Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

EDIT - Śmierdzi coś,czyżby wilgotny jastrych pod gresem?

Piczman

Recommended Posts

Od kiedy mieszkam w nowym domu czuć dziwny zapach .

Dzisiaj się zorientowałem że śmierdzi w pomieszczeniach gdzie jest gres polerowany, w innych tego nie ma.

Wszędzie jest ogrzewanie podłogowe.

Wentylacja chodzi 24/dobę i dalej czuć, pomaga tylko intensywne wietrzenie przez otwarcie okien!

Gres był tani :roll:

http://img11.imageshack.us/img11/5038/img8353y.th.jpghttp://img142.imageshack.us/img142/1948/img9844.th.jpg

Czy ktoś z Was spotkał się z tym problemem i czy to minie ?

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

co to za gres , jaka firma , bo w tym tygodniu bede kładł u siebie a nie chciałbym jakiegoś śmierdzącego gówna pokłaść :lol: chociaż mój nie był za tani ale wole sie upewnić :wink:

a że sie tek zapytam , śmierdzi tylko w pomieszczeniach z kratką wentylacyjną czy w bez też?

pytam dlatego , że mogłeś podpaś swoim fachmanom i ci zamurowali co nieco w kominie , np. jajo , smierdzi jak cholera a nie wiadomo skąd

No właśnie nie wiem jak to opisać.

Wcześniej myślałem że to z kotłowni, węgiel i te sprawy.Ale to nie to !

Jak się wchodzi do łazienki, sypialni lub innego pomieszczenia to od razu jest różnica !

Tak sobie myślę że powinno minąć bo wilgoć technologiczna albo coś !?

Był impregnowany raz przed fugowaniem.

Co dziwne zaczęło śmierdzieć dopiero od momentu grzania, wcześniej było OK !

Może pod wpływen temperatury wydziela się ten zapach. Jeśli masz opakowanie po tym impregnacie spróbuj powąchać czy to ten sam zapach, albo kapnij trochę preparatu na coś i podgrzej, żeby zobaczyć czy tak samo waniajet :roll:

No ale 3 miesiące by było czuć ?

Przypomniałem sobie, na początku myślałem że z kanalizy jedzie ( zapach trochę podobny) bo z syfonem prysznicowym było nie teges, ale to też wykluczyłem.

Pozostaje tylko zapach podgrzej posadzki !

Idę powąchać ten impregnat mimo wszystko ,,,

Dodam jeszcze że najbardziej śmierdzi w wiatrołapie gdzie temp. podłogi jest najwyższa z powodu o wiele mniejszego rozstawu rur podłogówki !

Dla przykładu ten sam rozstaw jest w łazience i tam jest OK.

Spać idę, jak by ktoś znał podobny przypadek to będę wdzięczny za pomoc !

Dobrej nocy :D

Czy nie uzupełniałeś większych dziur w posadzce materiałami typu wylewki sampoziomujące lub kleje cienkowarstwowe? Potrafią nieźle zamieszać w klimacie pomieszczenia :). Następują tam po prostu jakieś procesy gnilne. Przerabiałem coś takiego parę lat temu. Nie miało to jednak związku z ogrzewaniem podłogowym, chociaż jedna z zalanych przez speca dziur nadwyżką samopoziomu była w pobliżu gałązki pionowej grzejnika.

Jest tylko klej Atlas Plus i płytka.

Posadzki były wszędzie powiedzmy równe.

Kurczę widzę że nikt nie spotkał się ze śmierdzącymi płytkami, ale mam pomysł.

Spróbuję podgrzać kawałek tego gresu, jeśli to jest to to musi być ten sam zapach !

Tak czy nie ?