janek1123 06.12.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Witam! Proszę o poradę w następującej kwestii: w łazience na poddaszu, na skosie dachowym tworzy się mokra plama na regipsie (tylko w zimne dni). Pozostałe ściany są murowane, ocieplone styropianem. Dodatkowo mam problem z oknem dachowym, z którego się leje w zimne dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 06.12.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 wiesz zasadniczo to dachy nad pomieszczeniami uzytkowymi izoluje sie cieplnie i paroszczelnie. twoja lazienka nie posiada ktorejs z tych lub obu izolacji.edit: oczywiscie pozostaje jeszcze sprawa szczelnosci krycia dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janek1123 06.12.2009 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Dziękuję za odpowiedź. W łazience jest zrobiona wentylacja, skos ocieplony jest wełną mineralną oraz folią i zielony regips. Czy to wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 06.12.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Jeżeli leje się z okna to za duża wilgotnośc jest w pomieszczeniu , ale to chyba oczywiste jest . Co do plamy to może śnieg gdzieś podwiewa pod dach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 06.12.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Dziękuję za odpowiedź. W łazience jest zrobiona wentylacja, skos ocieplony jest wełną mineralną oraz folią i zielony regips. Czy to wystarczy? żeby stwierdzić czy to wystarczy trzeba by znac szczegóły (jaka wentylacja, jkaie ocieplenie i paroizolacja, jak dach pokryty itp) a nie ogólniki, fotki też byłyby pomocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 06.12.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Dziękuję za odpowiedź. W łazience jest zrobiona wentylacja, skos ocieplony jest wełną mineralną oraz folią i zielony regips. Czy to wystarczy? plama swiadczyc moze o powaznym braku izolacji stad wyziebienie okladziny i kondensacja na niej pary podobnie jest w przypadku okna polaciowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubetr 06.12.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 qrcze!!!!mi robi się to samo!!!!!siak.....paroizolacja dana, wełna nad KG jest w ilości 25cm, dach na 10000000% szczelny....a jednak na jednym ze stelaży sufitu na odcinku ok1 metra pojawia się woda, prawdopodobnie skrapla się para.....już chyba ze 2 razy poprawiałem tam ocieplenie i nadal wychodzą mi plamki (w sumie 3, oddalone od siebie ok 20cm, w lini prostej tak jak idzie profil U).Niedaleko tego profilu mam zamontowane światło, może tamtędy włazi para z łazienki???!!!na dniach uszczelnię to silikonem, może pomoże ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 06.12.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 qrcze!!!!mi robi się to samo!!!!!siak..... paroizolacja dana, wełna nad KG jest w ilości 25cm, dach na 10000000% szczelny....a jednak na jednym ze stelaży sufitu na odcinku ok1 metra pojawia się woda, prawdopodobnie skrapla się para.....już chyba ze 2 razy poprawiałem tam ocieplenie i nadal wychodzą mi plamki (w sumie 3, oddalone od siebie ok 20cm, w lini prostej tak jak idzie profil U).Niedaleko tego profilu mam zamontowane światło, może tamtędy włazi para z łazienki???!!!na dniach uszczelnię to silikonem, może pomoże ??? wolabym przeczytac, ze paroizolacja wykonana a nie dana. po dociepleniu sciany nad sufitem problem powinien ustapic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 07.12.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 (w sumie 3, oddalone od siebie ok 20cm, w lini prostej tak jak idzie profil U).hmmm - śrubki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubetr 07.12.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 hmmm - śrubki?? dokładnie, woda chlupie w profilu i po śrubkach do celu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubetr 07.12.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 wolabym przeczytac, ze paroizolacja wykonana a nie dana. po dociepleniu sciany nad sufitem problem powinien ustapic. tylko to jest takie wredne miejsce w które się ciężko dostać /tak za kominem, przy krańcu dachu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 07.12.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 wolabym przeczytac, ze paroizolacja wykonana a nie dana. po dociepleniu sciany nad sufitem problem powinien ustapic. tylko to jest takie wredne miejsce w które się ciężko dostać /tak za kominem, przy krańcu dachu/ uu komin czyzby nieszczelne zakonczenie krycia na kominie lub jeszcze cegielki polaczone odrobina zaprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts