dusia2006 09.12.2009 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 najprościej ja to chyba widzę tak rozbierając ten art. 57 (ale słaba jestem z procedowania PnB)Art. 57.2. Właściwy organ administracji architektoniczno-budowlanej, w rozumieniu przepisów Prawa budowlanego, udziela bądź odmawia zgody na odstępstwo po uzyskaniu opinii właściwego zarządcy. Do starosty nikt formalnie nie wystąpił o odstępstwo. Starostwo nie bierze pod uwagę uzgodnienia kolei do wz. Może domekz zawiesi postępowanie o PnB i formalnie wystąpi o odstępstwo, dołączy papiery które mu obiecali kolejarze (mam nadzieję, że nie chodzi o wyłączenie działek kolejowych z terenu zamkniętego) i opinię/uzgodnienie z postępowania o wz Oskar też by się tu bardzo przydał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 10.12.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Powiem brutalnie bo ręce opadają.Rozmawiałeś z PKP, z prawnikiem, piszesz z prośbą o poradę na forum.A czy rozmawiałeś ze Starostwem ?To jest instytucja, która wydaje pozwolenie na budowę. Idziesz do nich i rozmawiasz normalnie wbrew pozorom tam pracują ludzie, którzy jeśli nie będziesz dla nich arogancki i niemiły tylko po ludzku poprosisz o pomoc napewno nie odmówią i jeśli tylko przepisy pozwolą ( a pokazujemy tutaj że pozwolą) powiedzą ci co masz zrobić.Twoje wzizit jest jak najbardziej poprawne jeśli jest tylko jedna linia zabudowy ta od strony drogi ( podejrzewam, że w 90 % gmin wrysowują tylko jedną linie zabudowy: obowiązującą lub nieprzekraczalną) , drugą linie od tzw tyłu wprowadza się kiedy działki są długie. Tobie nie przeszkadza w budowie linia zabudowy z wzizt tylko przepisy które określają odległość od torów.My nadal tylko spekulujemy czy ten zapis w ustawie to twój problem bo może się okazać że chodzi o coś jeszcze innego, dopóki nie porozmawiasz możemy tylko spekulować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domekz 10.12.2009 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Starostwo wysłało pismo o odstępstwo. Aglig, tak, chodzi o przepis o odległości domu od torów a nie o WZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domekz 01.02.2010 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Witam, dostałem pozwolenie na budowę. Potrzebne było odstępstwo, czekam teraz na uprawomocnienie się PnB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 17.02.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 no to pierwsze koty za płotypowodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts