 . 712x596 i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamila_meble 07.12.2009 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 nick jest nickiem, a ja od chrztu posiadam meskie imie:) nie chodzi mi o standardy producentów, sam chce zrobic fronty z plyt wiorowych.....konkretnie np dwa skrzydla w szafce 80cm. skrajne ich krawedzie beda pokrywaly sie na zero z korpusem szafki (podobno sa zawiasy ktore to umozliwiaja), dolne tak samo (szafki beda staly na cokole nie bedacym ich integralna czescia). z gory 2mm szczeliny miedzy frontem szafki a frontem szuflady, a po środku...... wlasnie.....wychodzi po 40cm na front....o ile go zmniejszyc, aby przy otwieraniu drzwiczki nie zakleszczaly sie o siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 07.12.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Standardowe wymiary frontów to: szerokość = szerokość szafki - 4mm (czyli u Ciebie przy 80cm będzie to 2 x 396mm)wysokość = 712mm (dla szafki 720mm) na zawiasach nie pokrywasz boków frontów z korpusem, bo wtedy nie otworzysz drzwiczek gdy masz sąsiadującą szafkę... Powinno być 2mm przerwy (u Ciebie będzie to więc 2mm+396+4+396+2) Oczywiście zależy to też od grubości frontu - jak masz grube, to albo większy dystans, albo zaokrąglona krawędź. Ale przy standardowych 2mm będzie OK (ja mam tyle przy frontach ok. 22mm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamila_meble 07.12.2009 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 wielkie dzieki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cutty44 07.12.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 ja robię zwykle po 1,5mm z każdej strony, ale to takie moje własne standardy i jak dotychczas ładnie się otwiera i zamyka wszystko i nieźle się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 07.12.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Standardowe wymiary frontów to: szerokość = szerokość szafki - 4mm (czyli u Ciebie przy 80cm będzie to 2 x 396mm) wysokość = 712mm (dla szafki 720mm) na zawiasach nie pokrywasz boków frontów z korpusem, bo wtedy nie otworzysz drzwiczek gdy masz sąsiadującą szafkę... Powinno być 2mm przerwy (u Ciebie będzie to więc 2mm+396+4+396+2) Oczywiście zależy to też od grubości frontu - jak masz grube, to albo większy dystans, albo zaokrąglona krawędź. Ale przy standardowych 2mm będzie OK (ja mam tyle przy frontach ok. 22mm) proponowałbym przemyśleć pewne przemyślenia jak i doradzanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 07.12.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 nick jest nickiem, a ja od chrztu posiadam meskie imie:) nie chodzi mi o standardy producentów, sam chce zrobic fronty z plyt wiorowych.....konkretnie np dwa skrzydla w szafce 80cm. skrajne ich krawedzie beda pokrywaly sie na zero z korpusem szafki (podobno sa zawiasy ktore to umozliwiaja), dolne tak samo (szafki beda staly na cokole nie bedacym ich integralna czescia). z gory 2mm szczeliny miedzy frontem szafki a frontem szuflady, a po środku...... wlasnie.....wychodzi po 40cm na front....o ile go zmniejszyc, aby przy otwieraniu drzwiczki nie zakleszczaly sie o siebie? kolego poszukaj w internecie lub na muratorze a nie zawracasz DUPSKO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zakrzew 24.12.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 kolego poszukaj w internecie lub na muratorze a nie zawracasz DUPSKO Kolego, są Święta, powiedziałbyś coś ludzkim głosem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 24.12.2009 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 muuuuuuuuu nie da rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 25.12.2009 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 http://www.hettich.com/blaetterkataloge/TA_2008/pl_PL/blaetterkatalog/index.html?startpage=2.3.2 troszeczkę literatury i co najważniejsze praktyki i można samemu wysilić swoje komórki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 26.12.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 http://www.hettich.com/blaetterkataloge/TA_2008/pl_PL/blaetterkatalog/index.html?startpage=2.3.2 troszeczkę literatury i co najważniejsze praktyki i można samemu wysilić swoje komórki super ten katalog ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 26.12.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 Blum także ma w swojej ofercie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts