SZANTI. 07.12.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Potrzebuje pomocy , mam do pomalowania meble z płyty wiórowej ale nie wiem jak się za to zabrać . Jaką farbą maluje się taką płyte, olejną czy akrtlową ? czy trzeba je najpierw zmatowić ? Może ktoś już to przerabiał i podzieli się doświadczeniami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 07.12.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 lekko zmatowić, to pewneA malować to bym chyba brał olejną. Ale zawsze możesz się przejść do jakiegoś saloniku malarskiego i podpytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olasa 07.12.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Meble z płyty wystarczy trochę zmatowić, potem umyć wodą z płynem do naczyń, jak wyschnie pomalować tak z 2-3 razy farbą akrylową, olejna wg mnie brzydko będzie wyglądać, a akrylowa pokryje na pewno dobrze, ja tak przynajmniej zrobiłam tylko na to jeszcze dobrze pomalować lakierem, ja tego nie zrobiłam i w paru miejscach, gdzie się coś po nich przesuwa to farba lubi się zetrzeć, a polakierowane powinny być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 07.12.2009 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Olasa a masz może zdjęcie jak to wyszło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 07.12.2009 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Do takiego malowania najlepsza jest alkidowa, np. Everal Aqua Tikkurilli Malowałam tak, bez szlifowania, matowienia itp. zabiegów, meble BRW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olasa 08.12.2009 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Olasa a masz może zdjęcie jak to wyszło ? Musiałabym poszukać jakiejś fotki lub zrobić nową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts