Piczman 06.12.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Od kiedy mieszkam w nowym domu czuć dziwny zapach . Dzisiaj się zorientowałem że śmierdzi w pomieszczeniach gdzie jest gres polerowany, w innych tego nie ma. Wszędzie jest ogrzewanie podłogowe. Wentylacja chodzi 24/dobę i dalej czuć, pomaga tylko intensywne wietrzenie przez otwarcie okien! Gres był tani http://img11.imageshack.us/img11/5038/img8353y.th.jpghttp://img142.imageshack.us/img142/1948/img9844.th.jpg Czy ktoś z Was spotkał się z tym problemem i czy to minie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.12.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Może go czymś impregnowałeś i to ten impregnat daje w pióra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 06.12.2009 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Był impregnowany raz przed fugowaniem.Co dziwne zaczęło śmierdzieć dopiero od momentu grzania, wcześniej było OK ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 06.12.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 co to za gres , jaka firma , bo w tym tygodniu bede kładł u siebie a nie chciałbym jakiegoś śmierdzącego gówna pokłaść chociaż mój nie był za tani ale wole sie upewnić a że sie tek zapytam , śmierdzi tylko w pomieszczeniach z kratką wentylacyjną czy w bez też? pytam dlatego , że mogłeś podpaś swoim fachmanom i ci zamurowali co nieco w kominie , np. jajo , smierdzi jak cholera a nie wiadomo skąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 06.12.2009 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 No co Ty, mechaniczną mam i sam robiłem Wcześniej obadałem wszystko, to musi być gres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 06.12.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 śmierdzi jak co? 1. psie gówno ( wczoraj przykeliło mi sie do wycieraczki w samochpdzie - straszne)2. Plastik?3 Rozpuszczalnik lub podobnie jak pasta do butów w płynie?Coś więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 06.12.2009 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 No właśnie nie wiem jak to opisać. Wcześniej myślałem że to z kotłowni, węgiel i te sprawy.Ale to nie to ! Jak się wchodzi do łazienki, sypialni lub innego pomieszczenia to od razu jest różnica ! Tak sobie myślę że powinno minąć bo wilgoć technologiczna albo coś !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.12.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Był impregnowany raz przed fugowaniem. Co dziwne zaczęło śmierdzieć dopiero od momentu grzania, wcześniej było OK ! Może pod wpływen temperatury wydziela się ten zapach. Jeśli masz opakowanie po tym impregnacie spróbuj powąchać czy to ten sam zapach, albo kapnij trochę preparatu na coś i podgrzej, żeby zobaczyć czy tak samo waniajet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 06.12.2009 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 No ale 3 miesiące by było czuć ? Przypomniałem sobie, na początku myślałem że z kanalizy jedzie ( zapach trochę podobny) bo z syfonem prysznicowym było nie teges, ale to też wykluczyłem.Pozostaje tylko zapach podgrzej posadzki ! Idę powąchać ten impregnat mimo wszystko ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.12.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Ale nie grzejesz całe 3 miesiące. Tak sobie pomyślałam, że tym doświadczeniem można wykluczyć (albo potwierdzić) przypuszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 06.12.2009 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Grzeję bez przerwy od 26 Września ! Na Szczepana będzie 3 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.12.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 To jeden podejrzany został już wykluczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 06.12.2009 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Dodam jeszcze że najbardziej śmierdzi w wiatrołapie gdzie temp. podłogi jest najwyższa z powodu o wiele mniejszego rozstawu rur podłogówki ! Dla przykładu ten sam rozstaw jest w łazience i tam jest OK. Spać idę, jak by ktoś znał podobny przypadek to będę wdzięczny za pomoc ! Dobrej nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.12.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Ale w łazience wilgotność większa, ciekawe jaki to ma związek Bo jakiś z pewnością ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 07.12.2009 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Wilgotność tu nie ma znaczenia, w 2 pokojach i sypialni jest ta sama co w Salonie, miejsca gdzie czuć ten zapach różnią się TYLKO wykończeniem podłogi ! A może to jest szkodliwe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 07.12.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 a nie masz/miałeś kocura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 07.12.2009 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Nie Słyszałem historie z kocurami, mocz z feromonami i te sprawy. Kiedyś była afera z groźnymi dla zdrowia płytkami z chin, stąd moje obawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 07.12.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Czy nie uzupełniałeś większych dziur w posadzce materiałami typu wylewki sampoziomujące lub kleje cienkowarstwowe? Potrafią nieźle zamieszać w klimacie pomieszczenia . Następują tam po prostu jakieś procesy gnilne. Przerabiałem coś takiego parę lat temu. Nie miało to jednak związku z ogrzewaniem podłogowym, chociaż jedna z zalanych przez speca dziur nadwyżką samopoziomu była w pobliżu gałązki pionowej grzejnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 07.12.2009 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Jest tylko klej Atlas Plus i płytka.Posadzki były wszędzie powiedzmy równe. Kurczę widzę że nikt nie spotkał się ze śmierdzącymi płytkami, ale mam pomysł.Spróbuję podgrzać kawałek tego gresu, jeśli to jest to to musi być ten sam zapach ! Tak czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 07.12.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 To może być wszystko, od starego gruntu, kleju, płytek i na fudze kończąc. Samej posadzki nie podejrzewam, chociaż teraz te włókna sypią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts