arecki1338 07.12.2009 03:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Niestety nie uda mi sie zamknac w tym roku budynku dachem.Czy trzeba zabezpieczyc jakos strop przed zima czy moze zostac odkryty?Na stripie jest scianka kolankowa z wiencem,wiec tu nie ma problemu,bo woda do pustaka sie nie dostanie.W jednym miejscu na stropie stoi mi woda i w pomieszczeniu na dole pojawiaja sie wilgotne plamy,czy to normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioras 07.12.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Niestety nie uda mi sie zamknac w tym roku budynku dachem.Czy trzeba zabezpieczyc jakos strop przed zima czy moze zostac odkryty?Na stripie jest scianka kolankowa z wiencem,wiec tu nie ma problemu,bo woda do pustaka sie nie dostanie.W jednym miejscu na stropie stoi mi woda i w pomieszczeniu na dole pojawiaja sie wilgotne plamy,czy to normalne? Skoro stoi woda to raczej naturalne, że na dole będa się pojawiać plamy. Skoro nie zamierzasz kontynuować prac to radzę strop zabezpieczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arecki1338 07.12.2009 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 ok,dzieki za odpowiedz. czy nakrycie stropu folia lub brezentem bedzie wystarczajace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anzys 07.12.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Niestety nie uda mi sie zamknac w tym roku budynku dachem.Czy trzeba zabezpieczyc jakos strop przed zima czy moze zostac odkryty?Na stripie jest scianka kolankowa z wiencem,wiec tu nie ma problemu,bo woda do pustaka sie nie dostanie.W jednym miejscu na stropie stoi mi woda i w pomieszczeniu na dole pojawiaja sie wilgotne plamy,czy to normalne? lepiej zabezpieczyć ale... ja nie zabezpieczyłem rok temu, też woda stała, potem było lodowisko a na wiosnę tylko wierzchnia warstwa betonu się wykruszyła (może z 5mm) więc nic poważnego się nie stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 07.12.2009 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 W m-cu gdzie stoi woda przewierć otwór i wyprowadź wodę gdzie chcesz. Potem gdy będzie dach zatkasz pianką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_p 07.12.2009 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 W m-cu gdzie stoi woda przewierć otwór i wyprowadź wodę gdzie chcesz. Potem gdy będzie dach zatkasz pianką. Zrobiłem tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anecia2103 08.12.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 W m-cu gdzie stoi woda przewierć otwór i wyprowadź wodę gdzie chcesz. Potem gdy będzie dach zatkasz pianką. My też tak zrobiliśmy(w piwnicy), ale mam także pytanko czy jest sens przykrywać cały strop folią na zimę? Dodam że nie chodzi tu nawet o wodę tylko o pękanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 08.12.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Patent sąsiada - strop nakryty słomą i przykryty brezentem. Na to kilka bloczków coby wiatr nie zerwał i tak przezimowało sezon 2008/2009. Na wiosnę strop wyglądał bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arecki1338 09.12.2009 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 chyba jednak przewierce zeby woda sie nie zbierala i niech tak czeka do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 09.12.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 a jaki ten strop ?? zelbet, teriva, drewniany inne ... jak zelbet to bym nic nie robil - nawet nie nakrywal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arecki1338 09.12.2009 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 strop monolityczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts